Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Valoarea rezistentei la senzori temperatura apa si presiune


MaxSteel

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • MaxSteel

    4

  • cosmin_cosmin_1

    2

  • niq_ro

    1

  • yo9hrb

    1

Rezistenta aia nu variaza. Functioneaza pe alt principiu (da niste impulsuri cu frecventa variabila, in functie de presiune sau temperatura). Are inauntru o lamela bimetalica. Era explicat orincipiul intr-o carte veche pentru electricieni auto. Daca o mai gasesc scanez partea respectiva.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Eu nu am inteles, in legatura cu sonda de presiune ulei, ce trebuie sa masuram,pentru a o afisa digital. Numarul de intreruperi pe minut? Sau curentul (cum se poate, cu microcontroller?)

Link spre comentariu

cosmin_cosmin, ideea e ca tb masurata variatia unor rezistente mai mici de 100 ohmi (litrometru, presiune uleii, temperatura apa), cu un microcontroller.ala accepta maxim 5 volti la intrare.Eu am un 16F877 (are si intrari si iesiri analogice) cumparat recent,am programator pentru el.Daca cineva are vreo idee si da codul sursa, ma bag.Acum, sunt cam la zero, adik varza.Vreau sa pun mana sa invat Jal, ca tot sunt in concediu.

Link spre comentariu

nu merge ceva de genul:(- masa) ----->Sonda-----(*)--->rezistenta externa 100ohmi-----> (+5V)si tensiunea de la (*) o bagam la intrarea analogica in microcontroller.Va fi un divizor rezistiv, rezistenta sondei se schimba in functie de presiune si o data cu ea, si tensiunea citita la borna ei de iesire (*)

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Senzorul ala are o membrana cu un contact care din cauza presiunii uleiului atinge un alt contact, al unei rezistente bobinate pe o lamela bimetalica. Cind membrana creaza acel contact, curentul circula prin rezistenta, se incalzeste bimetalul, se curbeaza, contactul se deschide, rezistenta se raceste, contactul se reinchide. Functie de cit e de mare presiunea, cu atit mai mult rezistenta va sta sub tensiune; in esenta se produce o pseudomodulatie. Problema e ca acea modulatie e prea lenta in timp pentru a ataca un PIC si functioneaza la curenti destul de mari. Pentru atacul unui PIC trebuie una cu senzor piezo sau alt model de curent mic.

Link spre comentariu

Nici valoarea curentului, nici a perioadei de modulatie nu sunt un impediment in a "ataca" un PIC.Singurele probleme (presupunand ca schema electrica nu e una dintre ele) sunt legate de etalonare. Adica sa stabilesti ce valori trebuie de fapt afisate :d

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări