Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sudura in puncte acumulatori.

Vizitator Adrian Stanescu

Postări Recomandate

Buna ziua. Am nevoie de un grup de 3 acumulatori Ni-Cd(3,6V) pt. o masina de tuns. Acumulatori vechi aveau terminalele sudate in puncte, cred ca si cei noi ar trebui sa fie la fel.

-unde as putea in Bucuresti sa fac acest montaj?

-intrebare pt. invatat- de ce nu se poate face prin lipire cu cositor?

Adevarul este ca ar fi utile adrese si pt. alte prelucrari: mecanice, de acoperiri de protectie, de montaj SMD, de tamplarie lemn sau materiale izolante, etc.

Va multumesc. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• riderinblack

1

Vizitator dieteticul

1. Se poate si prin cositorire, dar ... poti strica acumulatorii daca nu stii sa lipesti si ii incalzesti prea tare, sau daca nu se strica le scade capacitatea pe termen lung. Am folosit aceasta metoda in caz de urgenta, la mine au fost bune rezultatele, dat tine cont, conteaza sa ai experienta. O lipitura buna si corecta pe acumulatori cu cositor nu o face oricine si cu orice. Eu personal nu recomand aceasta procedura.

2. Sudura in puncte nu apuca sa incalzeasca prea mult acumulatorul. Ai nevoie de banda de nichel pentru terminale. Te puteam ajuta, am aparat de sudura in puncte si banda necesara, dar din pacate nu sunt din Bucuresti. In plus, sudura in puncte este mai rezistenta fata de cea cu cositor. 

Cu adrese din Bucuresti nu te pot ajuta din pacate. Cunosc pe cineva care are aparat si banda, o sa-l intreb daca este deacord sa-ti dau numarul lui de telefon. 

Edit: ai acumulatorii deja? Vad ca tie i-ti trebuiesc Ni-Cd, nu am mai vazut pe piata. Daca vei folosi Ni-MH, va trebuie ceva modificari la incarcare, nu de alta, dar ii poti strica. 

Editat de dieteticul
Link spre comentariu

Pentru ""dieteticul"-acumulatorii i-am comandat pe ebay, ar trebui sa soseasca. Vechii acumulatori(acum sunt terminati) au urmatoarea pozitie fata de axa orizontala: 2 sunt in lungul axei, iar cel de-al treilea este perpendicular. Acumulatorii sunt 2/3A. Spatiul din masina de tuns nu-mi permite folosirea altor acumulatori, aparatul avand si un circuit imprimat cam stufos. Problema trebuie sa o rezolv daca mai vreau sa ma tund acasa.

Pentru ""Eugen Chirila""-multumesc pt. adresele catre GP, dar cum am aratat mai sus acumulatorii sunt speciali si au si o pozitie curioasa.

Rezolvarea sudurii ma va duce la verificarea partii electronice care incarca acumulatorii si ii stabilizeaza in timpul folosirii lor.

Link spre comentariu

Eu am lipit acumulatorii li-ion (cu atentie, a mers usor, nu au apucat sa se incalzeasca) atunci cand am facut o cura in bateria lepterului (lenovo t60).

Acum am o ora si ceva de functionare pe baterie acum iar inainte functiona cam 10 minute maxim, se putea si mai mult dar trebuie sa-i resetez cmos-ul din acumulator si nu mai retin ce program am folosit cand am incercat la vechiul acumulator (ceva soft proprietar de la ibm daca nu ma insel).

Acumulatori ni-cd nu am incercta sa lipesc cu letconul, nu pot spune daca ar merge.

Link spre comentariu

Buna ziua. Am rezolvat problema acumulatorilor. Am fost la o firma din Bucuresti ce repara acumulatori pt. diverse masini de gaurit, insurubat, etc, si s-a rezolvat pe loc contra cost. Multumesc celor ce au vrut sa-mi fie de ajutor. Se poate inchide. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări