klayus Postat Iulie 16, 2015 Partajează Postat Iulie 16, 2015 (editat) Buna ziua repar si eu blue-ray player care are sursa defecta, a plesnit integratul FSQ0365RN pe care l-am inlocuit dar dioda asta 1n5299 imi arata continuitate in ambele sensuri. cautand pe net am gasit ca ar fi current limiting diode. cu ce as putea sa o inlocuiesc? nu am gasit-o pe net in romania. are ceva daca o inlocuiesc cu un lm317t in varianta CC cu un rezistor de 1.2K? multumesc anticipat Editat Iulie 16, 2015 de klayus 1 Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 16, 2015 Partajează Postat Iulie 16, 2015 S-ar putea să nu poți stabiliza 1mA cu LM317 ( Curent minim de sarcină 3.5mA ) . De asemenea căderea de tensiune minimă necesară pentru LM317 poate să nu fie asigurată - vezi în schemă. Dar , poți să încerci. Link spre comentariu
klayus Postat Iulie 16, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2015 ii fac o proba acuma. dar cu ce as putea inlocui dioda aia? Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 16, 2015 Partajează Postat Iulie 16, 2015 Dacă ai posta schema - porțiunea respectivă cel puțin - ai putea primi mai multe sfaturi . S-ar putea să existe soluțți chiar simple . Dacă însă vrei un înlocuitor general valabil pentru 1N 5299 atunci acesta este .... 1N5299. PS Pare-se că CR120 ar fi echivalent . Nu cred că-l găsești mai ușor. Link spre comentariu
klayus Postat Iulie 17, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2015 schema nu o am, service manual nu-l gasesc pe net gratis... doar sa fac o poza la placuta sau sa ma chinui sa scot schema de pe placuta. Link spre comentariu
Mikrosha Postat Iulie 28, 2015 Partajează Postat Iulie 28, 2015 De ce nu folosești un JFET cu poarta legată la sursă? Merge ca un regulator de curent! Link spre comentariu
klayus Postat Iulie 29, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 29, 2015 i-am dat 1.2 mA dintr-o sursa reglabila si tot nu a mers. presupun ca sunt mai multe componente defecte in sursa aia si nu ma mai chinui sa o repar. multumesc oricum de ajutor. Numai bine Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum