Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

dioda 1n5299

klayus

Postări Recomandate

Buna ziua

repar si eu blue-ray player care are sursa defecta, a plesnit integratul FSQ0365RN pe care l-am inlocuit dar dioda asta 1n5299 imi arata continuitate in ambele sensuri. cautand pe net am gasit ca ar fi current limiting diode. cu ce as putea sa o inlocuiesc? nu am gasit-o pe net in romania.

are ceva daca o inlocuiesc cu un lm317t in varianta CC cu un rezistor de 1.2K?

multumesc anticipat

Editat de klayus
Link spre comentariu

S-ar putea să nu poți stabiliza 1mA cu LM317 ( Curent minim de sarcină 3.5mA ) . De asemenea căderea de tensiune minimă necesară pentru LM317 poate să nu fie asigurată - vezi în schemă. 

Dar , poți să încerci.

Link spre comentariu

Dacă ai posta schema - porțiunea respectivă cel puțin - ai putea primi mai multe sfaturi . S-ar putea să existe soluțți chiar simple . 

Dacă însă vrei un înlocuitor general valabil pentru 1N 5299 atunci acesta este .... 1N5299.

PS Pare-se că CR120 ar fi echivalent . Nu cred că-l găsești mai ușor.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

i-am dat 1.2 mA dintr-o sursa reglabila si tot nu a mers. presupun ca sunt mai multe componente defecte in sursa aia si nu ma mai chinui sa o repar.

multumesc oricum de ajutor.

Numai bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări