Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor am cumparat doua placute ram pe care scrie ddr2 dar nu sunt ddr2

undertaker fenomenul

Postări Recomandate

Salutare am cumparat doua placute ram de cate 2 gb fiecare crezand ca este ddr2 dar surpriza cand am vrut sa le pun pe placa de baza cu se potrivesc mentionez ca placa de baza are ddr2 am scos placuta mea veche ddr2 si am puso langa placutele noi dar nu are taietura in acelasi loc, placutele sunt SAMSUNG M395T5750EZ4-CE66 am dat si o cautare pe google si imi zice ca sunt ddr2. Car cum vam spus ele nunse potrivesc in pe placa mea de baza. Ar putea sa fie ddr3 si sa fi gresit cei de la samsung sau sunt mai multe tipuri de memorie ram in sensul ca au taietura diferita.

post-235060-0-43969100-1437033060_thumb.jpg

post-235060-0-60227700-1437033140_thumb.jpg

post-235060-0-99365800-1437033218_thumb.jpg

post-235060-0-60777400-1437033277_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• undertaker fenomenul

3

• misuraelectronic

2

• ptraian2

1

• Tomsa Cosmin

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator ExtremeEdition

Salutare am cumparat doua placute ram de cate 2 gb fiecare crezand ca este ddr2 dar surpriza cand am vrut sa le pun pe placa de baza cu se potrivesc mentionez ca placa de baza are ddr2 am scos placuta mea veche ddr2 si am puso langa placutele noi dar nu are taietura in acelasi loc, placutele sunt SAMSUNG M395T5750EZ4-CE66 am dat si o cautare pe google si imi zice ca sunt ddr2. Car cum vam spus ele nunse potrivesc in pe placa mea de baza. Ar putea sa fie ddr3 si sa fi gresit cei de la samsung sau sunt mai multe tipuri de memorie ram in sensul ca au taietura diferita.

Placuta aceea noua e DDR3, e greseala din fabrica. 

Link spre comentariu

E ddr 1 falsificat, sau ddr 3 in caz ca e pusa invers aia. 

ca  de obicei ,  bateti  cimpii  fara  rost  in  postarile  dvs .  iata  si  argumentatia ...

exista  un  site  american ,  extrem  de  super-tare ,  unde  sint  postate  informatii  pertinente ,  referitoare  si  la  date  tehnice ,  dar  si  la  preturi  si  disponibilitati  ale  diferitelor  tipuri  de  memorii  de  pc / notebook / laptop .  luati  drept  101%  corecte  informatiile  din  link-ul  urmator ...

http://www.memoryten.com/p/004558.htm

dupa  cum  se  vede  extrem  de  clar  in  link-ul  de  mai  sus ,  exista  8  tipuri  diferite  de  ddr2 ,  incepind  de  la  versiunea  cu  144 pini  si  terminind  cu  versiunea  cu  278 pini .  dupa  analiza  comparativa  a  celor  doua  poze ,  rezulta  ca  este  exclusa  ideea  ca  sa  fie  o  greseala  de  fabricatie .  de  asemenea ,  este  exclusa  ideea  marcajului  gresit  .   de  asemenea ,  este  exclusa  ideea  contrafacerii .  memoria  samsung  cumparata  de  dvs    este  101%  ddr2 .  

problema  reala  este  ca  dvs  aveti  in  aparat  un  dimm   ddr2  normal ,  iar  ceea  ce  ati  cumparat  dvs  este  un  fb dimm  ddr2 ,  care  difera  ca  dispunere  a  pinilor .  cititi  cu  atentie  articolul  din  link-ul  urmator  si  va  veti  lamuri  singur  ca  ati  comandat  gresit  cele  2  memorii .  aveti  in  link  si  o  poza  edificatoare  pe  deplin .

https://en.wikipedia.org/wiki/Fully_Buffered_DIMM

ps...@dl tomsa cosmin ...citez , ca  nu  mai  pot  sa  atasez   ...Placuta aceea noua e DDR3, e greseala din fabrica...  am  incheiat  citatul .  decit  sa  dai  sfaturi  proaste ,  mai  bine  te  abtii  de  la  comentarii  aiuristice . parerea  mea !

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

Memoria ce iti trebuia este asa ca in prima poza, iar ce ai luat e posibil pt sloturile din poza a doua care e tot pt DDR2, dar ele sunt incompatibile din cauza cheii, probabil ca electronic ar fi mersPosted ImagePosted Image

Editat de ExtremeEdition
Link spre comentariu

Am numarat acuma de 3 ori la rand pini placutei ram si are 242 de pini mam uitat mai atent si scrie si la capatul pinilor 121, 121 pe o parte cu 121 pe ce-a lanta parte da 242 pini. Acuma daca miam loato asta e! La ce placa de baza asi putea sa folosesc aceste placute ram? Am mai dat si pe ele 100 ron.Placutele au 242 de pini, 121 pe fiecare parte scrie si la capatul pinilor 121 pe o parte, la ce placa de baza asi putea sa le folosescAm scris pe google 2gb 2rx4 pc2 5300f 555 11 e0 ce scrie pe una din etichetele placutei ram si am aflat ca este de servar, am vazut si pe okazii identica cu ale mele.

Link spre comentariu

Am numarat acuma de 3 ori la rand pini placutei ram si are 242 de pini mam uitat mai atent si scrie si la capatul pinilor 121, 121 pe o parte cu 121 pe ce-a lanta parte da 242 pini...Placutele au 242 de pini, 121 pe fiecare parte scrie si la capatul pinilor 121 pe o parte, la ce placa de baza asi putea sa le folosesc

1--  chiar  tii  cu  tot  dinadinsul  sa  te  faci  de  ris ? 

http://www.datasheets360.com/pdf/-1900730042740838220

ia  si  citeste  exact  la  prima  pagina  din  cele  33  cite  are  data-sheetul  memoriei  samsung .  scrie  negru  pe  alb  ca are  240  de  pini . nu  exista  memorii  cu  242 pini ...cele  mai  apropiate  de  acest  numar  sint  ori  cu  240 ,  ori  cu  244 pini .

2--  raspunsul  la  intrebarea  ta  se  afla  in  link-ul  urmator ...

https://en.wikipedia.org/wiki/Fully_Buffered_DIMM

citeste  cu  atentie  capitolul  IMPLEMENTATIONS !  se  pare  ca  aceste  memorii  sint  folosite  cu  predilectie  in  servere  si / sau  in  statii  de  lucru  care  contin  familia  de  procesoare  intel xeon 5000 sau  5100 . 

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

chiar  tii  cu  tot  dinadinsul  sa  te  faci  de  ris ? http://www.datasheets360.com/pdf/-1900730042740838220ia  si  citeste  exact  la  prima  pagina  din  cele  33  cite  are  data-sheetul  memoriei  samsung .  scrie  negru  pe  alb  ca are  240  de  pini .

am aflat ca memoriile sunt de server nu de pc, deaia probabil nu se potrivesc nici la pini cu un ddr2 de pc
Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

Trebuia sa faci Testare Inainte De Cumparare ca sa vezi daca e bun produsul.

Mergi la comerciant si demonstreaza ca nu sunt compatibile cu ce ai si sa-ti dea altele compatibile sau banii, eventual cu Testare Inainte De Cumparare din nou ca sa fie in regula daca nu banii si gata.

Ce faci acuma? stai si le admiri?

Link spre comentariu

@misuraelectronic a explicat si a facut trimiteri clare spre ce trebue citit despre memoriile DDR2

Tu ai un desktop normal si ai cumparat memorii de server(presupun ca la mana-2-a)

Daca le-ai cumparat din magazin te rog sa faci efortul sa le returnezi...majoritatea magazinelor accepta ca s-a facut o confuzie(dar sunt 100Ron? :rade: ).Daca sunt second ...ai pus......o

Poate acum intelegi ca memorii server nu se cumpara cu 100Ron

Editat de mila
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări