Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Primul meu proiect cu tuburi.

Marius Rotundu

Postări Recomandate

Am pus asa: C3-47nF/630V, C5-220nF/630V, C6,7- 100nF/630V. In reteaua de FB am pus R15-5K6 iar C8-390pF. Atentie la rezistorii din catozii finalelor, trebuiesc de 2-3W pt a preveni incalzirea.

Editat de Marius Rotundu
Link spre comentariu

Felicitari pentru realizare (Marius Rotundu)...si sarbatori fericite tuturor !

Incurajat de utilizatorii acestui forum am achizitionat si eu ceva componente pentru un "Mullard 520"

(dar nu stiu cum sa pun poze)

Link spre comentariu

Am atasat schema sursei de alimentare. Am folosit intarziere la incalzirea filamentului pentru EF86 si ECC83. Toti capacitorii sunt la minim 500V.

Asa arata sursa, versiunea fara delay.

2u790ew.png

post-235128-0-29599700-1514211498_thumb.png

Editat de Marius Rotundu
Link spre comentariu

Pai atunci EF86 pe intrare e prea mult @Valderama poate propune un alt tub .In anii 60 era poate ok, azi nivelele de iesire din aparate sunt mai mari si nu se justifica pe intrare EF86

Cred ca o trioda cu u intre 20-30 e ok

Da... n-am vazut că-i din 2015...şi nici nu-l pot şterge...Dacă se poate, unn moderator să-l şteargă....Mulţumesc.

Editat de Dan Minciu
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna seara. Ma poate ajuta si pe mine cine cu un sfat: nu pot introduce lampile EF 86 si ECC 83 in socluri (si soclurile - ceramice si lampile sunt noi de pe tubetown).

EL 34 au intrat perfect pe cand cele enumerate mai sus nu intra (mi-e frica sa nu le sparg!!!).

Link spre comentariu

Cauta o lampa rea si incearca intai cu aia, de mai multe ori. Asa poate se mai detensioneaza clemele metalice din socluri.

Toata treaba e, ca la introducerea unei lampi bune in soclu, s-o introduci fix dreapta, spre deosebire de alte cazuri... :rade:

Link spre comentariu

Cauta o lampa rea si incearca intai cu aia, de mai multe ori. Asa poate se mai detensioneaza clemele metalice din socluri.

Toata treaba e, ca la introducerea unei lampi bune in soclu, s-o introduci fix dreapta, spre deosebire de alte cazuri... :rade:

Am reusit cu o lampa veche. Mai greu a fost sa o gasesc......Acum intra si cele noi. Apropo, tensiunea de filament in sarcina a scazut la 6,10 Vca. la EL34 si la 5,9 Vca. la EF 86 si ECC 83 (am bobinat 4 secundare separate pentru filamente) o fi suficient ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări