Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Primul meu proiect cu tuburi.

Marius Rotundu

Postări Recomandate

In domeniul industrial exista si metalurgia suedeza si trafurile toroidale de putere pt invertoare ce la aceeasi putere au jumatate din volumul celor "japoneze" made in china, / dar pret mai mare pt ca omron nu mai e demult ce a fost.Totusi in audio e+i fac legea

Link spre comentariu

In cazul in care este cineva interesat de procesul de decodare a telecomanzii, atasez o arhiva cu semnalele emise de telecomanda care o voi folosi. Aceasta este telecomanda : "http://www.ledquotations.com/media/catalog/product/cache/1/image/6464c348eaa9b36b9dfeb15420a243f4/0/5/05020831_3_.jpg"

Sagetile indica inceputul secventei. Conform protocolului NEC avem adresa, comanda, comanda inversata si bitul de stop. Nu am mai inclus heder-ul.

DECOD.rar

Editat de Marius Rotundu
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Va salut cu respect. Este luna Noiembrie, am ajuns acasa si m-am apucat de definitivat acest amplificator. 

As avea o intrebare, inductantele din partea de alimentare trebuies construite pe E+I sau merg si toroidale?

post-235128-0-83375500-1448079408_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Va salut cu respect. Este luna Noiembrie, am ajuns acasa si m-am apucat de definitivat acest amplificator. As avea o intrebare, inductantele din partea de alimentare trebuies construite pe E+I sau merg si toroidale?

Merg orice fel de miezuri,important este sa ai acea inductanta și șocurile sa fie dimensionate pt curentul consumat de etajele finale. Editat de viobio
Link spre comentariu

Merg orice fel de miezuri,important este sa ai acea inductanta și șocurile sa fie dimensionate pt curentul consumat de etajele finale.

...si avand in vedere ca sunt strabatute de o componenta importanta DC musai sa aiba intrefier, intrefier dimensionat pentru cerintele de curent ale amplificatorului si sa nu uitam ca toroidalele datorita calitatilor excelente ale miezului magnetic,se vor satura extrem de usor si atunci eficienta acelui soc de filtraj nu va mai fi cea scontata.

Sursa de alimentare reprezina una dintre cele mai importante parti componente ale unui amplificator ce se vrea de calitate,parerea mea!

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

sunteti sigur? " altii "ar zice ca sunt niste monstri inutili, carucior cu butelie...e o tampenie sa folosesti atata fier in ziua de astazi.n-ati vazut placi de sunet alimentate din surse in comutatie capabile sa sustina -129db thd+N ? EU AM UNA PE MASA! nici nu-s capabil sa masor zgomotul cu AP care masoara thd +n la -120dbDaca ceri sfaturi de ls DOMN PROFESOR nu se mai amuza avocatul de marketing al poporului audiofil cand faci un prototip ca deh, ai cerut voie de la cabinetul propagandistic...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

...si avand in vedere ca sunt strabatute de o componenta importanta DC musai sa aiba intrefier, intrefier dimensionat pentru cerintele de curent ale amplificatorului si sa nu uitam ca toroidalele datorita calitatilor excelente ale miezului magnetic,se vor satura extrem de usor si atunci eficienta acelui soc de filtraj nu va mai fi cea scontata.   Sursa de alimentare reprezina una dintre cele mai importante parti componente ale unui amplificator ce se vrea de calitate,parerea mea!

Cred ca cele enumerate de dv se știu,nu cred ca este nevoie sa revenim asupra acestor aspecte la fiecare amplificator,"secretele"acestea ar trebui învățate de toți cei care se apuca de un asemenea amp,aceste aspecte au fost discutate de n ori pe forum.
Link spre comentariu

Cred ca cele enumerate de dv se știu,nu cred ca este nevoie sa revenim asupra acestor aspecte la fiecare amplificator,"secretele"acestea ar trebui învățate de toți cei care se apuca de un asemenea amp,aceste aspecte au fost discutate de n ori pe forum.

Corect!

...m-am gandit ca omul este incepator si ar trebui "marcate" aceste amanunte destul de importante,altfel un drosel de 5H toroidal FARA intrefier si prin care ar trece o componenta DC la un curent I=100mA...150mA ar trebui sa cantareasca cel putin 6Kg,asta ca un exemplu generic.

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

sunteti sigur? " altii "ar zice ca sunt niste monstri inutili, carucior cu butelie...e o tampenie sa folosesti atata fier in ziua de astazi.n-ati vazut placi de sunet alimentate din surse in comutatie capabile sa sustina -129db thd+N ?EU AM UNA PE MASA!nici nu-s capabil sa masor zgomotul cu AP care masoara thd +n la -120dbDaca ceri sfaturi de ls DOMN PROFESOR nu se mai amuza avocatul de marketing al poporului audiofil cand faci un prototip ca deh, ai cerut voie de la cabinetul propagandistic...

Cred ca daca dumneavoastra ati avea alta atitudine  ar fi mai constructiv pentru cei incepatori ca mine , in rest sa va dea Dumnezeu sanatate.

Stima si respect.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 8 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări