morpheusRO Postat Iulie 14, 2015 Partajează Postat Iulie 14, 2015 Am un T(Z)4313 care a zacut cca 20 de ani in dulap. Arata ca nou. Am vrut sa fac unele masuratori nostalgice cu el, dar pe alternativ si continuu"NU MERGE..."!!! Ma poate ajuta cineva? Nu mai am rabdare pentru a-l repara. Prefer cineva din Bucuresti Cu respect , astept un mester. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 19, 2015 Partajează Postat Iulie 19, 2015 La aceste aparate defectul tipic este de intrerupere a rezistentelor bobinate(fara un motiv extern anume,doar din cauza imbatranirii).Ori se umbla cu maxima rabdare,pt ca pot fi intrerupte mult mai multe decat isi inchipuie cineva,ori se pastreaza in forma actuala,nefunctional.Acum cativa ani si eu m-am incumetat sa incerc sa repar unul,si dupa mai mult de 5 rezistente am renuntat, am inlocuit cu RPM,de proba,cu valori apropiate,sa vad cand se termina,deci n-am ajuns in faza de recalibrare.Cand am vazut ca nu se mai termina,am renuntat,pana la urma prea multa munca si obtii...un aparat modest,depanat cu piese altfel decat originale(ma indoiesc sa se gaseasca pe undeva originale),deci cu calitati mai putin decat modeste pana la urma.Poate ai noroc la asta sa fie mai putine intrerupte,sau sa aibe alt defect...poti incerca pt inceput sa le verifici pe rand,cu un instrument de masura,si pe urma vezi ce decizie vei lua. Link spre comentariu
morpheusRO Postat Iulie 21, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2015 La aceste aparate defectul tipic este de intrerupere a rezistentelor bobinate(fara un motiv extern anume,doar din cauza imbatranirii).Ori se umbla cu maxima rabdare,pt ca pot fi intrerupte mult mai multe decat isi inchipuie cineva,ori se pastreaza in forma actuala,nefunctional.Acum cativa ani si eu m-am incumetat sa incerc sa repar unul,si dupa mai mult de 5 rezistente am renuntat, am inlocuit cu RPM,de proba,cu valori apropiate,sa vad cand se termina,deci n-am ajuns in faza de recalibrare.Cand am vazut ca nu se mai termina,am renuntat,pana la urma prea multa munca si obtii...un aparat modest,depanat cu piese altfel decat originale(ma indoiesc sa se gaseasca pe undeva originale),deci cu calitati mai putin decat modeste pana la urma.Poate ai noroc la asta sa fie mai putine intrerupte,sau sa aibe alt defect...poti incerca pt inceput sa le verifici pe rand,cu un instrument de masura,si pe urma vezi ce decizie vei lua. Multumesc pentru sfat.... sincer nu mai am rabdarere sa ma apuc de reparat. Cautam un cineva????!!! dar cred ca nu se baga nimeni. Am doua aparate de masura digitale cat si unul analogic de super calitate si nu mai am rabdare de restaurari Eu sunt lampar?? niste lampi (tuburi electro......) gasesc pe la voi in zona? Ce? lampi de putere, audio O zi buna. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 21, 2015 Partajează Postat Iulie 21, 2015 Nu se baga nimeni pt ca de regula majoritatea muncesc pt recompensa materiala,si in cazul de fata e multa munca pt o recompensa materiala care poate depasi valoarea de piata a aparatului.Sincer,mie nici cand erau pe val nu mi-au placut sovieticele,desi nu au avut recomandari proaste...poate si pt ca am avut norocul sa deschid ochii pe un italian si pe urma am continuat cu MAVO35,si ce a mai urmat in timp.Eu zic sa-l pui pe linie moarta pana vine cheful,si cand o veni,pot pune la dispozitie documentatie completa pt depanare.Daca nu mi-au placut,nu inseamna ca am putut sa le evit tot timpul 1 Link spre comentariu
dan_b11 Postat August 15, 2016 Partajează Postat August 15, 2016 O schema pentru aparat se poate? Multumesc Link spre comentariu
dan-a2 Postat August 15, 2016 Partajează Postat August 15, 2016 http://www.radiomaster.net/load/06/kat/6/page/6/index.html Link spre comentariu
dan_b11 Postat August 15, 2016 Partajează Postat August 15, 2016 Multumesc. Probabil o sa mai revin cu intrebari, dupa ce 'descifrez' lista cu rezistente, etc Link spre comentariu
dan_b11 Postat August 25, 2016 Partajează Postat August 25, 2016 Si revin cu urmatoarele intrebari: 1. in lista cu rezistente sunt de exemplu R32 ca fiind de 3 Mohmi iar in coloana cu numar rezistente apare 2. Sa inteleg ca de fapt valoarea lui R32 este 6 Mohmi? La fel si pentru R37(300+300)? 2. Ce valori au condensatoarele C1 si C2, ca eu nu imi dau seama.Banuiesc ca C1 o fi 54.7 nF si C2 3.7 nF dar habar n-am daca este corect. Tensiunea o fi 500Vca sau cc?? 3. Diodele la fel. Sunt diode cu germaniu ca la Mavo 35? Cu le pot inlocui? Aparatul este gol pe dinauntru. Am doar cele doua rezistente R1 si R2 care sunt prinse pe partea interioara a unei placi(si aici banuiesc ca R1 este cea cu mai putine spire, corect?) Stiu ca poate nu merita reconditionat(oricum nu o sa fie folosit prea mult, poate chiar deloc dar..). Multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum