Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Monitor Samsung P2470HD defect

Vizitator daniel81

Postări Recomandate

Vizitator daniel81

Salutare. 

Am o preoblema cu Tv din titlu, nu se mai aprind neoanele. Led-urile de pe panoul frontal se aprind toate si raman aprinse. Sursa este IP-58155A

Am verificat, pana acum urmatoarele:

-invertor - ok

-tensiunile spre placa digitala - ok

-sigurante - ok

-condensatorii marcati in poza: - ok

Din pacate nu am cu ce sa masor tensiunea spre lampi.

Mai raman de verificat driver-ul de inverter SEM2005 si tranzistorul STU 312D pe care, sincer, nu stiu cum sa-i verific. 

post-183820-0-59878100-1436885759_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BUGHIU

3

• iuliantv

2

• dan cod

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

,,nu se aprind neoanele ,,sa inteleg ca totusi imagine este dar nu backlight? frecvent am intalnit duse trafo inverter si lamp crapate obosite ,scoateti traful inverter afara si masurati infasurarile,daca sant diferente mari atunci e sigur cu ceva spire in scurt,daca nu este imagine posibil soft corupt

Link spre comentariu
Vizitator daniel81

Am masurat infasurarile, am scris mai sus, sunt ok, m-am uitat si cu lumina externa si nu am vazut nimic pe display, acum nu stiu pe ce intrare a ramas setat ultima data. Posibil sa fie soft corupt din moment ce panoul frontal nu raspunde. Se poate scrie softul din moment ce nu am imagine? 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator daniel81

Daca decuplez panoul frontal, nu o sa mai functioneze nici telecomanda. Am bagat un stick cu led ce continea software-ul de pe site dar nu face nimic, ledul ramane stins.

Link spre comentariu

Ledurile de pe panoul frontal se aprind ...toate?!?!  Cate are? Doua  sau....?!?! Daca se aprind  simultan nu e in regula cu PCB-ul!! Puneti o memorie goala la proba!! Oricum telecomanda nu functioneaza in situatia asta!! Banuiesc ca il cuplati la 220 si se aprind doar ledurile de pe panou....altceva nimic!! Nu merg butoanele,nu merge telecomanda! ? Corect?!?! 

Link spre comentariu
Vizitator daniel81

Da, conectat la retea, se aprind toate ledurile si raman aprinse, 7 la numar, unul pt fiecare comanda. Cand functiona, ramanea aprins doar cel de power. Asa este, nu merg butoanele, telecomanda, nimic. Ledurile de pe panou se aprind la apasarea butonului onoff si nu se mai pot stinge nicicum.

Link spre comentariu

Nu as crede sa fie sursa de vina! Mai degraba PCB-ul afectat!! Ori datele din memorie alterate....ori mai rau(procesor afectat)!!!

Editat de BUGHIU
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări