Vizitator Postat Iunie 10, 2011 Partajează Postat Iunie 10, 2011 Multumesc pentru expunerea foarte clara! Link spre comentariu
gcom61 Postat Iunie 10, 2011 Partajează Postat Iunie 10, 2011 In poza:1=selector filet stanga-dreapta(sau span;pe mijloc=liber)2=schimbare raport filet>1:8 (functioneaza cu <3> in jos3=viteza mare(sus)-mica(jos),liber(orizontal spre universal)4=selector W(Whitford-Gaz-stanga) M (metric dreapta)5=selector filet-span6=maneta ambreiaj inainte-inapoi7=selector avans(filet ABC-mareste-micsoreaza pasul/avansul)>3 pozitii8=selector avans longitudinal/transversal/filete>3 pozitii9= cuplare avans aschiere10=cuplare filet(lucreaza cu 5)11=selector pas aschiere(mareste-micsoreaza pasul/avansul) Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 10, 2011 Partajează Postat Iunie 10, 2011 Multumesc, asijderea! :daProfit totusi de ocazie, ca sa te intreb (avand in vedere imaginea excelenta) la ce folosesc cele doua leviere de deasupra cutiei de mecanisme, situate in coltul din spate - stanga? Si de asemenea, daca dulapul de scule - destul de ingenios - este un accesoriu al strungului, sau este confectionat special? Link spre comentariu
gcom61 Postat Iunie 12, 2011 Partajează Postat Iunie 12, 2011 Sunt manetele pt selectarea vitezelor(vezi pag.2); cutia este in echiparea standard(era);strungul pe care am invatat cate ceva avea inclusiv un cap divizor cu o sanie pe verticala(nu stiu daca a fost la cerere sau standard). Link spre comentariu
en Postat Iunie 12, 2011 Partajează Postat Iunie 12, 2011 ...strungul pe care am invatat cate ceva avea inclusiv un cap divizor cu o sanie pe verticala(nu stiu daca a fost la cerere sau standard). Poate poti sa ne detaliezi cum era montata aceasta sanie verticala, la fel capul divizor?. Pe ce tip de strung erau montate? Chiar ca prezinta interes aceste dotari mai putin obisnuite pentru un strung. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 12, 2011 Partajează Postat Iunie 12, 2011 ...Poate poti sa ne detaliezi cum era montata aceasta sanie verticala, la fel capul divizor?. Pe ce tip de strung erau montate? Chiar ca prezinta interes aceste dotari mai putin obisnuite pentru un strung.Probabil este ceva asemanator cu asta - vezi prima imagine. Pentru montarea unui cap divizor pe sania inclinabila, se cauta solutii dupa caz - atat functie de divizor, cat si de sanie. Link spre comentariu
gcom61 Postat Iunie 12, 2011 Partajează Postat Iunie 12, 2011 Montarea capului divizor(universal-fi=100),intradevar era facuta cu un dispozitiv la unghi de 90 gr,imediat langa portcutit(acesta fiind demontat)ceva asemanator cu poza pusa de ola_nicolas.Tin minte ca am incercat sa frezez ceva fara sa blochez masa(transversala-asta avand joc mai mare) si am rupt o freza deget de 10 mm. Link spre comentariu
en Postat Iunie 12, 2011 Partajează Postat Iunie 12, 2011 ...Poate poti sa ne detaliezi cum era montata aceasta sanie verticala, la fel capul divizor?. Pe ce tip de strung erau montate? Chiar ca prezinta interes aceste dotari mai putin obisnuite pentru un strung.Probabil este ceva asemanator cu asta - vezi prima imagine. Pentru montarea unui cap divizor pe sania inclinabila, se cauta solutii dupa caz - atat functie de divizor, cat si de sanie.Da, dispozitivul acela de frezare de pe Einhell, este cam tot ce trebuie pentru un minimum de operatii de frezare pe strung. Nu am vazut nicio adaptare pentru SN 320;trebuie adaptat suportul saniei transversale pentru asemenea dispozitive. Merita toti banii o asemenea adaptare. Link spre comentariu
gcom61 Postat Iunie 13, 2011 Partajează Postat Iunie 13, 2011 Singura adaptare la suport sunt 4 gauri filetate M16,in care se fixeaza dispozitivul.Pt strangerea saniei pe strungul de care am pomenit,erau 2 suruburi pt reglajul jocului,mai lungi cu cap randalinat,care puteau fi stranse ceva mai tare atunci cand se dorea folosirea dispozitivului(ma refer la sania transversala). Link spre comentariu
mkreszan Postat Iunie 16, 2011 Partajează Postat Iunie 16, 2011 salut,Ma intereseaza si pe mine pozele si informatiile despre acest strung care sunt postate aici, dar din pacate nu pot descarca nici un fisier atasat. Rog pe cineva sa ma ajute cu fisierele la mkreszan(at)yahoo.com . Va multumesc Link spre comentariu
mkreszan Postat Iunie 17, 2011 Partajează Postat Iunie 17, 2011 Mai e cineva care are probleme la vizualizarea fisierelor atasate? La oricare dintre ele imi apare ca fisierul atasat nu mai exista. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 17, 2011 Partajează Postat Iunie 17, 2011 Din pacate asa si este. Foarte multe fisiere nu mai exista. Se pare ca este decizia admin-ului, de asterge tot ce reprezinta fisiere la care ar putea fi pusa problema drepturilor de autor pe Internet. Urmariti discutiile de aici. Link spre comentariu
mkreszan Postat Iunie 17, 2011 Partajează Postat Iunie 17, 2011 Din pacate asa si este. Foarte multe fisiere nu mai exista. Se pare ca este decizia admin-ului, de asterge tot ce reprezinta fisiere la care ar putea fi pusa problema drepturilor de autor pe Internet. Urmariti discutiile de aici.Sunteti amabil de a-mi transmite pe mail imaginile cu tablitele de turatii, filete (inclusiv diagrama roti dintate pentru filete), din pacate la majoritatea ce am vazut este sters de cheia pentru universal (un obicei al tuturor strungarilor de a agata cheia pe manete) Link spre comentariu
bcristian Postat Iunie 17, 2011 Partajează Postat Iunie 17, 2011 manualul de fabrica viteze si avansuri Link spre comentariu
mkreszan Postat Iunie 17, 2011 Partajează Postat Iunie 17, 2011 multumesc Cristian,Ma intereseaza si tablita lunga de reglare a turatiilor universalului. Sper ca nu sunt prea pretentios. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum