Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Strung SN320

Vizitator craciunescu bogdan

Postări Recomandate

La 17.07.2019 la 14:29, Ion_Bumbu a spus:

Iei un invertor de la 230Vac la trifazic, legi motorul existent in triunghi si ai rezolvat in cel mai elegent mod posibil problema, inclusiv turatie reglabila intre trepte.

Aici gasesti:

https://www.hi-end.ro/convertizoare-de-frecventa-ls/

https://www.hi-end.ro/convertizoare-de-frecventa-ls/cu-intrare-monofazica-ic5/convertizor-de-frecventa-monofazat-putere-2.2kw-3hp-ro.html

Am gasit in targul de vechituri un ABB ACS150. Nu are nicio eticheta pe el si nu stiu ce motor poate comanda(puterea motorului). A lucrat cineva cu ele, ma puteti ajuta? Cum as putea sa aflu?

Link spre comentariu
Acum 5 ore, Ion_Bumbu a spus:

Puteti afla cautind manualul prima data.

https://inverterdrive.com/file/ABB-Drives-ACS150-User-Manual

Nu este ce trebuie, asta la prima vedere deoarece este trifazic.

De ce are toata lumea impresia ca intreb fara sa fi cautat.  ACS 150 este modelul de baza, in continuarea lui este specificata puterea suportata, sunt mai multe modele de ACS150. Dupa cum am spus nu am nicio eticheta pe el ca sa-mi dau seama de putere. Nici macar ACS150 nu scrie, am aflat cautand dupa poza. L-am desfacut, poate aflu dupa codurile de pe placi ceva... Se poate folosi si cu intrare trifazata si monofazata

La 17.07.2019 la 14:29, Ion_Bumbu a spus:

Iei un invertor de la 230Vac la trifazic, legi motorul existent in triunghi si ai rezolvat in cel mai elegent mod posibil problema, inclusiv turatie reglabila intre trepte.

Aici gasesti:

https://www.hi-end.ro/convertizoare-de-frecventa-ls/

https://www.hi-end.ro/convertizoare-de-frecventa-ls/cu-intrare-monofazica-ic5/convertizor-de-frecventa-monofazat-putere-2.2kw-3hp-ro.html

Am gasit in targul de vechituri un ABB ACS150. Nu are nicio eticheta pe el si nu stiu ce motor poate comanda(puterea motorului). A lucrat cineva cu ele, ma puteti ajuta? Cum as putea sa aflu?

Link spre comentariu
Acum 1 oră, emil.gabor a spus:

De credeți ca este restaurat ? Ca are o vopsea proaspăta ?

E "restaurat" cat de cat poate, si eu am pus la punct un sn320 dar sta departe de restaurare dar e bun pt ce folosesc, pe forum unde am gasit pozele au comparat cu tos s28 si păreri generale despre sn-ul. 

Link spre comentariu

Eu nu dețin 320. Dar probabil ii aceas problema ca la restul utilajelor românești . Funcționează , Relativ robuste , poti sa iti faci treaba cu ele . Dar daca vrei sa scoți ceva piese mai de calitate si precizie, nu prea Reușești . Mai curge ulei , pe ici pe colo. Mai huruie rotile dințate , etc.

Probabil străinii au pus accentul mai mult pe calitatea utilajelor. 

Personal pe mine nu ma încânta sa fie utilajul vopsit frumos. Oricum daca lucrezi pe el nu poti sa il menții curat . Dupa 8 ore pe el sigur iti trebe 3 ore sa il cureți bine. Cea ce într-un altelier este cam imposibil . 

Ca hobby , daca lucrezi 3 ore pe luna . Da , contează vopseaua 

Link spre comentariu
Acum 4 ore, emil.gabor a spus:

Eu nu dețin 320. Dar probabil ii aceas problema ca la restul utilajelor românești . Funcționează , Relativ robuste , poti sa iti faci treaba cu ele . Dar daca vrei sa scoți ceva piese mai de calitate si precizie, nu prea Reușești . Mai curge ulei , pe ici pe colo. Mai huruie rotile dințate , etc.

Probabil străinii au pus accentul mai mult pe calitatea utilajelor. 

Personal pe mine nu ma încânta sa fie utilajul vopsit frumos. Oricum daca lucrezi pe el nu poti sa il menții curat . Dupa 8 ore pe el sigur iti trebe 3 ore sa il cureți bine. Cea ce într-un altelier este cam imposibil . 

Ca hobby , daca lucrezi 3 ore pe luna . Da , contează vopseaua 

Da asa este, când trebuie să câștigi pâinea cu mașinile nu prea ai timp sa cureți si sa ai grija de vopsea, si eu lucrez ca sculer si lucrezi pe tot fel de masini unelte dar noi curățam de două ori pe an, nu prea avem timp pt asaceva.

Sn320 e cam primitiv dar e un strung bun, e ca o dacie bună poți să repari ușor e perfect pt hobby.

Altfel te urmăresc pe youtube, e fain ca împărtășești proiectele ce faci in atelier.

Respect.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Acum 8 ore, pasbogdan a spus:

Cunoasteti care ar fi diferentele intre cele 2 modele de strunguri,Arad si Orastie?Ma intereseaza compatibilitatea pieselor.

Sunt la fel majoritatea componentelor sunt interschimbabil, unele piese necesita pasuit, modelul fabricat în arad parca e finisat mai bine, se găsește uneori modele cu motor de 2.2kw si 3kw.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Buna ziua.. citesc de ceva timp conversațiile de pe acest forum si le multumesc tuturor pentru sfaturile expuse. Am nevoie de un sfat, daca mă puteti ajuta: angrenarea unui strung SN320 cu motor monofazat de 1400 rotații prin curea modifica cumva pasul filetelor? E greu de crezut ca atunci cand folosesti curea si fulii poti avea exact aceeasi turatie transmisa comparativ cu angrenarea strungului direct cu motorul prin flansa. Va multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări