MICIULIN Postat Martie 23, 2016 Partajează Postat Martie 23, 2016 , desfac ventilatorul si ii montez o fulie dubla decat cea a motorului pentru a obtine 1500 rpm. bine ai spus ,fulie dubla ca ' diametru' montata pe motorul original in loc de ventilator fiindca nu mai are nevoie de ventilator , scazind turatia creste puterea,va trebui modificat putin si partea electica Link spre comentariu
mihaighe Postat Martie 23, 2016 Partajează Postat Martie 23, 2016 (editat) Nu umbla la ventilator este necasar,nu inteleg cu ce te incomodeaza ventilatorul de racire sa pui o fulie de alte dimensiuni la motor. Nu vad rostul la un motor care sa invarta un alt motor si dupa asta strungul,cred ca poti adapta direct motorul sau poti incerca sa bobinezi motorul cu alta turatie. Editat Martie 23, 2016 de mihaighe Link spre comentariu
MICIULIN Postat Martie 23, 2016 Partajează Postat Martie 23, 2016 poate motorul monofazat este cu talpa si cea de pe strung este cu flansa ,motorul original o va folosi ca si ax cu fulie deci nu are nevoie de racire este mai ieftin o adaptare a motorului monofazat decat rebobinat ,si pentru o turatie mai mica a motorulu este nevoie de 4 poli care include mai multe bobine care s-ar putea sa nu fie destul spatiu intr-un motor de 2 poli , deobicei motoarele de aceasi putere dar cu turati diferite , difera si la gabarit . Link spre comentariu
Vizitator Mihai Iemima Stanciu Postat Martie 28, 2016 Partajează Postat Martie 28, 2016 Va multumesc pentru sfaturi nu ma sateptam sa-mi citeasca cineva mesajul nu am mai intrat pe forumuri pana acum. Si acum sa va spun ce am facut: Am dat ventilatorul jos de pe motorul strungului original am adaugat o fulie dubla ca diametru fata de cea a motorului cu care antrenez ca sa obtin raportul de la 3000rpm la 1500rpm. Am invartit cu brio strungul in toate zitezele de la 31rpm pana la 1600 rpm fara probleme dar in gol nu am reusit sa il probez in sarcina pentru ca nu am inca un cutit. O sa revin cu urmatoarele rezultate. Salutari Link spre comentariu
tommymd Postat Martie 28, 2016 Partajează Postat Martie 28, 2016 Buna ziua. Rog pe cine poate sa ma ajute. Cum se numeste acel suport din fier masiv in forma de x pe sectiune, care se foloseste la masinile de gaurit si freze pentru suportul materialelor rotunde. Sper ca am descris corect ce ma intereseaza. Multumesc. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 28, 2016 Partajează Postat Martie 28, 2016 Bloc/suport prismatic Grig Link spre comentariu
Vizitator Mihai Iemima Stanciu Postat Martie 29, 2016 Partajează Postat Martie 29, 2016 Salut baieti. Am reusit sa cumpar un cutit de strunjire exterioara, am montat cutitul in suportul port scula si am inceput testele. VICTORIEEEEE, motorul de 2,2kw 3000rpm MONOFAZAT functioneaza perfect pe un SN 320 folosit in regim usor de lucru( pentru un atelier acasa si pentru cine nu are 380v e perfect). testele le-am facut cu un fi 80 si un fi 20. la fi 80 am incercat sa-l bag in span 2 mm si a mers cu brio, suficient pentru lucrul acasa si folosire poate de cateva ori pe luna. Precizez ca e prima data cand pun mana pe un strung doar am vazut si studiat la facultate. Daca aveti ceva intrebari sau sugestii pentru mine astept cu placere. O zi faina tuturor Link spre comentariu
Vizitator Mihai Iemima Stanciu Postat Martie 29, 2016 Partajează Postat Martie 29, 2016 Mai am o problema cu tabelele de filete si avansuri de la SN320 in tabel manatele sunt reprezentate in sus si pe strung sunt in jos. daca are cineva idee despre aceasta problema va rog sa-mi explicati. Multumesc Link spre comentariu
Vizitator Dragos Fanel Postat Martie 29, 2016 Partajează Postat Martie 29, 2016 buna! as dori o foto,cu pompa ulei de le sn400 cutia[ NORTON-AVANSURI] ESTE LIPSA PE STRUNG! MULTUMESC! Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Martie 29, 2016 Partajează Postat Martie 29, 2016 (editat) Salut, Mihai Iemima Stanciu cel mai probabil la ultima reparatie au fost montate invers manetele,adica decalate cu 180 de grade. Dragos Fanel este o pompa cu plunjer,revenirea facand-o un arc.Poza nu stiu cat te-ar ajuta.Intrebarea e ca daca lipseste pompa de ungere.............cum se prezinta restul Nortonului?Daca nu uit,maine iti fac eu o poza cu pompa. Alex Editat Martie 29, 2016 de alex.cselenyi Link spre comentariu
Vizitator Mihai Iemima Stanciu Postat Martie 29, 2016 Partajează Postat Martie 29, 2016 (editat) Salut, alex.cselenyi Salut, Mihai Iemima Stanciu cel mai probabil la ultima reparatie au fost montate invers manetele,adica decalate cu 180 de grade. Dragos Fanel este o pompa cu plunjer,revenirea facand-o un arc.Poza nu stiu cat te-ar ajuta.Intrebarea e ca daca lipseste pompa de ungere.............cum se prezinta restul Nortonului?Daca nu uit,maine iti fac eu o poza cu pompa. Alex Salut, manetele asa sunt la toate strungurile, strungul di attachment nu este al meu e o poza de pe net.ma tot gandesc cum ar putea fi si nu imi daun seama. Daca este cineva posesor de SN 320 si poate sa mi explice cum vin manetele va rog ajutati-ma. Strungul meu este SN 320 Orastie. Eu nu cunosc pe nimeni sa detina acest model. Si eu acum am pus mana prima data pe strung. Multumesc. Editat Martie 29, 2016 de Mihai Iemima Stanciu Link spre comentariu
tommymd Postat Martie 29, 2016 Partajează Postat Martie 29, 2016 (editat) manetele din tabel sunt cele de jos de langa ambreiaj, cele cu M/W deasupra de ABC. Manetele din tabel: - 1,2,3,4,5,6 in stanga ambreiajului - 1:1,1:8 maneta din dreapta sus, langa cele orientate in jos - cele din stanga tabelului sunt deasupra de ambreiaj - A,B,C prima maneta din sus si usor dreapta ambreiajului Mai mult nu reusesc acum sa explic, nu pot face nici pe o poza. Daca ti s-au sters notatiile la menete, cauta in poze cum sunt puse si refa-le. Daca nu gasesti caut maine si fac o schema. Editat Martie 29, 2016 de tommymd Link spre comentariu
Vizitator Mihai Iemima Stanciu Postat Martie 30, 2016 Partajează Postat Martie 30, 2016 Multumesc mult tommymd mi-ai luminat orizontul acum inteleg. Ramane sa gasesc timp pentru teste. inca o data multumesc Link spre comentariu
tommymd Postat Martie 30, 2016 Partajează Postat Martie 30, 2016 (editat) Atentie ca in partea dreapta a tabelului sunt rotile de schimb si aranjamentul lor. Cu rotile cu care este echipat standard puteti face doar filete din primele 2 rubrici. Pentru restul aveti nevoie de rotile de schimb corespunzatoare indicate in tabel, si se monteaza in cutia din partea stanga a strungului. Ar trebui sa verificati ce roti sunt montate, unii care au cumparat strung second au avut surprize, fiind folosit in productie de serie in functie de nevoi avea montate alte roti, nu cele standard. Daca nu le cunoasteti, le puteti identifica dupa numarul de dinti. Cifrele din sectiunea cu roti de schimb reprezinta numarul de dinti al rotilor. Editat Martie 30, 2016 de tommymd Link spre comentariu
Vizitator Mihai Iemima Stanciu Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 Salut.Pe strungul meu nu au fost rotile de schimb pentru ca l am luat de la o fabica si s-au facut pe el strunjiri de serie fara a folosi vreodata cutia de filete si avansuri, dupa cum mi au spus operatorii deacolo strungul meu a lucrat la amborari si a lucrat numai cu pensete in conul arborelui. Dupa ce l am cumparat a trebuit sa-i cumpar flansa pentru universal. Rotile de schimb le am luat de pe alt strung si inca nu le am montat dupa cum imi dau seama rotile sunt cele din echiparea de serie. Rotile sunt in stare foarte buna. Si am avut papusa mobila adaptata pneumatic, bine inteles am facut-o inapoi originala dupa ce l am cumparat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum