Vizitator dieteticul Postat Iulie 14, 2015 Partajează Postat Iulie 14, 2015 (editat) Am nevoie de urechi penbtru lipire, Vreau sa le sudez pe diverse baterii sau acumulatori. Am un aparat de sudura cu arc electric in pucte, functioneaza foarte bine. Am testat cu urechile recuperare de pe baterii consumate si este foarte ok. Problema este ca nu gasesc astfel de urechi. Sau un sfat ceva, unde pot gasi tabla asa de subtire care sa poata fi lipita cu arc electric. Vreau sa folosesc aceste urechi in special la baterii de tip buton. Edit: am gasit aici banda din nichel. Foarte avantajos pretul. http://www.okazii.ro/componente-electronice/altele/vand-banda-nikel-nichel-pur-nickel-99-pentru-lipituri-intre-celule-acumulatori-baterii-a172051626 Editat Iulie 14, 2015 de dieteticul Link spre comentariu
keenox Postat August 12, 2015 Partajează Postat August 12, 2015 1. Nu e sudura in arc, daca e in puncte sunt doua chestii complet diferite2. Cred ca poti incerca cu tabla de aluminiu de la doze de suc/bere, dar trebuie data cu smirghel prima data Link spre comentariu
leo 17 Postat August 12, 2015 Partajează Postat August 12, 2015 sau poti scoate ''panplica ''de contact de la alti acumulatori uzati si sa o refolositi Link spre comentariu
sesebe Postat August 12, 2015 Partajează Postat August 12, 2015 Nu merge cu tabla de cupru cositorita? Link spre comentariu
manolo Postat August 13, 2015 Partajează Postat August 13, 2015 Poti gasi pe ebay aceasta tabla de exemplu latime 8mm grosime de 0,1 cu 4 dolari sau 100 buc taiate la 10 dolari , oferta este mare si preturi avantajoase fata de 3 euro metrul. Link spre comentariu
Rx-Tx Postat August 13, 2015 Partajează Postat August 13, 2015 Nu merge cu tabla de cupru cositorita? merge dar la final mai ramane doar conexiunea buna pt ca acumulatorii(izolatia din interior) vor fi afectati de caldura Link spre comentariu
Vizitator dieteticul Postat August 13, 2015 Partajează Postat August 13, 2015 1. Nu e sudura in arc, daca e in puncte sunt doua chestii complet diferite 2. Cred ca poti incerca cu tabla de aluminiu de la doze de suc/bere, dar trebuie data cu smirghel prima data Sudarea electrică cu arc definește toate procedeele de sudare electrică prin topire (temperatură ridicată, presiune redusă), la care cordonul sudat se formează prin solidificarea comună a materialelor de bază și a materialului de adaos. Exprimarea mea este corecta. Am dat link de unde am gasit banda de nichel, destul de avantajos pretul, 10 lei metrul liniar, cu latime de 8mm si grosime de 0,1, am folosit-o deja in multe aplicatii cu acumulatori diversi, baterii tip buton, totul este ok. La bateriile de tip buton nu poti folosi lipire cu cositor sub nici o forma, ori se umfla bateria,ori explodeaza. Aluminiul nu este bun pentru aceste aplicatii. Link spre comentariu
keenox Postat August 13, 2015 Partajează Postat August 13, 2015 Sudura in puncte se bazeaza pe caldura generata din contact electric intre electrod si materialul sudat si implica aplicarea unei presiuni, chiar daca pare mica.Arcul electric se creeaza doar in gaze (fie aer, fie gaze inerte), deci nu exista presiune deloc. Mai citeste.Sunt curios de ce nu merge aluminiul pt aceasta aplicatie. Link spre comentariu
manolo Postat August 13, 2015 Partajează Postat August 13, 2015 Acum eu nu ma pricep la sudura in puncte aluminiu pe capacul de acumulatori care este ceva feros cromat ,nichelat sau cum o fi, intre cele doua ar aparea o pila chimica in timp, si mai stau si ma intreb oare nu o faceau chinezii pina acum ca sa reduca costurile??!! Toate aceste intrebari au aparut ca am citit si am fost curios. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum