Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un multimetru italian vechi

flomar60

Postări Recomandate

Salutari tuturor!

O cunostinta a venit la mine sa-i verific aparatul din titlu...va spun sincer , am ramas surprins in mod placut de respectivul aparat , nu am mai vazut asa ceva pana acum si ce e mai interesant nu exista nici un comutator pt. curent continuu respectiv alternativ dar indicatiile sunt corecte si cu semnal c.a. si cu semnal c.c.! La rugamintea mea a acceptat sa fac cateva poze aparatului ca sa vi le prezint si dumneavoastra...parerea mea este ca anul de fabricatie este inainte de 1970...

Iata pozele:post-228380-0-73914100-1436859948_thumb.jpg

post-228380-0-86534700-1436859984_thumb.jpg                

post-228380-0-10136200-1436860024_thumb.jpg

Poza 3 am facut-o de aproape ca sa se observe indicatiile si simbolurile de la scalele de masura ale instrumentelor...

Ma mancau degetele sa-l desfac dar...era , deja , prea mult...s-ar fi suparat omul pe mine!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

2

• flomar60

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu este nimic deosebit la el. Nu este un multimetru ci este este vorba despre un voltmetru si un ampermetru inchise intr-o aceeasi carcasa.

Utilizeaza instrumente feromagnetice (electromagnetice, cu miez mobil) ceea ce nu numai ca explica acea functionare in curent continuu si alternativ, dar indica si destinatia aparatului: pentru electricieni si/sau mai degraba pentru uz didactic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări