Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vacanţă cu familia în Grecia

ratza

Postări Recomandate

De aia am şi zis că vedem ce şi cum referitor la Thassos, nu-mi place aglomeraţia. Prefer zonele mai neumblate, iar anul trecut am avut ocazia să văd o grămadă de locuri frumoase la greci. Dacă n-aş fi stat stresat din cauza maşinii, probabil că aş fi văzut şi mai multe şi cred că m-aş fi şi bucurat de concediu. Mi-a rămas în cap sudul Greciei, aş vrea să mai ajung pe acolo.

Link spre comentariu

Incearca experiente turistice in tari mai civilizate , gen Elvetia , Austria sau nordul Italiei .

Vei fi uimit cate lucruri avem in comun cu ei , dar avem si multe de invatat la randul nostru ...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

De aia am şi zis că vedem ce şi cum referitor la Thassos, nu-mi place aglomeraţia. Prefer zonele mai neumblate, iar anul trecut am avut ocazia să văd o grămadă de locuri frumoase la greci. Dacă n-aş fi stat stresat din cauza maşinii, probabil că aş fi văzut şi mai multe şi cred că m-aş fi şi bucurat de concediu. Mi-a rămas în cap sudul Greciei, aş vrea să mai ajung pe acolo.

Cu "ferul" nu te pui! Eu vara trecuta am avut un concediu "splendid" in Thassos ,"ferul" a sarit de la punct ,a doua zi dupa ce am ajuns in Thassos,dauna 3300 de europeni,masina trimisa in tara pe platforma ,unii chiar faceau bășcălie ,ca din Thassos pleca pe platforma numai masini scumpe,cele mai comune rezistă.O sugestie,daca nu ai fost ,mergi in Croația,ai ce sa vezi ,numai ca este un pic mai scump.Pentru cei cu copii ,Grecia este cea mai buna alegere,eu merg in fiecare vara "la sanatoriu" ,am un avantaj destul de mare ,un prieten a cumparat o casa in Thassos ,4 camere ,28000 de euro,mocangeala ,pozitie superba ,plaja este la 100m de casa lui.Cind vei dori sa mergi in Thassos sa ma anunti ,fac eu cinste cu cazarea ,numai sa ma anunti cu citeva luni inainte ,casa prietenului este ca si a mea ,el oricum este plecat in SUA si nu da pe acolo.Concediu ieftin poti face si in Serbia/Bosnia/Muntenegru ,in zona muntilor Tara,mai ales ca esti pasionat de drumetii ,sau Serbia,Muntenegru,Croatia,Austria,Ungaria,am facut de doua ori turul asta. Editat de viobio
Link spre comentariu

Presupun ca stii ca anul asta Egremni nu a mai fost accesibila in urma cutremurului din toamna lui 2015. Nici mie nu-mi plac destinatiile aglomerate. Intradevar sudul am inteles ca e f frumos si merita explorat (Peloponez) insa acolo trebuie facut un fel de circuit cu mai multe cazari pentru ca sunt distante mari.

@Victor: Elvetia e ff scumpa chiar si daca mananci numai din supermarket si Italia mi se pare iarasi scumpa ptr romanul mediu.

Croatia mi se pare iarasi o destinatie f misto dar numai ptr cei cu copii marisori ptr ca este indicata iubitorilor de vacante active, ai f multe de vizitat iar plajele nu prea sunt nisipoase.

Link spre comentariu

aveam planificat Grecia aul asta! aveam ceva indoieli, eu preferam plajele mioritice...dupa ce am citit articolele tale, m am hotarat ireversibil! Grecia sa fie! super. modul in care e povestit totul! felicitari,jos palaria!

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Presupun ca stii ca anul asta Egremni nu a mai fost accesibila in urma cutremurului din toamna lui 2015. Nici mie nu-mi plac destinatiile aglomerate. Intradevar sudul am inteles ca e f frumos si merita explorat (Peloponez) insa acolo trebuie facut un fel de circuit cu mai multe cazari pentru ca sunt distante mari. @Victor: Elvetia e ff scumpa chiar si daca mananci numai din supermarket si Italia mi se pare iarasi scumpa ptr romanul mediu.Croatia mi se pare iarasi o destinatie f misto dar numai ptr cei cu copii marisori ptr ca este indicata iubitorilor de vacante active, ai f multe de vizitat iar plajele nu prea sunt nisipoase.

Foarte adevarat,Elvetia cred ca este cea mai scumpa tara din Europa,in Geneva am halit un amarit de burger cu 10 franci.In Croatia am fost de citeva ori ,este frumos . Editat de viobio
Link spre comentariu

Da, Victore, doar că nevastă-mea şi copiii preferă marea în timp ce eu aş pleca în munţi în orice zi a săptămînii. În Austria am fost de vreo două ori şi nu m-a impresionat prea tare.

Viobio, mulţumesc foarte, foarte mult pentru ofertă. Nu sînt interesat neapărat de concediu ieftin, ci de unul din care să mă întorc cu ceva amintiri mai deosebite. Croaţia şi Muntenegru sînt în mod clar pe listă, la fel cum e şi Italia.

atupi, ştiu de Egremni. Nu e belită complet, se mai poate ajunge pe jos (cu ceva riscuri) sau cu vaporaşele. Sudul e formidabil, într-adevăr, geme de istorie. N-am stat decît două zile, din păcate.

aveam planificat Grecia aul asta! aveam ceva indoieli, eu preferam plajele mioritice...dupa ce am citit articolele tale, m am hotarat ireversibil! Grecia sa fie! super. modul in care e povestit totul! felicitari,jos palaria!

Plajele mioritice nu au absolut nimic în comun cu cele de la greci, exceptînd poate românii. Linişte, apă limpede, fără gunoaie pe plajă, fără zeci de boxe care să-ţi urle în cap... La masă poate dura uneori mai mult să-ţi aducă mîncarea dacă e zonă aglomerată sau îţi vine foame concomitent cu toţi ceilalţi. În schimb, nu te seacă nimeni la cap cu "da' mai consumaţi ceva?". Serios, ăştia au cu totul alt fel de abordare a clientului, mereu relaxaţi, cu zîmbetul pe buze, de ţi-e ruşine să te ridici şi să pleci. Nici bugetul nu e aşa de avariat, dacă nu-ţi faci toate mofturile, cum fac eu de obicei, ci poţi avea supriza de a plăti mai puţin pe un sejur la greci decît pe unul la noi. Ca să-ţi dau un exemplu, acum patru ani am fost în Eforie Nord. În patru zile am cheltuit aproape 2000 de lei şi m-am mai întors şi nervos acasă. Cu tot cu drum am ieşit undeva pe la vreo 2500. Dacă stau să compar ăştia 500 de euro cu cei 1400 din Lefkada (8zile) sau cei 2000 de anul trecut (14 zile), mie mi-e foarte clar că nu mai dau pe la Marea Neagră.

Nu e rea nici ideea cu întîlnirea forumistică la greci. Tot după 1 iulie îmi iau şi eu concediu, să termine ăştia mici cu şcoala.

Link spre comentariu

Daca ajungi in Thasos, sa nu ratezi varful Ipsario. Se poate ajunge fie pe jos, fie cu masina. Pe jos, cel mai scurt traseu este cu plecare din Panagia, cam patru ore de urcus prin padure. Cu masina prin Maries, cu vizitarea cascadei si a lacului de acumulare din apropiere. Traseul pe jos nu l-am facut, doar pe cel cu masina. Cu Loganul am ajuns pana in varf, dar cu masini mai joase pana la vreo doi kilometri mai jos. O sa-ti dai seama unde trebuie sa o lasi.

Privelistile sunt extraordinare si merita tot efortul.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Daca sunt amatori pentru Atena, cateva poze din 2010, biserica de pe

Likavitos, Acropole cu pisicile de sus din muzeu, Glyfada, Syntagma, Monastiraki, piata Omonia, portul Pireu si celebra flea market :rade:

omonia-1_zpsim7ppdsu.jpg

omonia_zps7gpkbzvs.jpg

atena-1_zpsnddqrf5j.jpg

lykavitos-2_zpsbw8jsumo.jpg

portocale_zpsbvxsbmtd.jpg

atena%20noaptea_zpsifhsvarb.jpg

pireu_zpselvmvisl.jpg

syntagma_zpse7pyf47p.jpg

monastiraki-4_zps4p7bmvcr.jpg

atena%20flohmarkt_zpswjzcxtjk.jpg

teatru%20vechi_zpsmkukwvta.jpg

cats%20on%20acropolis_zpsaoiawsct.jpg

parthenon_zpsnp4yiuc5.jpg

coloane_zpsvencdums.jpg

tabla_zpsigky0gk2.jpg

garda%20acro_zpsjjz3lscn.jpg

teatru%20nou_zpsokgs3glu.jpg

Link spre comentariu

Tocmai am terminat de pus la punct planul pentru anul ăsta: Olimp, Lefkada, Kefalonia, Loutra Pozar. Prima şi ultima îmi sînt complet necunoscute, dar ard de nerăbdare să le revăd pe celelalte două.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
Toni Marginean
La 22.05.2019 la 19:26, fluffy37 a spus:

Confirm, acum m-am intors dintr-o asemenea vacanta. Drum excelent!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări