Vizitator alexandru marzenco Postat Iulie 13, 2015 Partajează Postat Iulie 13, 2015 Salut tuturor , am scos dintr-un TV un transformator de inalta tensiune , nu l-as fi scos daca una din componente nu s-ar fi "sinucis" ma jucam putin cu arcurile si ceva a facut un mic poc, am analizat placa nu era un condensator si nici un rezistor . asa ca am scos transformatorul si am facut unul din ciruitele pentru primar cu un 2N3055 ca sa fiu sigur ca tranzistorul de pe placa nu este distrus . am incercat circuitul si nimic , nici un volt la iesire dar in schimb tranzistorul era pe aproape sa se "sinucida" si el dupa nici 10 secunde , acum vreau sa va intreb , cum folosesc bobinele dinuntru ca sa nu ma mai complic facand alta este un transformator BSC24-01N4014K , am inteles ca chestiile astea duc la 50-75 kV lejer asa ca as vrea sa scot 60kV din el , ma puteti ajuta sa il fac sa mearga? Multumesc aticipat Link spre comentariu
mircea888 Postat Iulie 14, 2015 Partajează Postat Iulie 14, 2015 Nu stiu ce ai facut tu acolo (pune schema pe viitor). Ca sa "mearga" transformatorul ai nevoie fie de un circuit auto-oscilant, fie de un generator de semnal dreptughiular. Mai jos ai varianta de circuit oscilant, cu un singur tranzistor bipolar. Citeste bine ce scrie pe pagina respectiva inainte sa-l realizezi, altfel iar nu o sa mearga. http://www.powerlabs.org/flybackdriver.htm PS: roaga moderatorul de la sectiunea asta sa-ti mute topicul la incepatori sau intr-un topic in care s-a abordata deja subiectul asta. Link spre comentariu
Vizitator victor ponta Postat Iulie 14, 2015 Partajează Postat Iulie 14, 2015 Initiator,cred ca vrei sa te joci cu focul nestiind ca poate arde. Citind si celalalt topic al tau,am tras o astfel de concluzie. Cel mai indicat mod de abordare a unui proiect si formularea unor intrebari pe forum,este si specificarea a ceeea ce doresti sa iasa la final. In felul asta primesti sfaturi pertinente si mai ales ce sa nu faci pentru a nu-ti provoca ''placeri'' maxime. Spor la treaba. Link spre comentariu
dan cod Postat Iulie 14, 2015 Partajează Postat Iulie 14, 2015 Si nu scoate decat 27Kv in secundar nu 60 Link spre comentariu
Vizitator alexandru marzenco Postat Iulie 14, 2015 Partajează Postat Iulie 14, 2015 Initiator,cred ca vrei sa te joci cu focul nestiind ca poate arde. Citind si celalalt topic al tau,am tras o astfel de concluzie. Cel mai indicat mod de abordare a unui proiect si formularea unor intrebari pe forum,este si specificarea a ceeea ce doresti sa iasa la final. In felul asta primesti sfaturi pertinente si mai ales ce sa nu faci pentru a nu-ti provoca ''placeri'' maxime. Spor la treaba. Stiu ca ma oc cu focul si stiu ca arde dar imi place si in plus degeaba am eu mii de kV ca nu poate scoate o intensitate suficient de mare incat sa ma omoare , ma ard ma vindec , e un concept simplu . cu trafo ala vreau sa fac un glob deala cu plasma . am deja un glob care e defect , am pus firen din ventuza inuntrul lui inainte sa se sinucida televizorul si a mer acum intentionez sa il fac asa definitiv , pe mine ma fascineaza cum face acel glob Link spre comentariu
dan cod Postat Iulie 14, 2015 Partajează Postat Iulie 14, 2015 Vezi ca traful ala e alimentat(ma rog nu traful ci baleiajulH) cu 110V in tv si comandat cu 15625 Hz Link spre comentariu
Vizitator alexandru marzenco Postat Iulie 14, 2015 Partajează Postat Iulie 14, 2015 Vezi ca traful ala e alimentat(ma rog nu traful ci baleiajulH) cu 110V in tv si comandat cu 15625 Hz asta pare a fi cu 180V , e notat langa unu din pini chiar pe placa Link spre comentariu
daniel_88 Postat Iulie 14, 2015 Partajează Postat Iulie 14, 2015 Poti face un montaj simplu cu 2N3055, autooscilator, dar nu poti sa il folosesti prea mult timp deoarece se incalzeste tranzistoru ca dracu...am facut si eu schema si nu am fost multumit, iti recomand ceva cu mosfet, condus de un 555 sau orice PWM generator. Mult mai de efect e o bobina tesla, pe care o poti transforma usor in plasma globe... Bafta cu proiectul . Link spre comentariu
dan cod Postat Iulie 14, 2015 Partajează Postat Iulie 14, 2015 Nu exista TV cu U1 180V aia e alta tensiune care alimenteaza finalii video Link spre comentariu
puriu Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 Etajul final de linii functioneaza corect numai cu un anumit semnal de comanda (din TV). Tranzistorul final de linii nu poate fi inlocuit cu 2N3055 din mai multe motive. Tensiunea inalta se obtine intr-un redresor cu multiplicare de tensiune. Cu un multiplicator cu mai multe celule se poate obtine si 60 kV c.c. la un curent mult sub 1 mA. Link spre comentariu
leo 17 Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 Stiu ca ma oc cu focul si stiu ca arde dar imi place si in plus degeaba am eu mii de kV ca nu poate scoate o intensitate suficient de mare incat sa ma omoare , ma ard ma vindec , e un concept simplu . cu trafo ala vreau sa fac un glob deala cu plasma . am deja un glob care e defect , am pus firen din ventuza inuntrul lui inainte sa se sinucida televizorul si a mer acum intentionez sa il fac asa definitiv , pe mine ma fascineaza cum face acel glob ai sa te ''sinucizi''daca nu stii ce sa faci pe acolo cu tensiunea aia Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum