Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solicit sfat problema punte

Vizitator romexpert

Postări Recomandate

Vizitator romexpert

SalutAm cumparat recent 4 punti kbpc5006 (50A/600V) productie DC Comp, toate cu aceeasi problema: au cadere de tens in gol de cca. 4,2 V, probata la 63 V ca. Am repetat proba la tens mai mica 18 v , iar caderea corespunzatoare in gol e de numai 1,6 V.As dori , va rog ,sa-mi spuneti ce se intimpla...conform datashetului producatorului ar trebui sa fie de 1,1 v in sarcina la 25 A !Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator romexpert

deci cu rez aia de 1,2 k ca si sarcina am un curent de 0,075 Atrebuie o sarcina mai mare ca sa lucreze in parametri , sau cum...?Eu suspectez ca au scapari si voiam sa le trimit inapoi , dar voiam o confirmare din partea celor mai priceputi ca mine ...Multumesc

Link spre comentariu

De masurat am masurat direct pe borne

Care, ca sunt 4? Fa o schema, ca din cuvinte nu inteleg ce ai facut. Pe ce era voltmetrul? Pe CC, pe CA?Daca ai aplicat tensiunea Vac pe bornele de curent alternativ ale puntii si ai masurat in CC pe bornele + si - unde era si un cond de 10000uF, ar trebui sa masori Vdc=Vac*1.41-1V. Voltul ala e aproximativ si e caderea de tens pe diode cand curentul e f mic. Daca ai obtinut diferenta mai mare, atunci cel mai probabil ca e o eroare de masura.Ca sa masori caderea de tensiune pe o dioda a puntii, treci un curent continuu prin dioda (polarizata direct) si masori tens pe dioda. tensiune depinde de valoarea curentului.Cirip
Link spre comentariu
Vizitator romexpert

sigur ca am obtinut difernta mai mare , ca de asta am postat am cu 3 V mai putinNu exclud o eroare de masura , dar de unde...?, am masurat 4 punti identice cu 3 aparate diferite ,..am acelasi lucru

Link spre comentariu
Vizitator romexpert

Deci imi poate spune si mie cineva de unde apare asta...fiecare dioda a puntii inseriata cu o baterie de 9V conduce , iar diferenta (caderea) de tensiune e de 0,23 V !!!Am masurat cu 3 ap de masura diferite

Link spre comentariu

Iarasi nu desenezi si iarasi trebuie sa ghicesc ce ai facut. Banuiesc ca ai inseriat bateria de 9V, dioda si voltmetrul. Daca asa ai facut, este normal ca ai masurat o "pierdere" de numai 0.2V, pentru ca ai masurat la un curent extrem de mic.Cum am spus mai sus, caderea de tensiune pe dioda este determinata de curentul care o parcurge, nu de tensiunea pe care o redreseaza. Ai atasata schema de masura. Foloseste o sursa de tensiune continua si o rezistenta in asa fel incat prin dioda sa treaca un curent apropiat de curentul de lucru. Poti incepe testele cu 1A, ca sa ai un pct. de plecare. In mod similar se masoara fiecare dioda a puntii.Cirip

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări