romicap Postat Iulie 16, 2015 Partajează Postat Iulie 16, 2015 (editat) Ati facut o alegere excelenta.Acest corector de ton functineaza foarte bine si va va da satisfactii depline. Eu l-am realizat in doua variante,ambele stereo pe PCB: una cu 6N2P si alta cu ECC83(12AX7),varianta cu 6N2P se pare ca functioneaza mai "placut" cu toate ca pe osciloscop caracteristica de "fluture" Baxandall-activ este identica la ambele montaje; +/- 14dB la 22Hz si +/- 16dB la 19Khz,pana si distributia spectrala la corectie zero este identica,doar cum am spus,sunetul este diferit... La schema originala eu am adaugat inca doua potentiometre; P1 face adaptarea cu semnalul de la diverse surse de semnal fara a afecta dinamica montajului,iar P4 regealza nivelul(volum) necesar pentru atacul etajului urmator (final).P1 este de tip liniar iar P4 este audio (logaritmic) Ati facut treaba buna dnul Olimpiu...sunt curios daca ati introdus corectorul de ton intr-un lant audio si daca a mers fara probleme ! Ma refer daca nu este nevoie de ecranare ...in special la potentiometrul de inalte .La mine , pana nu am ecranat potentiometrii nu am scapat de brumm ! Si cand spun asta ma refer la faptul ca ecranul potentiometrelor face,, o liniste,, absolut totala in amplificator . Editat Iulie 16, 2015 de romicap Link spre comentariu
THOMAS Postat Iulie 16, 2015 Partajează Postat Iulie 16, 2015 (editat) Ati facut treaba buna dnul Olimpiu...sunt curios daca ati introdus corectorul de ton intr-un lant audio si daca a mers fara probleme ! Ma refer daca nu este nevoie de ecranare ...in special la potentiometrul de inalte .La mine , pana nu am ecranat potentiometrii nu am scapat de humm ! Este al-4-lea montaj de acest gen,functioneaza excelent fara niciun fel de brum,zgomot sau oscilatii.Cand il construiti pe un PCB nu veti avea motive de ingrijorare dintre cele enumarate mai sus.Potentiometrele (stereo) sunt chinezesti cumparate de la o firma din Romania,iar restul pieselor...din recuperari,dupa cum se vede. Montajul este realizat stereo,alimentarea filamentelor este in alternativ respectand toate cutumele stiute pentru reducerea/eliminarea brumului,anodica este ceva clasic cu SS si filtru CRC,transformatorul de alimentare este dintr-un miez de RR PACIFIC,montajul este de sine statator si utilizat intr-un lant audio. Cel din poze este ultimul si este in faza de montaj in cutie destinat fiind unui amic.Foarte important este realizarea pe un PCB cu traseu de masa bine gandit si...cam atat. Pentru niciunul dintre ele tuburile nu au fost montate la vedere ,montat fiind intro cutie din Al cu dimensiunile de 160x130x50mm cu alimentator cu tot. In imaginile de mai jos un Baxandall (cam aceeasi configuratie) in varianta mono,probate asteptand...cutiile.Functioneaza excelent si sunt construite NUMAI din recuperari si vechituri(potentiometri),incluziv tuburile 6N2P. Montajul nu are niciun fel de zgomot,potentiometri sunt foarte "linistiti" si mecanic functioneaza impecabil. Editat Iulie 16, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 16, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2015 Arata foarte bine corectorul pe cablaj, intr-adevar, o munca frumoasa facuta din pasiune si talent! As fi interesat sa cumpar un cablaj pentru acest corector, chiar si doar pdf-ul! Link spre comentariu
romicap Postat Iulie 16, 2015 Partajează Postat Iulie 16, 2015 (editat) Mda... circuitul imprimat gandit cumsecade cred ca este mai bun ...eu insa cum sunt mai ,,clasic,, a trebuit sa apelez la o cutie de tabla moale special pentru potentiometrele de ton ! Apropos de alimentarea filamentelor in alternativ ,da asa este functioneaza fara probleme cu conditia echilibrarii tensiunii cu doua rezistente de 100 ohmi si cu mediana la masa . Editat Iulie 16, 2015 de romicap Link spre comentariu
THOMAS Postat Iulie 16, 2015 Partajează Postat Iulie 16, 2015 (editat) Arata foarte bine corectorul pe cablaj, intr-adevar, o munca frumoasa facuta din pasiune si talent! As fi interesat sa cumpar un cablaj pentru acest corector, chiar si doar pdf-ul! In ceea ce priveste PCB-urile si eu sunt ceva mai conservator,am cateva programe pentru proiectare,dar pentru aceste simple montaje le proiectez clasic cu hartia milimetrica si creionul,avand piesele pe masa pentru a dimensiona corect distantele dintre gauri. Un PCB frumos si artistic il veti realiza cu piesele pe masa,ca sa spun asa intr-un fel personalizat.Nu trebuie sa cumparati nimic,saptamana viitoare o sa va proiectez eu unul,doar as vrea sa stiu daca veti monta potentiometri pe PCB sau nu,este foarte important sa avem conexiunile f.foarte scurte,altfel vor aparea diverse probleme ; oscilatii,brum,zgomote... P.S pentru alimentarea filamentelor eu nu am utilizat niciodata traseele de Cu de pe PCB,conectez filamentele tuburilor direct pe insule de Cu pe pinii corespunzatori filamentelor cu conductor torsadat dimensionat pentru curentul necesar tuburilor utilizate. Editat Iulie 16, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 17, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2015 Va multumesc tare mult!!! Potentiometrele mele sunt mono, de 220Kohmi si sunt rusesti, nefolosite, au terminalele nelipite. Le am de prin 2002 de la un fost coleg. Ele au atat caracteristica liniara cat si formatul fizic, ca in poza de mai jos, o sa revin cu o imagine reala a lor pe dupa amiaza. Vor fi montate pe un panou frontal din duraluminiu, cele 4 fante pentru cursoare nu vor fi o problema pentru mine. Conexiunea lor cu cablajul va fi cu cablu ecranat stereo pentru fiecare in parte si cat mai scurt posibil. Prefer aceste potentiometre in locul celor chinezesti existente la magazinele tip Dioda. Astept cu nerabdare cablajul (pana atunci voi incerca sa incropesc panoul frontal cu fantele si gaurile de rigoare) si orice alta sugestie privitoare la montajul acestor potentiometre. Multumesc inca o data! Link spre comentariu
THOMAS Postat Iulie 17, 2015 Partajează Postat Iulie 17, 2015 (editat) Aveti mai jos o propunere pentru un PCB (monobloc),avand in vedere ca aveti potentiometri mono iar conectarea lor se va face cu conexiuni ecranate.Din PDF la o reducere de 50% la tiparire veti avea scara 1/1 pentru socluri novale cu dimensiuni standart.Am postat in pozitiv si negativ pentru o distingere mai clara a desenului. Repet,este o propunere/sugestie ,mai verificati si dv. si eventual corectati.Pentru C7 (100uF) am proiectat doua modele practice; axiale si in top. Pentru aplicatia dv. veti realiza doua astfel de PCB,iar precizia realizari nu trebuie sa fie de varf,cred ca se intelege asta,aici nu-i vorba de tehnica digitala [...] ! P.S alimentarea filamentelor o faceti direct la socluri asa dupa cum am mentionat mai sus. TOT PCB.pdf Editat Iulie 17, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
THOMAS Postat Iulie 17, 2015 Partajează Postat Iulie 17, 2015 (editat) ultima este schema originala cu notatiile corespunzatoare pentru PCB. Editat Iulie 17, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 17, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2015 Arata foarte bine cablajul, o sa-l verific si eu. Va multumesc din suflet. Poze cu potentiometrele mele: Link spre comentariu
simson Postat Iulie 17, 2015 Partajează Postat Iulie 17, 2015 Din experienta spun ca niciodata nu se utilizeaza partea de atenuare a frecventelor din corectorul de ton. Prin urmare ar fi util un corector de ton unde se realizeaza numai accentuarea frecventelor joase, inalte vizavi de 800 sau 1000 Hz cu 10-14dB. Eu am pe placa de proba un montaj repertor anodic dar inca nu sant multumit de rezultat. Prind momentul, poate don Lazaroiu s-au @Valderama au o sugestie in acest sens. Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 17, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2015 (editat) Din experienta spun ca niciodata nu se utilizeaza partea de atenuare a frecventelor din corectorul de ton... Asta in cazut exceptional cand se asculta doar inregistrari de calitate. Insa, de regula, corectorul de ton se foloseste tocmai pentru a compensa pierderile din inregistrarile mai putin hi-fi, la fel precum compensatorul fiziologic cu priza pe pot de volum pentru a compensa graficul neliniar al urechii umane. Si pentru a realiza un corector cum doriti dvs, el trebuie musai personalizat dupa audiograma proprie, la fel ca-n cazul protezei auditive. Sper sa ma fi facut inteles, n-am gasit o exprimare mai obiectiva. Editat Iulie 17, 2015 de Untold Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 20, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2015 Mai jos, cablajul pdf, in pozitiv. Pentru scara 1:1, setati la 70% marimea la imprimare. post-175212-0-69761200-1437136495.pdf Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 20, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2015 Pdf-ul in oglinda, bun de imprimat pe cablaj. post-175212-0-69761200-1437136495.pdf Link spre comentariu
THOMAS Postat Iulie 20, 2015 Partajează Postat Iulie 20, 2015 (editat) La soclurile tuburilor electronice numerotarea picioruselor se face in sensul acelor de ceasornic vazut din partea lor (picioruselor),asa sunt date in TOATE cataloagele de tuburi,adica este invers fata de numerotarea pinilor la CI. Editat Iulie 20, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 20, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2015 Aveti dreptate, mea culpa.... Nu luati in considerare pdf-ul in oglinda... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum