doru3160 Postat Iulie 24, 2015 Partajează Postat Iulie 24, 2015 Atunci intreb ca mai inainte,oare chiar merita? Normal ca e posibil,n-am sustinut ca nu se poate in toate cazurile,multe trasnai sunt posibile,numai ca de fiecare data ne intrebam,la ce bun,daca acum pocnitorile astea sunt la kg...doar cu scop didactic poate,numai ca in scop didactic sunt o sumedenie de alte proiecte posibile cu rezultate mai spectaculoase decat depanarea unui astfel de aparat.,dar aici e parerea subiectiva a fiecaruia. Link spre comentariu
alcon Postat Iulie 27, 2015 Partajează Postat Iulie 27, 2015 (editat) Oare de ce chinezii nu reusesc, cu bornele in scurt pe 0-200Ohm, atat DT830 cat si DTA9208A sa afiseze 00.0 ? Poate as dori sa masor o rezistenta de 0,1 sau 0,3 Ohm.Da, stiu, o sa spuneti, cumpara-ti un Fluke... Editat Iulie 27, 2015 de alcon Link spre comentariu
dan cod Postat Iulie 27, 2015 Partajează Postat Iulie 27, 2015 Nu reusesc pentruca fac stifturi la bani marunti. Link spre comentariu
alcon Postat Iulie 27, 2015 Partajează Postat Iulie 27, 2015 Tare mie teama ca fac si stifturi de bani multi... Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 27, 2015 Partajează Postat Iulie 27, 2015 (editat) Oare de ce chinezii nu reusesc, cu bornele in scurt pe 0-200Ohm, atat DT830 cat si DTA9208A sa afiseze 00.0 ? Poate as dori sa masor o rezistenta de 0,1 sau 0,3 Ohm.Da, stiu, o sa spuneti, cumpara-ti un Fluke... Asta se poate cu usurinta, dar nu ar fi corect, acea rezistenta de 0,1-0,3 ohmi e chiar rezistenta firelor de la testere...nici la Fluke nu se folosesc fire supraconductoare din cate stiu... Rezistoarele cu valori mici se pot masura usor, totul e sa stiti ca trebuie sa scadeti 0,1-0,3 ohmi cat au firele testerelor, sau sa folositi un ESR metru-dar si acolo, daca se folosesc conductori de 1 metru lungime intervin rezistente. Editat Iulie 27, 2015 de Spitfire Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 28, 2015 Partajează Postat Iulie 28, 2015 Oare de ce chinezii nu reusesc, cu bornele in scurt pe 0-200Ohm, atat DT830 cat si DTA9208A sa afiseze 00.0 ? Poate as dori sa masor o rezistenta de 0,1 sau 0,3 Ohm.Da, stiu, o sa spuneti, cumpara-ti un Fluke... Pt masurat rezistente de valori mici, se procedeaza ALTFEL: se folosesc multimetre cu masurare in "4wire", iar pt cei ce nu au asa ceva la dispozitie, iti "fabrici" o sursa de curent constant de 0.1A de exemplu, si masori cu multimetrul caderea de tensiune la bornele rezistentei la curentul de 0.1A. Link spre comentariu
mishen 1978 Postat Iulie 30, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2015 Multumesc! tuturor pentru raspunsurii ..cum elimin circuitul soft power ? unde se poate lega alimentarea pe direct? butonul on-off verificat cu multimetru ar fi functional Multumesc !! tuturor pentru raspunsuri ..cum se poate elimina acest circuit power soft? unde se leaga alimentarea pe direct ?la verificarea bunonului on -of arata functional Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 Vezi schema,identifici Q3 si il strapezi E-C.Poti sa-l scoti,dupa cum poate sa ramana pe placa fara probleme.Solutii ar mai fi,dar asta e cea mai simpla,chiar daca pare mai ciobaneasca...rezultatul va fi ca aparatul va merge pana va stoarce bateria ca pe o lamaie,sau il vei decupla de la intrerupatorul lui(conditia normal este ca sa fie bun).Eu am facut asta la un aparat care trebuia sa indice temperatura(atat cat poate el de precis...) si am alimentat de la retea,am renuntat la baterie,din motive lesne de inteles. Link spre comentariu
mishen 1978 Postat Iulie 30, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2015 ..cu tot respectul dar schema nu corespunde ..se vede si in poza (nu exista acei tranzistorii) ,fizic sunt 2 semireglabili. Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 Ai masurat ce curent (cati mA) trage din baterie, aparatul ? Link spre comentariu
mishen 1978 Postat Iulie 31, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2015 -am identificat componenta smd 105(se afla deasupra la butonul Hold K1509) cu 8 picioruse se vede un pic unflata si nu imi da continuitate pe pini in nici un sens..posibil sa fie asta cauza? Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Iulie 31, 2015 Partajează Postat Iulie 31, 2015 Nu cumva acea piesa e un grup de 4 rezistente de 1mega ? Link spre comentariu
mishen 1978 Postat Iulie 31, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2015 se vede mai clar cealalta la fel in dreapta jos tot 105 scrie ..eu vad una singura ..nu grup.. va referiti ca ar fi rezistente incorporate? nu inteleg dc la cealalta arata int-run sens rezistenta si la inversarea sondei nu Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Iulie 31, 2015 Partajează Postat Iulie 31, 2015 (editat) Pai eu din pozele postate de tine nu vad nici o componenta smd cu 8 pini decat acele grupuri de rezistente. Sunt cateva ic uri (probabil lm324) dar au mai mult de 8 pini. Ar fi de mare ajutor si o poza sa intelegem si noi mai clar la ce piesa va referiti. Daca e ic in capsula cu 8 pini. masuratoarea cu multimetrul pe dioda la pinii acestuia nu ajuta prea mult, cel mult la detectarea unui scurt circuit in capsula. Editat Iulie 31, 2015 de Rx-Tx Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum