Cristian74 Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 (editat) Pe un singur post, cu aceeasi antena, cu tensiune de retea stabila si cu un tub vesnic nou se poate. Altfel nu. Radioreceptorul postat de @mitokadona este cu amplificare directa nu are reactie (0V2), schema mea este cu reactie si deci are semireglabil, sigur fiind un radio alimentat la tensiune anodica redusa pentru a-i creste performantele am recurs si la reactie in primul etaj RF. Modul de conexiune in trioda la 6J1P este foarte ok, mai ales pentru varianta cu amplificare directa. La schema postata de @cristian74 mai sus trebuie pusa o rezistenta in paralel cu filamentul tubului 6j1p; pe rezistenta trebuie sa cada tensiunea de 6,3 volti si intensitatea curentului trebuie sa fie de 125mA. Am modificat: Editat Iulie 15, 2015 de Cristian74 Link spre comentariu
mitokadona Postat Iulie 15, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2015 Intr-adevar, rezistenta trebuie sa fie de 50 ohmi / 1 watt (mai exact 50,4 ohmi / 0,7875 watti). 1 Link spre comentariu
mila Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 (editat) Cred ca schema e profund gresita Rezistenta de 100K din anodul 6J1P trebue sa mearga direct la +U eventual la un potentiometru pentru a regla reactia (reactia e in catod)Condensatorul de 10uF din anodul triodei din PCL84 nu are ce cauta acolo cu el se face o celula de filtraj tensiune anodica dar nu asa! Va propun sa folositi 6J1P ca pentoda si reglarea reactiei prin variatia cu un potentiometru a tensiunii G2 In att ECL84 parte pentoda simulare de d-l Lazaroiu pentru sensibilitate maxima...ideea sa se foloseasca trioda ca detector cu reactie si trafo interstage 1:3 rezultand un radio cu o singura lampa Si schema lui@Cristian74 are o hiba rezistenta de 22K se schimba in 2,2K si trebue pusa serie cu potentiometrul de reglaj reactie...care e cam mare ca valoare, un pot de 50K era suficient si reglajul era mai bun.In locul rezistentei de 22k se pune o rezistenta de 220Ohm si condensatorul de filtraj (pe schema fara valoare) se pune 1000uF in paralel cu un 0,1uF Nu ma leg de partea audio....stiu ce poate E(P)CL84 la 24V asa ca... Editat Iulie 15, 2015 de mila Link spre comentariu
mitokadona Postat Iulie 15, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2015 (editat) Nu este nici o greseala in schema, in anodul tubului 6j1p acea rezistenta are 100k , iar in anodul triodei tubului pcl84 condensatorul are valoarea de 10 nano F , se vede clar ca este nepolarizat.Radioreceptorul functioneaza foarte bine asa cum l-am conceput si nu am de gand sa ii mai fac nici o modificare. Stima! Editat Iulie 15, 2015 de mitokadona 1 Link spre comentariu
Cristian74 Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 (editat) Cred ca schema e profund gresita Rezistenta de 100K din anodul 6J1P trebue sa mearga direct la +U eventual la un potentiometru pentru a regla reactia (reactia e in catod)Condensatorul de 10uF din anodul triodei din PCL84 nu are ce cauta acolo cu el se face o celula de filtraj tensiune anodica dar nu asa! Va propun sa folositi 6J1P ca pentoda si reglarea reactiei prin variatia cu un potentiometru a tensiunii G2 In att ECL84 parte pentoda simulare de d-l Lazaroiu pentru sensibilitate maxima...ideea sa se foloseasca trioda ca detector cu reactie si trafo interstage 1:3 rezultand un radio cu o singura lampa Si schema lui@Cristian74 are o hiba rezistenta de 22K se schimba in 2,2K si trebue pusa serie cu potentiometrul de reglaj reactie...care e cam mare ca valoare, un pot de 50K era suficient si reglajul era mai bun.In locul rezistentei de 22k se pune o rezistenta de 220Ohm si condensatorul de filtraj (pe schema fara valoare) se pune 1000uF in paralel cu un 0,1uF Nu ma leg de partea audio....stiu ce poate E(P)CL84 la 24V asa ca... Sigur se poate optimiza... eu am mers cu catodul la masa pentru putere maxima in pentoda finala. La 21 V se utilizeaza o sursa stabilizata, ca se poate, cu filtrarea la 10000µF de exemplu, nu mai este necesar un condensator de filtrare cu capacitate foarte mare dupa rezistenta. Schema sigur functioneaza foarte bine si in varianta prezentata. Editat Iulie 15, 2015 de Cristian74 Link spre comentariu
mila Postat Iulie 16, 2015 Partajează Postat Iulie 16, 2015 deci daca are 10nF atunci e o rezistenta comuna de 100K in anodul triodei din ECL84 cu anodul "triodei" 6J1P prin a 2-a rezistenta de 100K? care e smecheria? Link spre comentariu
mitokadona Postat Iulie 18, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2015 Condensatorul din anodul triodei are rolul de a opri oscilatiile, iar cel din anodul pentodei finale modifica tonul spre joase (bas). 1 Link spre comentariu
Vizitator blackwolf2762 Postat August 14, 2015 Partajează Postat August 14, 2015 SUPER TARE STIMABILE!!! FELICITARI... :aplauze Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum