Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vacanta la Vatra Dornei

adicontakt

Postări Recomandate

Peste o saptamana vreau sa plec in vacanta la Vatra Dornei si as dori sa stiu ce " atractii" sunt de vizitat acolo si de pe traseul Tulcea- Vatra Dornei ( bine Tulcea si Braila le exclud ca le cunosc destul de bine)ruta va fi aceasta  https://www.google.ro/maps/dir/45.1678242,28.7843403/Vatra+Dornei/@46.4245776,27.0037914,8z/data=!4m28!4m27!1m16!3m4!1m2!1d27.9629539!2d45.2830248!3s0x40b729d86ccbbf51:0x3c096944e3654e53!3m4!1m2!1d26.8888658!2d46.6126441!3s0x40b5657653099547:0x316ada431bb63715!3m4!1m2!1d26.4750651!2d46.857547!3s0x40b5559a8bb51fd5:0xdcbcc8d3bb9bdaaa!4e1!1m5!1m1!1s0x473593b2313399d9:0xe49405b751778c57!2m2!1d25.359444!2d47.346111!2m2!7e2!8j1437368400!3e0?hl=ro

din start am ales sa vizitez si Mausoleul de la Marasesti  ,altceva?

Editat de adicontakt
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adicontakt

3

• CIBY2

2

• allexx1968

1

• flomar60

1

Top autori în acest subiect

Va sugerez un traseu ceva mai lung: 

-din Piatra Neamt continuati pe15C - Bodesti, Baltatesti , manastirile Varatec si Agapia, Targu Neamt- aici aveti Cetatea Neamtului- apoi 15B , Manastirea Neamt,Pipirig, Petru Voda, Poiana teiului si mai departe...aceasta deviere poate fi facuta si la intoarcere...va garantez ca merita...

La Baltatesti este un sanatoriu patronat de Ministerul apararii unde conditiile de tratament sunt f. bune, cazarea mai slabuta-la o stea!- iar masa ,excelenta!

Drum bun si distractie placuta!

Link spre comentariu

Eu am facut acum vreo 7 ani un concediu la Vatra Moldovitei. La dus am mers pe Brasov (plecand din Buftea), Gheorghieni, Lacul Rosu, Cheile Bicazului, Barajul si lacul Bicaz, Poiana Teiului, Brosteni, Vatra Dornei, Campulung Moldovenesc, Vatra Moldovitei.

La intoarcere am venit prin Suceava, Bacau, Marasesti, Buzau, Ploiesti, Buftea.

Zona este frumoasa, oamenii sunt deosebiti (o cunostinta din Suceava explica acest fenomen ca datorandu-se influentei ocupatiei austro-ungare, spre deosebire de regat unde vechile metehne fanariote s-au pastrat pana in zilele noastre!).

De vizitat poti vizita toate manastirile din zona, intr-o zi poti vedea 2-3, in functie de traseul ales. In Vatra Moldovitei am inteles ca s-ar fi reconstruit o cale ferata pentru mocanita, pe vechiul traseu pe malul raului Moldovita.

Link spre comentariu

Buna

La aceasta ora se pot gasi in salbaticie strugurei albi si rosii pe dealul "Runc".Intrebati de localnici unde gasiti locatia.

Este aproape de centrul orasului.Zmeura este peste tot(bineanteles nu in parc,ci la periferie).O reteta rapida de "Zmeurata".

Se aduna zmeura(cantitate cat mai mare).Se pune zahar in aceeasi cantitate cu zmeura.La 10 zile se adauga alcool peste 

80g sa acopere totul.Dupa cateva zile se inmoaie cu apa plata dupa gust.(In Ardeal se bea asa cum este :rade:  ).

Spor tuturor

Alex

P.S.Sa nu faceti greseala sa-i numiti pe cei din zona "moldoveni".Ei se numesc "bucovineni".

Sunt extrem de suparati de o asemenea greseala si de o asemenea necunostinta de repere

geografice.

Editat de allexx1968
Link spre comentariu

Daca vei ajunge sa vizitezi manastirile Moldovita si Sucevita, pe traseu, intre ele, se afla pasul Ciumarna, peste Obcina Mare. Acolo se afla un monument al drumarilor ce au construit acel drum. Toti localnicii il stiu sub denumirea "La Palma". De ce? Vei afla singur! 10 minute din timpul alocat drumului, in care te vei opri acolo, nu va fi o pierdere! Tot pe acest traseu se afla localitatea Marginea, celebra pentru ceramica neagra. Oprirea la magazinele producatorilor din sat, iarasi, nu va fi o pierdere.

Intra pe net si cauta localizarea tuturor manastirilor din zona. Pe care le vei vizita, vei hotari impreuna cu familia.

Eu, personal, m-am simtit foarte bine in zona.

Mai este drumul pe Rarau. Stiu ca s-a asfaltat si acum se numeste Trans-Raraul. Eu l-am facut cu Loganul pe vremea cand multi se fereau de el. Merita efortul! Unul din capete este in localitatea Vicov, locul de bastina al Sofiei Vicoveanca, intre Vatra Dornei si Campulung Moldovenesc. Din pacate, pozele se afla pe un alt calculator si nu pot posta acum.

Intre drumul pe valea Bistritei si drumul dintre Vatra Dornei si Campulung, exista o scurtatura printr-o zona miniera, la o altitudine destul de ridicata. Este un drum pitoresc, in ciuda gropilor din asfalt. Ti-l recomand! Mai multe amanunte, cand voi avea harta in fata.

Editat de CIBY2
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări