Vizitator cryoterror Postat Iulie 12, 2015 Partajează Postat Iulie 12, 2015 Buna ziua. Am o mica problema legata de un amplitunner Technics SA-DX950, in sensul ca de ceva vreme nu mai are bas aproape deloc. Acuma, daca mut balansul pe stanga sau dreapta, am bass normal asa cum trebuie, dar daca mut balansul pe centru (ambele canale), scade considerabil (aproape de tot). Apreciez orice ajutor. Multumesc. Link spre comentariu
t-daniel Postat Iulie 12, 2015 Partajează Postat Iulie 12, 2015 Ai umblat recent la boxe? Link spre comentariu
hvoicu Postat Iulie 12, 2015 Partajează Postat Iulie 12, 2015 verifica fazarea boxelor ( minusul si plusul din boxa sa mearga in minusul si plusul din amplificator) . Link spre comentariu
marius75 Postat Iulie 13, 2015 Partajează Postat Iulie 13, 2015 Tot asa zic si eu ...una dintre boxe (sau unul dintre difurile de bas) sunt legate invers. Verifici polaritatea cu o baterie de 1,5 V....atunci cand diful de bas "impinge" firul pus la minus baterie este cel care merge la minus amplif. Trebuie sa verifici si legaturile din boxa, (cele de la filtru) sa nu fi legat de acolo invers unul dintre basi. Link spre comentariu
Vizitator cryoterror Postat Iulie 13, 2015 Partajează Postat Iulie 13, 2015 (editat) Nu, nu, credeti-ma totul e asa cum trebuie, polaritati, fire, etc. Nici boxele nici amplif-ul nu au fost desfacute vreodata (is virgine). Faza cu basul e ca nu a aparut brusc ci in timp, cate putin. Eu unul banuiesc pentru inceput capacitorii (totusi au cam 15 ani). Acuma nu neg si alte probleme, are un "C2BBGF000262 microcomputer" ciudat rau dar ramane de vazut poate cand o sa imi fac timp sa o desfac(cam greu). Ma interesau in principiu pareri pana sa o desfac sau eu stiu, experiente apropiate. Multam fain pentru efort si mai astept pareri. Din pacate schema e cam maricica si nu o pot ridica pe site. Editat Iulie 13, 2015 de cryoterror Link spre comentariu
bmwh548 Postat Iulie 13, 2015 Partajează Postat Iulie 13, 2015 Se comporta la fel indiferent de volumul auditiei? Link spre comentariu
marius75 Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 (editat) Cam ciudata povestea...in prima faza parea ca ar fi de vina legaturile la boxe (de vreme ce basul revenea cu potentiometrul de balans rotit maxim stanga sau dreapta). Daca spuneti ca nu este de la legaturile boxelor, inseamna ca sunt ceva codensatori cu probleme in corectorul de ton. In prima faza ar merge o inspectie vizuala dupa condensatori umflati/cursi in corectorul de ton, eventul o "ocolire" a corectorului. Editat Iulie 15, 2015 de marius75 Link spre comentariu
Vizitator cryoterror Postat Iulie 16, 2015 Partajează Postat Iulie 16, 2015 Da se comporta la fel indiferent de volum. Potentiometrele is digitale (de fapt is touch-uri), aceeasi prima parere o am si eu despre condensatori si sper sa fie din vina lor. Multam pentru pareri,areciez efortul. Link spre comentariu
blueicon Postat Iulie 16, 2015 Partajează Postat Iulie 16, 2015 Nu ai selectat cumva boxele fata sa fie mici si atunci basul sa fie redirectionat spre subwoofer?Verifica setarile la receiver sa fie stereo curat si sa nu ai ceva corectii sau moduri activate pe acolo. Link spre comentariu
Vizitator cryoterror Postat Iulie 16, 2015 Partajează Postat Iulie 16, 2015 Boxele sunt pe high. Am incercat deja asta. Chiar si cu acea setare activa tot aveam bas. Link spre comentariu
Vizitator electonistul33 Postat Iulie 23, 2015 Partajează Postat Iulie 23, 2015 iti lipseste gnd! verifica mufa si vezi daca conectorii gnd au continuitate cu gnd de la condesatori Link spre comentariu
Vizitator cryoterror Postat August 15, 2015 Partajează Postat August 15, 2015 Multumiri tuturor pentru sfaturi. Intr-un final am rezolvat problema, nu am schimbat nimic in amplif, in schimb am curatat cam tot ce se putea cu spray contact, erau ceva contacte "murdare". Acum se comporta impecabil. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum