Patefon Postat Iulie 11, 2015 Partajează Postat Iulie 11, 2015 Va salut, De curand JJ a bagat in fabricatie mai multe lampite. Printre ele si EL 844. Am crezut ca ar fi vorba de o varianta imbunatatita pentru clasicul EL 84 dar nu e asa. In primul rand pare a fi facuta cu multa economie de material, apoi e mai mica in suprafata anodului. Din grafice arata o supresie accentuata pe G3 si, pare a fi, mai liniara in zona de curent mic. In schimb, e cotata doar la 9W (fata de 12 cat are EL84). Care ar fi cea mai potrivita aplicatie pentru lampita asta? Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 11, 2015 Partajează Postat Iulie 11, 2015 O teapa data cumparatorilor ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 11, 2015 Partajează Postat Iulie 11, 2015 (editat) bine catalogată ţeapă , având în vedere preţul şi alte posibile achiziţii pentru 15$(15$ mai degrabă trebuiesc daţi pe un tub de talia EL34) ,această prostie JJ "low power EL84" nu merită cumpărată decât cu 2$ maxim. . Editat Iulie 11, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Kosmin Postat Iulie 11, 2015 Partajează Postat Iulie 11, 2015 Domnilor 6P1P reprezinta o alegere mult mai inteleapta fata de EL844 daca vorbim de audiofrecventa. Pretul unui 6P1P-EV inca este accesibil oricui. Pe site-ul JJ producatorii spun ca e o pentoda pentru RF, ceea ce poate fi echivalentul unei jumatati de QQE03/12 sau GU17 care oricum sunt mai ieftine in varianta nos. 1 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 12, 2015 Partajează Postat Iulie 12, 2015 (editat) JJ Un brad aflat pe primul loc in topul MUCI!Cele mai slabe tuburi ,calitativ,prefer un tub sh decit acest brand. Editat Iulie 12, 2015 de viobio Link spre comentariu
Patefon Postat Iulie 12, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2015 Oare cati au cumparat NOS-uri, NIB-uri de JJ....?http://stores.ebay.com/JJ-pliska?_trksid=p2047675.l2563Ce brand vreti sa fie? Mullard, Siemens, Valvo, Telefunken, Philips? :limb:P.S. Am văzut ca unele EL84 NIB-uri de la Telefunken se vând cu 200 de Dollari... Link spre comentariu
sebi_c Postat Iulie 12, 2015 Partajează Postat Iulie 12, 2015 (editat) ... Din grafice arata o supresie accentuata pe G3 si, pare a fi, mai liniara in zona de curent mic... Arata un efect dinatron evident! Daca ar fi fost „supresie” de la grila supresor af fi fost liniara curba acolo. De regula, constructorii pe vremuri, cautau sa evite efectul dinatron (tetroda) la curenti medii si mari, pentru ca la curentii mici lucrau la tensiuni mari, unde nu exista efect dinatron nici la tetroda! Editat Iulie 12, 2015 de sebi_c 1 Link spre comentariu
Patefon Postat Iulie 12, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2015 Multumesc Sebi. De fapt treaba e chiar invers. Am gasit cate ceva despre efectul respectiv aici: http://www.r-type.org/articles/art-004c.htm Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 12, 2015 Partajează Postat Iulie 12, 2015 Oare cati au cumparat NOS-uri, NIB-uri de JJ....?http://stores.ebay.com/JJ-pliska?_trksid=p2047675.l2563Ce brand vreti sa fie? Mullard, Siemens, Valvo, Telefunken, Philips? :limb:P.S. Am văzut ca unele EL84 NIB-uri de la Telefunken se vând cu 200 de Dollari...Chiar dacă le rescriu pe sticla sau schimba cutiile nu pot trage tepe unora,eu știu cam cum arata constructiv, cred ca nu sunt singurul. Link spre comentariu
sebi_c Postat Iulie 12, 2015 Partajează Postat Iulie 12, 2015 Multumesc Sebi. De fapt treaba e chiar invers. Asa cum am exprimat! Eu am invatat lampi in scoala militara! Chiar era un experiment cu efectul dinatron de la tetroda, cand se putae face un oscilator asa zis, cu rezistenta negativa! Portiunea cand se micsoreaza curentul desi tensiunea creste pe anod, poate fi aproximata cu o revistenta asa zis negativa (ma rog, exprimari de alta data). Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 13, 2015 Partajează Postat Iulie 13, 2015 (editat) Tetrodele finale sunt de regulă cu fascicol dirijat(6L6 ,6P3S ,g-807 etc) pentru a diminua oarecum efectul emisiei secundare.Pentru a elimina/diminua mai bine efectul emisiei secundare a apărut pentoda (EL84, EL34 etc) practic sa introdus o a treia grilă (g3) între g2 şi anod această grilă fiind cunoscută şi sub denumirea de grila supresoare (legată la catod intern sau lăsată pentru conexiune externă).Având în vedere aceste precizări putem spune că EL844-JJ este o pentodă finală total nereuşită(ca finală AAF) "with very nice distortion at lower volumes" structura internă EL844 cred că are ca bază de plecare EL83 cu o posibilă rărire a pasului g2 pentru a admite tensiuni mai mari g2 şi o simplă modificare conectarea grilă supresoare intern la catod(astfel poate rezulta acest fiasco EL844-JJ datorită răriri pasului g2). Putem concluziona EL844-JJ este un EL83-modificat prost (atât probabil pot/ştiu/cunosc specialiştii-JJ de astăzi) . Editat Iulie 13, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
THOMAS Postat Iulie 13, 2015 Partajează Postat Iulie 13, 2015 Oare nu-i cerem prea mult acestui tub si nu suntem prea rai avand in vedere aplicatia petru care a fost proiectat,adica RF ??? Parerea mea este ca in audio cel mai bine i-ar sta intr-un etaj de atac pentru un tub de genul GU50 sau altul tot atat de ciudat cum ar fi EL509,EL519,6P45S... Daca studiem cu atentie foaia de catalog oferita de cei de la JJ se poate vedea ca este vorba de un tub de RF,capacitatile interne arata asta si chiar "rarirea" constructiva a G2 duce la concluzia ca este vorba de un tub RF. Parca JJ nu este fosta TESLA ??? Cred ca in aplicatiile pentru care a fost proiectat,poate fi un tub bun iar pretul nu-l putem comenta,stiti cum se spune,iertat sa-mi fie: " fraier este ala care da,nu ala care cere...!!!" Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 13, 2015 Partajează Postat Iulie 13, 2015 (editat) O fi fost proiectat ca tub RF-EL844 dar se vinde ca AF =substitut EL84(acest tub EL83 modificat prost=posibil g2 rărită) [*] JJ EL844 (low power EL84!!!) ,până la urmă chiar şi secţiunea asta forum este intitulată Audio pe tuburi(nu văd scris Radio pe tuburi). Să cumpere(cu 15$)acest tub RF-EL844-JJ pentru utilizare în AF ca substitut EL84 specialiştii în RF(raportat la acest tub EL844-JJ optez/prefer în AF-EL84...chiar utilizat sute de ore ,aşa sunt eu conservator şi reticient la prostia nouă ,rău). http://www.thetubestore.com/Tubes/EL84-6BQ5-Tube-Types/JJ-EL844-low-power-EL84 PS văd câţiva răi aici(nu sunt singur). Editat Iulie 13, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
simson Postat Iulie 13, 2015 Partajează Postat Iulie 13, 2015 . Parca JJ nu este fosta TESLA ??? Tuburile cu sigla JJ nu au absolut nimic comun cu TESLA...eventual faptul ca sant realizate pe utilajele, liniile cumparate de la TESLA, dar nici tehnologia si nici tehnologia de elaborare a materialului nu a fost cumparat de la TESLA.Vechea TESLA elabora partile componente in mai multe locatii, asa de ex. catodul si emulsia catodica se realiza in Rozsnyo.Deci cu utilaje nu s-au predat si tehnologie, asa ca JJ si-a dezvoltat singur material ptr. catod si celelalte componente.Prin urmare tuburile JJ nu put fi considerate urmasii tuburilor TESLA. Din angajatii vechi au pastrat doar pe cei priceputi in manuirea utilajelor. Se pare ca Jan Jurcho nu a fost cu dare de mana sa cumpere si vechea tehnologie. Poate peste zeci de ani tuburile JJ vor ajunge la acelasi nivel cu NOS-uri TESLA. Link spre comentariu
mila Postat Iulie 13, 2015 Partajează Postat Iulie 13, 2015 Oricum nici Tesla nu a fost varful tehnologiei.Toate tuburile Tesla testate de mine au viata scurta si sunet oarecum plat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum