belasajgo Postat Iulie 14, 2015 Partajează Postat Iulie 14, 2015 Si ce surf pe net faci cu P2 si chiar cu P3? Astazi toate paginile sunt pline de rahat astfel incat pana incarci cred ca poti sa mananci pranzul De asta am scris ca pentru utilizator este mai stresant decat pentru calculator... Dar in prima faza, un ad-blocker si no-script ajuta mult la viteza de incarcare a paginilor, blocand reclamele si partile cu continut suplimentar ale paginilor. Pe langa asta, Flash-ul este dezactivat complet. Persoanele respective folosesc calculatoarele in majoritatea timpului doar pentru email si pentru forumuri, deci in principiu inca fac fata calculatoarele. Din pacate mai sunt destui cu calculatoare asa vechi, care nu isi permit financiar cumpararea unui calculator nou. Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Iulie 14, 2015 Partajează Postat Iulie 14, 2015 Nu numai ca nu isi permit sa-si cumpere ci tin foarte mult la cele vechi pt ca sunt asa precum cei cu masini retro cu fidelitate maxima Si apropo exista i7 si cu 6 nuclee si 12 threaduri si cu 8 nuclee si 16 threaduri Link spre comentariu
marius.dumi Postat Iulie 14, 2015 Partajează Postat Iulie 14, 2015 Eu mi-am montat la calculator o bara conducatoare termic care conduce caldura din procesor in tabla carcasei direct, astfel el incalzeste carcasa si e mai eficient si mai rece. Evident ca e si pasta. Pasta e obligatorie de pus la procesor scumpa eftina nu conteaza. Ultima activitate mai ramane de racit si sursa prin contact cu carcasa desi asta e cel mai greu fiind o sursa de duzina cu racire pe aer cald Fai o poza te rog . Chiar sunt curios cum arata . Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Iulie 14, 2015 Partajează Postat Iulie 14, 2015 dar ce e asa greu de facut? chiar nu ai idee cat de simplu e! Arata rau cred Link spre comentariu
Faby22 Postat Iulie 14, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2015 gata am rezolvat problema, am pus pasta termoconductoare si acuma merge totu bine, va multumesc mult de ajutor Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Iulie 14, 2015 Partajează Postat Iulie 14, 2015 Vreau sa stiu cam la ce temperatura a ramas procesorul ? Link spre comentariu
marius.dumi Postat Iulie 14, 2015 Partajează Postat Iulie 14, 2015 (editat) dar ce e asa greu de facut? chiar nu ai idee cat de simplu e! Arata rau cred Vreau sa vad cum ai facut conexiunea. Nu strica o idee @Faby22 ai urmat in sfarsit sfatul ! Ce temperatura ai acum ? Editat Iulie 14, 2015 de marius.dumi Link spre comentariu
suspectu Postat Iulie 14, 2015 Partajează Postat Iulie 14, 2015 Tin sa va contrazic aici.Am 2 sisteme,unul cu P4 478 si unul cu Celeron 2,8ghz 775 cu racirile stock la care am pus o pasta termoconductoare ordinara,cumparata in siringa cu 10lei si la stres maxim temperatura lor nu sare de 65 grade Si eu folosesc o pasta ieftina de 12lei, procesor de 3.2ghz overclock in 4.2ghz cu cooler-ul lui original. Sta in 45-49 grade, la stress maxim 59-60 cred ca am vazut in 100%. Nu vad rostul unei paste de 50 lei cum se recomanda mai sus. Link spre comentariu
mila Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 Orice PC trebue sa aiba un program de mentenanta.Datorita ventilatoarelor un pc se comporta ca un aspirator! Curatare, inspectie vizuala a componentelor, schimbare pasta procesor, ascultare ventilatoare. In functie de mediu se poate face anual sa chiar in fiecare luna! Am intalnit calculatoare la care nu vedeai placa de baza de praful, fumul de tutun si alte lighioane...serios. Simptomele erau invariabil, opriri neasteptate si viteza mica..."merge greu domle" Orice pasta de procesor trebue schimbata cel putin anual! Link spre comentariu
vasi47 Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 Eeee,draci,anual...din luna in luna n-ar fi mai bine?Eu am unul din 2007 si n-are nici pe dracu. Link spre comentariu
belasajgo Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 [...] Orice pasta de procesor trebue schimbata cel putin anual! Aici se simte diferenta dintre pasta termoconductoare ieftina si cea scumpa. Cele ieftine se usca repede, acolo chiar ca este recomandat macar din 2 in 2 ani sa se schimbe pasta. Dar pastele termoconductoare scumpe isi pastreaza proprietatile de termoconductibilitate chiar si 5-7 ani. Asta spun din propria experienta. Dar radiatorul si ventilatorul de pe procesor ar trebui sa fie curatate de praf la fiecare 6 luni sau cel putin anual. Daca se merita sau nu o pasta scumpa, depinde de la caz la caz. Daca utilizatorul poate periodic sa schimbe pasta, atunci nu i se merita pasta scumpa. Dar eu prefer sa dau mai multi bani pe pasta si cativa ani sa nu am probleme. Link spre comentariu
Faby22 Postat Iulie 15, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2015 am pus zalman si acum imi sta in jur de 60 de grade Link spre comentariu
marius75 Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 (editat) Nu inteleg cum ati montat coolerul fara sa-i puneti pasta termoconductoare, adica daca tot ati umblat acolo mai costa cativa lei si faceati treaba buna de prima data. ..................... Cat despre necesitatea inlocuirii periodice a pastei nu stiu ce sa zic...eu am inlocuit-o (preventiv) la doua dintre PC-uri acum un an si nu se simte nici o diferenta fata de temperatura la care mergeau inainte. Pasta veche avea undeva la 5 ani. Mai am un pentium 3 la care nu am schimbat niciodata pasta, merge ok din 2003 (nu se incalzeste excesiv). L-am desfacut doar de vreo doua ori sa vad de ce merge , am curatat un pic coolerul si aia a fost toata mentenanta in 12 ani. Editat Iulie 15, 2015 de marius75 Link spre comentariu
puriu Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 Pasta trebuie schimbata obligatoriu daca se scoate radiatorul de pe procesor, altfel merge vesnic, uscata sau nu. Am un P4/2400 din 2003 si doua P4/2800 din 2005 si merg OK, sub 55 grade, fara sa fi fost umblat vreodata la procesor. Procesoarele Intel isi reduc frecventa daca se supraincalzesc, nu se opresc. Fabricantii nu erau prosti. 1 Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 chiar si pentium cu mmx se oprea la supraincalzire. Scaderea aia e la cele de laptop si la cele mai noi. Insa temperaturi limita de oprire din procesor sau placa de genul 90 sau 110 grade nu se ating daca sistemul de racire e optim. Temperaturi dinalea se produc doar accidental: lipsa sistem de racire, ventilator blocat. Pasta e ok cum se spunea chiar ani multi chiar daca se usca, mai ales cea default venita cu sistemul de racire initial. Unele placi de baza au "cpu shutdown temerature" setabil la valori peste 70 de grade deoarece procesoarele AMD se puteau deteriora la temperaturi mari inainte sa se poata opri. As dori sa va intreb temperaturile hardiscurilor voastre cum sunt? la mine e problema partiala ca hardiscul (7200 rot/min) se incalzeste pana pe la 40 grade, caldura o da in tabla carcasei (astfel am un mic calorifer) pt ca daca ar fi fost fixat in interior s-ar fi incalzit mai tare si se incalzea procesorul de la aerul cald furnizat de hardisc. Am si hard de 5400 mai vechi si e mult mai rece doar ca ala nu-l folosesc la desktop. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum