Tomsa Cosmin Postat Iulie 13, 2015 Partajează Postat Iulie 13, 2015 V-am spus (si nu numai eu) sa puneti pasta termoconductoare intre procesor si radiator dar dvs continuati sa ignorati acest lucru puneti intrebari fara rost.Mergeti la magazin si cumparati orice pasta gasiti si nu mai chinuiti acel pc aiurea.Si cea mai proasta pasta termoconductoare tot va scade temperatura cu 15-20 grade.Sau vreti sa testati cat v-a functiona pc-ul in conditiile astea pana va crapa? 15-20? Cred ca glumesti .. mai ales daca foloseste pasta ieftina Mai bine fa o poza la cooler si radiator . sa vedem despre ce este vorba ... nu avem de unde sa ghicim ce racire are Link spre comentariu
modoran Postat Iulie 13, 2015 Partajează Postat Iulie 13, 2015 Este destul de normal sa urce la 100% procesorul mentionat. Din momentul in care are doar un singur nucleu/thread ( un i3 are 4nuclee/thread), are numai 800 MHz Ram bus ( un i3 are 1600mhz) si etc,etc... La un CPU i3> intradevar nu este Ok sa urce la 100% la o convertire video dar amd-ul acela pur si simplu este fortat la 100% find un model mai vechi si nu face fata la ce este folosit. i3 are 4 nuclee ? Eu nu am vazut asa ceva pana acum. Doar i5 si i7 au 4 nuclee (sau mai multe). Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Iulie 13, 2015 Partajează Postat Iulie 13, 2015 (editat) Eu mi-am montat la calculator o bara conducatoare termic care conduce caldura din procesor in tabla carcasei direct, astfel el incalzeste carcasa si e mai eficient si mai rece. Evident ca e si pasta. Pasta e obligatorie de pus la procesor scumpa eftina nu conteaza. Ultima activitate mai ramane de racit si sursa prin contact cu carcasa desi asta e cel mai greu fiind o sursa de duzina cu racire pe aer cald Editat Iulie 13, 2015 de ExtremeEdition Link spre comentariu
belasajgo Postat Iulie 13, 2015 Partajează Postat Iulie 13, 2015 Eu mi-am montat la calculator o bara conducatoare termic care conduce caldura din procesor in tabla carcasei direct, astfel el incalzeste carcasa si e mai eficient si mai rece. [...] Poti sa faci o poza, ca sa vedem cum arata? Ideea este destul de buna. Link spre comentariu
mila Postat Iulie 13, 2015 Partajează Postat Iulie 13, 2015 (editat) Orice cooler curat si cu un ventilator valid +orice pasta conductoare tine un procesor in limitele stabilite de producator.Coolerul evident e adaptat generatiei de procesoare. Orice procesor care sta in 100% in task-uri relativ normale e depasit de situatie si trebue upgradat. Astazi chiar si un surf pe net poate fi extrem de stresant pentru un P4 478 sau un single core 775 OK, LE-1640 nu e departe... Editat Iulie 13, 2015 de mila Link spre comentariu
cristybadea Postat Iulie 13, 2015 Partajează Postat Iulie 13, 2015 . Orice procesor care sta in 100% in task-uri relativ normale e depasit de situatie si trebue upgradat. Astazi chiar si un surf pe net poate fi extrem de stresant pentru un P4 478 sau un single core 775 Tin sa va contrazic aici.Am 2 sisteme,unul cu P4 478 si unul cu Celeron 2,8ghz 775 cu racirile stock la care am pus o pasta termoconductoare ordinara,cumparata in siringa cu 10lei si la stres maxim temperatura lor nu sare de 65 grade Link spre comentariu
belasajgo Postat Iulie 13, 2015 Partajează Postat Iulie 13, 2015 Folosteste pasta termoconductoare Arctic Silver 5,acolo mai ai ceva probleme cu componentele daca ti se opreste asa doar cand vrei sa convertezi ,la un pc nu mi se pare normal sa urce in 100 % procesorul, oricat ar spune ceilalti colegi ca-i devina pasta nu este asa,intradevar procesorul se incalzeste dar nu incat sa ti se opreasca mereu, uitate in task manager care dintre procese iti folosesc cel mai mult si incearca sa verifici si memoria ram sau hdd.Bafta! La convertire de fisiere este absolut normal ca procesorul sa ajunga la utilizare 100%, poate nu la un procesor Quad-Core - dar sa avem in vedere ca aici este vorba de un procesor Single-Core destul de vechi. Nu stiu cate calculatoare ai reparat pana acum si de unde deduci ca procesorul nu se poate incalzi asa tare incat calculatorul sa se opreasca? Sigur ca mai sunt 5% sanse ca problema cu oprirea calculatorului sa fie din alta cauza, dar in cazul de fata 95% este sigur ca lipsa pastei termoconductoare sau montarea gresita a cooler-ului cauzeaza oprirea calculatorului. Poti incerca la orice calculator sa opresti ventilatorul de pe procesor in timpul functiunii si sa vezi ce se intampla la supraincalzire. Nu zic sa dai jos cooler-ul cu totul, ca atunci s-ar putea strica iremediabil procesorul. Tin sa va contrazic aici.Am 2 sisteme,unul cu P4 478 si unul cu Celeron 2,8ghz 775 cu racirile stock la care am pus o pasta termoconductoare ordinara,cumparata in siringa cu 10lei si la stres maxim temperatura lor nu sare de 65 grade Sustin si eu cele scrise de cristybadea, eu inca mai administrez si calculatoare P2-P3 care se folosesc si in ziua de azi pentru navigare pe internet si functioneaza la temperaturi normale chiar si la utilizare 100%. Poate colegul mila a vrut sa spuna ca este stresant pentru utilizator sa navigheze pe internet de pe un P4. In acest caz i-as da dreptate. Link spre comentariu
Tomsa Cosmin Postat Iulie 13, 2015 Partajează Postat Iulie 13, 2015 La convertire de fisiere este absolut normal ca procesorul sa ajunga la utilizare 100%, poate nu la un procesor Quad-Core - dar sa avem in vedere ca aici este vorba de un procesor Single-Core destul de vechi. Nu stiu cate calculatoare ai reparat pana acum si de unde deduci ca procesorul nu se poate incalzi asa tare incat calculatorul sa se opreasca? Sigur ca mai sunt 5% sanse ca problema cu oprirea calculatorului sa fie din alta cauza, dar in cazul de fata 95% este sigur ca lipsa pastei termoconductoare sau montarea gresita a cooler-ului cauzeaza oprirea calculatorului. Poti incerca la orice calculator sa opresti ventilatorul de pe procesor in timpul functiunii si sa vezi ce se intampla la supraincalzire. Nu zic sa dai jos cooler-ul cu totul, ca atunci s-ar putea strica iremediabil procesorul. Sustin si eu cele scrise de cristybadea, eu inca mai administrez si calculatoare P2-P3 care se folosesc si in ziua de azi pentru navigare pe internet si functioneaza la temperaturi normale chiar si la utilizare 100%. Poate colegul mila a vrut sa spuna ca este stresant pentru utilizator sa navigheze pe internet de pe un P4. In acest caz i-as da dreptate. imi cer scuze. nu am citit tot si nu am stiut ca este vorba despre un single core. ,in cazul de fata este clara problema Link spre comentariu
belasajgo Postat Iulie 13, 2015 Partajează Postat Iulie 13, 2015 imi cer scuze. nu am citit tot si nu am stiut ca este vorba despre un single core. ,in cazul de fata este clara problema Pe langa ca este Single Core mai este si AMD. Procesoarele AMD lucreaza oricum la temperaturi mai mari decat procesoarele Intel, de aceea am spus ca 95% este probabilitatea sa fie din cauza ca lipseste pasta termoconductoare. Sunt curios sa aflu cum functioneaza calculatorul dupa ce va fi aplicata pasta termoconductoare si la ce temperaturi maxime va ajunge atunci procesorul. Dar stabilitatea sistemului ar trebui sa se imbunatateasca in orice caz. La sisteme vechi, dupa inlocuirea pastei termoconductoare si curatarea radiatorului / ventilatorului de pe procesor se poate simti o diferenta. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 13, 2015 Partajează Postat Iulie 13, 2015 (editat) Mai dar tare comici mai sinteti... Trei pagini de vorbaraie din cauza lipsei pastei dintre procesor si cooler. Problema asta se rezolva in mai putin de 5 minute.... Editat Iulie 13, 2015 de sesebe Link spre comentariu
sebi Postat Iulie 14, 2015 Partajează Postat Iulie 14, 2015 (editat) poate degeaba i se spune sa puna pasta termica,cred ca se teme sa puna pasta ca sa nu crape ceva. eu am phenom IIx4 si ii schimb des pasta din cauza temperaturii mari. s-aveti o dimineata placuta. Editat Iulie 14, 2015 de sebi Link spre comentariu
mila Postat Iulie 14, 2015 Partajează Postat Iulie 14, 2015 (editat) Si ce surf pe net faci cu P2 si chiar cu P3? Astazi toate paginile sunt pline de rahat astfel incat pana incarci cred ca poti sa mananci pranzul Editat Iulie 14, 2015 de mila Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Iulie 14, 2015 Partajează Postat Iulie 14, 2015 @mila, exista browsere in linie de comanda folosite la altceva decat isi inchipuie copilasii feisbucari. @sesebe, ai perfecta dreptate, si in orice manual pt placi de baza si procesoare este scris ca e obligatoriu de pus pasta. E o exagerare sa schimbi f des pasta sau sa dai 50 lei pe 1 ml, dar si sa stai fara pasta e o alta tampenie si mai mare. Sempronul ala e destul de rece, dar ce facea cu un phenom de 100W? sau cu un i7 de 100 W? Eu am un celeron si mai rece de doar 35W si tot am pus pasta si tot am C1E activ. Pasta se punea si la pentium 3 de 27W sau celeron pe socket 370 de 17W, si chiar la pentium cu mmx de 7-10W din 1996. Dar cum sa nu puna pasta termoconductoare la sempronul ala de 45W daca-l mai si folosesti la aplicatii care-l utilizeaza intens, ma mir ca nu a deblocat si nucleul al doilea si nu a facut si overclock si overvolt fara pasta Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Iulie 14, 2015 Partajează Postat Iulie 14, 2015 i3 are 4 nuclee ? Eu nu am vazut asa ceva pana acum. Doar i5 si i7 au 4 nuclee (sau mai multe). Sunt core/thread nu core/CPU. Core/CPU intradevar sunt 2. core/thread inseamna ca un core are 4 threaduri care lucreaza simultan, la procesare video conteaza foarte mult. Pe scrut task-ul este impartita pe 4 parti(thread-uri) cum bine stim ca CPU lucreaza la calcule numai 10% din timp si 90% asteapta datele sa fie scrie/citite din RAM care este o pierdere de procesare. Daca acel task este impartit in 4 parti care pot lucra simultan individual cat timp thread-1 face calcule thread-2 incarca date din RAM, thread-1 termina de procesat il asteapta pe thread-2 sa termina citirea RAM, dupa care thread-2 se apuca de calcule, thread-1 scrie rezultatul in RAM , etc..etc... Daca acel amd are numai 1 thread/cpu inseamna ca se face citire-procesare-scriere.... fata de un i3 care poate citi si prelucra simultan in acelasi timp. Link spre comentariu
modoran Postat Iulie 14, 2015 Partajează Postat Iulie 14, 2015 Sunt core/thread nu core/CPU. Core/CPU intradevar sunt 2. core/thread inseamna ca un core are 4 threaduri care lucreaza simultan, l La modelele cu hyperthreading sunt de fapt 2 threaduri/core, nu cum ai zis tu i3 - 2 nuclee, 4 threaduri i5 - 4 nuclee, 4 threaduri i7 - 4 nuclee, 8 threaduri Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum