Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

se opreste pc`ul singur

Faby22

Postări Recomandate

Da este buna pasta termoconductoare Zalman ZM-STG1. 

Acum vedeti si dvs cum se comporta pc-ul . :reytre

Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu

Adevarul adevarat este ca aceste procesoare Amd....se cam incalzesc.....dar oricum nu chiar asa de mult.....daca ajunge la 73 de grade.....

Ce vreau sa va mai intreb,daca ati fixat bine radiatorul pe procesor,adica sa faca ff bine cuntact pe procesor......sa nu fie saltat dintr-o parte radiatorul si sa nu faca bine cuntact pe procesor. :reytre

Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu

Pai cumparati maine pasta termoconductoare Zalman ZM-STG1 si vedeti cum se comporta pc-u dupa ce ii puneti pasta termoconductoare pe procesor.

Link spre comentariu

Daca folositi mult calculatorul in aceste conditii (fara pasta termoconductoare), mai ales pentru convertire de fisiere si pentru jocuri (care utilizeaza procesorul la 100%), sa nu va mirati daca o sa se strice repede. Temperatura mare nu face bine nici pentru procesor, dar mai ales nici pentru condensatorii electrolitici care sunt in jurul procesorului pe placa de baza. Stiu cateva persoane care asa au stricat calculatoare nou cumparate, ca nu au pus pasta termoconductoare din prima zi si dupa o saptamana a trebuit sa arunce procesorul si placa de baza la gunoi.

Vedeti ca pasta termoconductoare se aplica intr-un strat subtire intre procesor si radiator. Nu trebuie o cantitate mare de pasta, ca altfel se obtine efectul opus celui asteptat.

Link spre comentariu

Folosteste pasta termoconductoare Arctic Silver 5,acolo mai ai ceva probleme cu componentele daca ti se opreste asa doar cand vrei sa convertezi ,la un pc nu mi se pare normal sa urce in 100 % procesorul, oricat ar spune ceilalti colegi ca-i devina pasta nu este asa,intradevar procesorul se incalzeste dar nu incat sa ti se opreasca mereu, uitate in task manager care dintre procese iti folosesc cel mai  mult si incearca sa verifici si memoria ram sau hdd.Bafta!

Link spre comentariu

Folosteste pasta termoconductoare Arctic Silver 5,acolo mai ai ceva probleme cu componentele daca ti se opreste asa doar cand vrei sa convertezi ,la un pc nu mi se pare normal sa urce in 100 % procesorul, oricat ar spune ceilalti colegi ca-i devina pasta nu este asa,intradevar procesorul se incalzeste dar nu incat sa ti se opreasca mereu, uitate in task manager care dintre procese iti folosesc cel mai  mult si incearca sa verifici si memoria ram sau hdd.Bafta!

Este destul de normal sa urce la 100% procesorul mentionat. Din momentul in care are doar  un singur nucleu/thread ( un i3 are 4nuclee/thread), are numai 800 MHz Ram bus ( un i3 are 1600mhz) si etc,etc...  La un CPU i3> intradevar nu este Ok sa urce la 100% la o convertire video dar amd-ul acela pur si simplu este fortat la 100% find un model mai vechi si nu face fata la ce este folosit. 

A mai mentionat ca in timpul conversiei video CPU urca la 73 de grade, pai laptop-ul meu nu urca la 73, chiar si cand este fortat cu jocuri de ultima ora, maximul masurat era in jur de 65-68. Din momentul in care un laptop rezista mai bine la temperaturi ridicate nu mi se pare normal ca CPU la un PC sa se incalzeasca peste un CPU de laptop. 

Editat de bandi12
Link spre comentariu

Este destul de normal sa urce la 100% procesorul mentionat. Din momentul in care are doar  un singur nucleu/thread ( un i3 are 4nuclee/thread), are numai 800 MHz Ram bus ( un i3 are 1600mhz) si etc,etc...  La un CPU i3> intradevar nu este Ok sa urce la 100% la o convertire video dar amd-ul acela pur si simplu este fortat la 100% find un model mai vechi si nu face fata la ce este folosit. 

A mai mentionat ca in timpul conversiei video CPU urca la 73 de grade, pai laptop-ul meu nu urca la 73, chiar si cand este fortat cu jocuri de ultima ora, maximul masurat era in jur de 65-68. Din momentul in care un laptop rezista mai bine la temperaturi ridicate nu mi se pare normal ca CPU la un PC sa se incalzeasca peste un CPU de laptop. 

Asta am zis si eu. sunt prea mari temperaturile pentru un desktop

Link spre comentariu

AMD Athlon 64 LE-1640 2.7GHz Single Core CPU Processor ADH1640IAA4DP Socket AM2.

Cpu Processor Specs:

AMD Athlon 64 Single-CoreModel: LE-1640Operating Mode: 32/64 BitFrequency: 2700Mhz = 2.70 GHzVoltage: 1.25/1.35/1.40VMax Temp: 65°CThermal Power: 45W Energy EfficientL1 Cache: 128KBL2 Cache: 512KBCMOS Technology: 65nm SOISocket Type: Socket AM2 (940) PinStepping Code: CAA9GCore: LimaRevision: G2

pe acest tip de proc este suficient sa se puna si intinda bine cea mai banala pasta termica. racirea insuficienta sau incalzirea inexplicabila a unui proc mai ales in idle se datoreaza:

1.radiator asezat necorespunzator pe proc.

2.pasta termica lipsa sau in exces(se pierde contactul termic din cauza pastei,indiferent de calitatea ei)

3.overclok pentru un procesor nepotrivit sau racire insuficienta al procului overclok-at.

4.radiator incapabil sa disipe caldura,material necorespunzator,nu reactioneaza rapid la aerul centrifugat de cooler.

5.cooler-ventilator neadegvat ca turatie si /sau flux de aer.

6.carcasa neventilata,lipsa ventilatorului frontal care,de multe ori marea majoritate a utilizatorilor nu-i dau importanta.

un alt aspect,temperatura ambientului influenteaza in mod direct temperatura din pc. un exemplu:daca in camera sunt 30 grade,intr-o unitate neventilata temperatura se cam dubleaza.

si aici cum se alpica pasta.

si apropos de sursa,vedeti sa nu fie de aia cu 450 de chinezi in ea si de la caldura corporala au uscat condensatorii.

Editat de ovy83
Link spre comentariu

ba da sursa e chinezeasca, carcasa e un deluxe m299 atx/ micro-atx, nu are ventilator pe fata doar unu pe procesor si in sursa atata, da si e vechi pc-ul il am de prin anul 2010 sau 2011 nu mai stiu sigur din ce an e, si am ventilatorul din fabrica, radiatorul din fabrica 

Link spre comentariu

V-am spus (si nu numai eu) sa puneti pasta termoconductoare intre procesor si radiator dar dvs continuati sa ignorati acest lucru puneti intrebari fara rost.Mergeti la magazin si cumparati orice pasta gasiti si nu mai chinuiti acel pc aiurea.Si cea mai proasta pasta termoconductoare tot va scade temperatura cu 15-20 grade.Sau vreti sa testati cat v-a functiona pc-ul in conditiile astea pana va crapa?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări