Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconditionare boxe UNITRA 75

Andy414

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Usor nu te ambala. Pana la urma sunt boxele mele... Si stai linistit ca nici una din acele "bazaconii" nu au fost puse in practica.

Nu ma ambalez, tu vrei sa faci ceva dar de fapt nu vrei, privește adevărul în fata. Ai primit destule sfaturi de la oameni care știu ce spun,adică se pricep.Ai primit și alte bazaconii de la alții care scriu aici ca nu au ce face,fără sa aibă habar de ceva.Fără sa investești nu ai cum sa scoți ceva din acele incinte.

Am momente si momente. Uneori efectiv imi vine sa ascult bubuiala si ma oftic ca Unitrele nu au bas nici pe departe. E foarte placuta senzatia aia din club de exemplu cand te loveste basul efectiv de iti tremura pieptul. Ceva de genul as vrea si eu. Ca se poate de mult pe bas. Insa am si momente cand sunt calm si "nostalgic" si ascult rock si disco vechi. Unitrele bag de seama suna super bine pe muzica disco. Plus ca eu mai folosesc boxele si in sala de la tara. Care e putin mai mare si acolo nu cred ca face fata un subwoofer de sufragerie/camera.

Uite aici.... Tu nu vrei muzica vrei bubuiala, incintele acelea nu pot bubuiala, nu sunt concepute pt asa ceva,sunt pentru urechi cit de cit educate.Spor maxim.
Link spre comentariu

Dupa insa nu ai mai citit ? Mi s-a mai spus de 1000 de ori ca nu Unitrele nu pot bubuiala motiv pentru care nu mai ascult asa ceva in ele pentru ca ma oftic degeaba si poate mai si stric boxele. 

Link spre comentariu

Mai pun aici o intrebare ca sa nu deschid topic nou. Merita sa schimb amplificatorul ? Am prins o oferta foarte buna la un amplificator SH, dar nu stiu cat de "compatibil" este cu Unitrele. Sper sa creasca putin in volum si sa nu distorsioneze asa tare spre maxim. Este un Onkyo A-8630. Este peste Technics-ul meu ca putere/claritate ? (Technics SA-GX200) ?

Link spre comentariu

Daca vrei sa auzi cum trebuie apliful Onkyo trebuie sa.i pui alte boxe. Cu astea o sa auzi la fel ca si pe Technics. De fapt ce intelegi tu prin claritate?

Luat ad-litteram,Onkyo poate mai mult si ma refer strict la modele mentionate.

Oricum ele limiteaza capacitatile ambelor amplificatoare.

Editat de Stefan Stefan
Link spre comentariu

Vreau sa stiu daca merita. La alte boxe se aude mai bine ca Technics-ul meu ? Diferenta ce ma tenteaza sa il cumpar este puterea ( 40W vs 60W ) la 8 ohmi fiind superioara cu 20W fata de Technics-ul meu. La frecventa de raspuns este mai slab si la rata de distorsiuni sau cum ii zice tot mai slab este. Stiu ca acolo sunt doar niste cifre si ca auditia spune tot, dar poate voi cunoasteti diferentele intre brand-uri poate chiar si intre modele. Subliniez ca am posibilitatea sa il iau la 200 ron. Uneori il mai folosesc si la unitrele de 140W ale unei rude si in unele cazuri de petrecere le pun pe toate 4.

Link spre comentariu

Mai pun aici o intrebare ca sa nu deschid topic nou. Merita sa schimb amplificatorul ? Am prins o oferta foarte buna la un amplificator SH, dar nu stiu cat de "compatibil" este cu Unitrele. Sper sa creasca putin in volum si sa nu distorsioneze asa tare spre maxim. Este un Onkyo A-8630. Este peste Technics-ul meu ca putere/claritate ? (Technics SA-GX200) ?

Am eu A8630. Este un amplificator beton la 200 lei. Dacă e în stare bună, neumblat, să nu stai pe gânduri o secundă. Eu am dat 600 pe al meu, acum mult timp, și n-am regretat o secundă. Repet, impecabil, neumblat. Dacă e julit și ciobănit, las-o moartă. Dacă vrei film, îți fac până de Crăciun...Este un amplificator Made în Japonia, de ani 1989, sau pe acolo.Este garantat peste Technics-ul menționat...
Link spre comentariu

Uneori il mai folosesc si la unitrele de 140W ale unei rude si in unele cazuri de petrecere le pun pe toate 4.

În cazul ăsta soarta lui e pecetluită, pe lîngă suma dată la cumpărare mai pune de o parte şi ptr viitoarele reparaţii.

Link spre comentariu

Stiu povestea cu "nu e gandit sa tina 4 boxe pentru o lunga perioada de timp". Ei bine Technics-ul a facut-o si inca o face foarte bine fara reparatii. Bine inteles ca nu cu volumul in blana, dar pe la jumate, in conditii foarte optime de aerisire nu are probleme, nici nu se incalzeste foarte tare.

Link spre comentariu

as vrea sa va intreb ceva ....................m-am uitat pe forumuri poloneze , unde toti discuta foarte aprins despre imbunatatirea boxelor unitra-altus ..........una dintre cele mai simple modificari presupune  prelungirea tubului de bas , practic se ia o teava de pvc de acelasi diametru ca si orificiul stock de bas si se lipeste rezultand astfel un tub de bas cu lungimea de 20 cm .........dupa cum se stie , in mod stock , tubul de bas e reprezentat doar de acele orificii , practic nici nu este un tub de bas ......o avea efect bun ?

azi am facut chestia cu prelungirea tubului de bass la ALTUS 110  cu teava de canalizare diametrul 50 mm .........nu aveam de unde sa stiu cat de lunga sa fie pt ca nu am conditii de testare a sunetului , asa ca am facut 15 cm la o boxa si 20 cm la cea de-a doua urmand sa fac o comparatie sa vad ce se intampla .......cea cu tubul de 20 cm s-a dovedit castigatoare , basul suna mai plin , mai lung de genul bassului redat de subwoofer , sunt multumit de ce am obtinut cu o investitie de 10 lei , 5 lei teava si 5 prenadezul .......

asadar , adaugare material fonoabsorbant pe toti peretii , exceptand buffle-ul ..........filtre de ordin 3 in care am folosit bobinele bass/medie originale , pe inalte am pus un cond de 2,2 mF +bobina 0,33 mH..........prelungirea tubului de bass .......schimbarea firelor din interior cu unele mai groase.........ranforsarea suplimentara a cutiei cu 2 traverse dispuse pe latimea cutiei ............eliminarea comutatorilor inalte/medie din circuit..........dupa toate astea pot sa zic ca am un sunet de nota 9 dupa urechea mea , comparand cu boxe nemtesti GRUNDIG, MB QUART, CANTON, ARCUS .......as mai face un singur lucru pe viitor , si anume marirea cutiilor prin adaugarea in partea de jos a unui cub la dimensiunea cutiilor ceva in genul ALTUS 300  , caz in care as muta portul de bass reflex fata-jos si as pune unul cu diametru de vreo 10 cm .............nu cred ca se poate face mai mult la aceste boxe , poate cu investitii mari , ele sunt ceea ce sunt si atat .......

Editat de quasimodo
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări