zal Postat Iulie 23, 2015 Partajează Postat Iulie 23, 2015 Totuşi, nici maşinile de epocă nu mai folosesc bujiile de acum un secol. Link spre comentariu
Dominicue Postat Iulie 23, 2015 Partajează Postat Iulie 23, 2015 (editat) .......difuzorul bobinat in veci nu mai suna identic cu ce a fost . Este o parere incetatenita si de cele mai multe ori gresita, si asta se datoreaza in mare parte faptului ca putini "meseriasi in reparat difuzoare" fac intr-adevar treaba de calitate si asta probabil pentru a tine pretul destul de jos cu consecintele de rigoare ..... moficarea timbrului difuzorului /impedanta etc etc . Pe de alta parte daca la rebobinarea unui difuzor se respecta cativa parametrii de baza : diametrul conductorului de bobinaj / lugimea acestuia / geometria carcasei bobinei ( diametru, inaltime, etc) numarul de spire al bobinei /numar de straturi / lipirea carcasei bobinei pe con exact la cota la care a fost si cea originala, atunci difuzorul in cauza trebuie sa confirme fara doar si poate parametrii initiali . " In sfarsit este parerea mea " ..... desii parca ma simt mai mandru sa stiu ca toate piesele de acum 25 de ani inca merg Vorba colegului ZAL nici masinile de epoca nu mai merg cu bujii originale . Insa dat fiind faptul ca tu folosesti zilnic aceste boxe ( nu le ti ca piese de muzeu pe care le pui in functiune doar cand ai vizitatori ), nu vad de ce nu ar fi loc de mai bine in ce priveste filtrele acestor boxe . Pana la urma o chestiune de perceptie treaba cu originalitatea filtrelor, daca tu te simti bine ( psihic ) cu originalitatea filtrelor ( in detrimentul petformantei ) , atunci lasa-le asa cum sunt . Editat Iulie 23, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
Andy414 Postat Iulie 23, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2015 (editat) Pai da... ma simt foarte bine cu ele ))Nu am nevoie de putere mai mare... Dupa cum am spus le folosesc in sufragerie la bloc si am vecini. Nici nu trec volumul de jumate. Si oricum.... pt. putere dupa cum ati mai spus prin posturi va trebui sa trec la alt nivel. Ceea ce am vrut intr-adevar sa fac cu unitrele a fost sa le fac sa mai tina cativa ani buni.... ma durea sufletul sa le las asa. Acum canta foarte bine si se vor mai face ceva modificari la condensatorii din filtre si la acel bas cand il ard. Editat Iulie 23, 2015 de Andy414 Link spre comentariu
paul_78 Postat Iulie 23, 2015 Partajează Postat Iulie 23, 2015 http://www.elforum.info/topic/99923-proiect-restaurare-boxe-sony-ss-e-660/page-6 Nu demult am prezentat un mod de lipire a rilelor ptr o pereche de difuzoare pioneer cu diametrul de 25 cm( vezi lincul de mai sus ) Difuzoarele respective le-am imprumutat cumnatului ptr a le monta in niste unitre de 75 ( difuzoarele lui s-au dus si astepta comanda facuta ptr alte difuzoare), in concluzie le-am imprumutat doar ptr proba .Fara nici o alta modificare , practic doar montate difuzoarele unitrele parca sunt din alta lume .Este o potrivire oarba dar buna . Am ramas uimit de cum poate schimba difuzoarele de bas calitatea unor boxe . De altfel nici nu putem compara marcile intre ele pioneer vs tonsil . Concluzia la care am vrut sa ajung este aceea ca pe langa filtre se pot pune si alte difuzoare mult mai calitative . Cu stima ! Link spre comentariu
florinpascu Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 (editat) Salut.Mi-au trecut prin mana cel putin 15 perechi de unitre de-a lungul timpului. Pot zice ca le visez.Cutiile tale arata superb, daca faci ce-ti spun eu, scoti niste bijuterii:1. Difuri noi noute originale de pe Tonsil Romania, setul pentru Unitrele de 75W. Neaparat. Nu ar trebui sa dormi pana nu faci asta. Daca nu stii exact iti pot spune. Musai sa schimbi petardele alea rebobinate pana le-a luat naiba.2. Schimbat condensatori filtre cu unele de pe audio alchemy de aceeasi valoare(nu umbli la bobine, nu iei chinezarii).3. Schimbat cabluri interior (nu e musai, dar daca te apuci, schimba-le cate unul: desfaci unul, il pui pe cel nou si tot asa ca-ti va da cu virgula altminteri).4. Schimbat cablurile ce duc de la borne la amplificator cu unele mai groase cu lite subtiri.5. Scos vata aia de sticla dinauntru si capitonat peretii (toti mai putin frontalul) cu material fonoabsorbant alb decupat la dimensiunile peretilor. Gasesti la magazinele de electronice. Cam 20 mm grosime are, si nici nu e nevoie sa-l lipesti ca sta singur.O sa sune si o sa arate boxele alea ca in prima zi din fabrica. Nu o sa le recunosti.ps: cauta sa-ti pui la loc ornamentul de la bas reflex, ca arata ca naiba.spor Editat Noiembrie 12, 2015 de florinpascu Link spre comentariu
Andy414 Postat Noiembrie 13, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 M-am mai documentat ulterior si altii se exprima profund dezamagiti de Unitra. Unii spun ca sunt doar niste lazi cu difuzoare si ca nu le-ar folosi nici daca le-ar primii cadou. Au venit cu tot felul de exemple : Monitor Audio BX2 care sunt de 4 ori mai mici ca Unitrele de 75 si suna de 4 ori mai bine ca Unitrele de 140. Sunt constient ca Unitrele mele sunt din alta epoca si prefer sa le las cu "epoca in ele". Daca ma apuc sa schimb tot... raman cu cutiile de epoca ? Suna ok momentan si le folosesc in sufragerie... Sala in care in tineretea lor erau folosite Unitrele este in renovare si o sa achizitionez mai degraba niste PA-uri in viitor. Ma gandeam pentru inceput sa le iau pe cele de 140 ( unitrele ) si sa le pun pe toate 4, dar nu cred ca fac fata. Link spre comentariu
florinpascu Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Cum crezi. Daca ai o pereche de unitre pe langa o alta dastea mici de raft gen cum zici M-audio, nu e nici o problema. Eu am crescut cu unitre de 110 W, si am avut o groaza, inclusiv cele de 140, scoase dintr-o cutie din care nu au fost folosite ever. cu actele in cutii, cu suspensiile originale care inca mergeau la volum mic. si? ce-am facut? le-am vandut ca sa iau revolver rw33, boxe din gama high end, cu scule englezesti etc....si dupa 6 ani fara unitre, mi-am tras o pereche ca noua de 150, capul de serie, la care i-am luat difuri noi si vreau sa ma apuc si la astea sa le fac ca lumea cum am zis mai sus. Da, seara ascult clasica, jazz in alea mici si audiofile, dar cand vine vorba de un rock sau blues, nu vreau sa renunt la senzatia din copilarie. Alea mici stau pe alea mari si doar comut din statie. In sfarsit, Unitrele de 150 de w nu mai pleaca din casa. Ce vreau sa zic este ca poti avea si sunet fin, rafinat, si sunetul impresionant dat de niste incinte vechi faine. Astea de 150 w le-am luat pt ca imi lipsea mult senzatia lor. Link spre comentariu
Dominicue Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 (editat) 1. Difuri noi noute originale de pe Tonsil Romania, setul pentru Unitrele de 75W. Neaparat. Nu ar trebui sa dormi pana nu faci asta. Daca nu stii exact iti pot spune. Musai sa schimbi petardele alea rebobinate pana le-a luat naiba.2. Schimbat condensatori filtre cu unele de pe audio alchemy de aceeasi valoare(nu umbli la bobine, nu iei chinezarii).4. Schimbat cablurile ce duc de la borne la amplificator cu unele mai groase cu lite subtiri.5. Scos vata aia de sticla dinauntru si capitonat peretii (toti mai putin frontalul) cu material fonoabsorbant alb decupat la dimensiunile peretilor. Gasesti la magazinele de electronice. Cam 20 mm grosime are, si nici nu e nevoie sa-l lipesti ca sta singur. Din pacate filtrele orginale ale Unitrelor de 75W chiar si cu condensatoarele inlocuite nu ajuta prea mult in ce priveste calitatea. Boxutele astea au nevoie de niste filtre putin mai serioase .......intiatorul topicului a primit de la mine o solutie in ce priveste filtrele .....solutie pe care am testat-o si eu pe boxele unui bun prieten si intradevar treaba este alta in ce priveste sunetul ( presiune sonora mai buna in registrul mediu si acut , distorsiuni mult mai reduse ) . Editat Noiembrie 13, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
Andy414 Postat Noiembrie 14, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 (editat) Vreau sa intreb si aici. In domeniul Hi-fi pe o scara de la 1 la 10 ( unde 1 reprezinta niste boxe de 50 de lei Genius sau pocnitori din alea... si 10 ceva high end in domeniul hi-fi de vreo 10000 lei ). Cam unde ar intra Unitrele ? Stiu ca e cam greu de aproximat, dar in calitate de experti poate aveti o parere mai exacta. Editat Noiembrie 14, 2015 de Andy414 Link spre comentariu
Dominicue Postat Noiembrie 14, 2015 Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 (editat) Vreau sa intreb si aici. In domeniul Hi-fi pe o scara de la 1 la 10 ( unde 1 reprezinta niste boxe de 50 de lei Genius sau pocnitori din alea... si 10 ceva high end in domeniul hi-fi de vreo 10000 lei ). Cam unde ar intra Unitrele ? Stiu ca e cam greu de aproximat, dar in calitate de experti poate aveti o parere mai exacta. Daca ar fi sa-mi dau cu parerea, Unitrele- cu filtrele originale s-ar situa pe pozitia a3a pe o scala valorica . Este doar parerea mea ....... Editat Noiembrie 14, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
quasimodo Postat Noiembrie 15, 2015 Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 confirm , am schimbat filtrele originale la altus 110 cu filtre de ordinul 3 ........in noul filtru am pus pe bass bobina originala , in rest toate componenetele noi , deasemenea am pus material fonoabsorbant pe partea de sus-jos a cutiei , din fabricatie nu are decat pe peretii laterali+spate .....schimbat firele de legatura borne - filtru , filtru - basi , firul de + de la borne - filtru era foarte subtire , nu inteleg de ce au folosit asa ceva ........dupa toate astea sunetul este cu totul altceva , am facut aceste modificari intai la o boxa apoi am pus-o impreuna cu cea originala pe amplificator sa vad diferentele din balans .........nu se compara , cea originala zici ca are tweeterele arse pe langa cea modificata , si basul este mai spart .............mai am un singur gand sa schimb tweeterele alea trompete cu soft dome ....... Link spre comentariu
Andy414 Postat Noiembrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 Le voi lasa asa cum sunt. Oricum eu visez la niste boxe cu un bas ce sa ma arunce prin acoperis. Cand vine vremea ( cand am bani ) o sa cumpar asa ceva. Nu prea stiu cat ar costa niste PA-uri bune si cam care ar fii modele spre care sa ma axez. Link spre comentariu
Dominicue Postat Noiembrie 15, 2015 Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 ......................Oricum eu visez la niste boxe cu un bas ce sa ma arunce prin acoperis. :ras: Continua sa visezi .................desi daca vrei sa zbori prin acoperis cred ca mai adecvat ar fi sa folosesti o catapulta :rade: Link spre comentariu
Andy414 Postat Noiembrie 16, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 Ma rog... metaforic vorbind... vad ca aici trebuie clar si concis. Adica cu un bas cat se poate de puternic, profund si adanc. Banuiesc ca la PA-uri gasesti asa ceva. Nu la HI-FI. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Noiembrie 16, 2015 Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 PA-urile sunt gandite pentru altfel de auditii. Daca Unitrelor le lipsesc joasele si urechea cere neaparat "bubuiala" ar putea fi suplimentate cu unul sau chiar doua subwoofere de calitate (amplificate corespunzator). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum