Andy414 Postat Iulie 15, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2015 Totusi cu abuzurile.... Am un amplificator Technics SA-GX200. La 8 ohmi imi baga 40W in fiecare boxa, deci presupun ca un blow out la difuzoare e exclus. Eu de obicei tineam bas-ul aproape in blana si volumul pe la 75% ( 16-17 din 20 ). Se aude foarte tare, dar fara distorsiuni ( poate una/doua pe melodie ). Dar oricum stau cu volumul asa maxim 2 minute apoi scad la 12-13 si cam acolo mentin de regula, dar bas-ul tot in blana e. Deci sa le las mai moale:) ?. Cam unde as considera un "Safe" Link spre comentariu
marius75 Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 (editat) Pozitia potentiometrului de volum nu este asa relevanta, depinde cum este atacat cu semnal ampliful...se poate atinge maxim de volum si cu potentiometrul la jumatate din cursa. Referitor la bas, eu potentiometrul de bas din amplifuri il tin la jumatate (ora 12) chiar si asa pe anumite melodii m-i se pare cam mult...ce e drept am un eq de unde ii dau bas, fara el sunetul imi pare cam "flat"... Mai conteaza si sursa de semnal...intr-un fel se aude cu o sursa de semnal (placa audio pc dedicata) de106dB, alt fel se aude cu doar 60dB (de pe un mobil). In orice caz potentiometrul de bas rotit aproape la maxim, asociat cu volumul la limita distorsiunilor forteaza ampliful in primul rand, probabil nici boxele nu sunt prea fericite... Editat Iulie 15, 2015 de marius75 Link spre comentariu
Andy414 Postat Iulie 15, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2015 Nu stiu care e treaba. Ieri am fost la un prieten si are : http://www.pcgarage.ro/boxe/genius/sw-hf21-1700/. Deci se auzeau genial. Parca mai clar ca unitrele si basul era net superior. Chiar asa a evoluat acest domeniu sau unitrele mele sunt pe langa ? Link spre comentariu
marius75 Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 (editat) Nu uita un lucru, restaurezi incintele pentru valoarea sentimentala, nu pentru comparatii cu fel si fel de sisteme audio. Unde mai pui ca sistemul din link este si amplificat... Daca spui ca se auzea mai bine decat Unitrele, insemna ca nu le foloseai la potential....conteaza mult sursa de semnal... Editat Iulie 15, 2015 de marius75 Link spre comentariu
Dominicue Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 (editat) Nu stiu care e treaba. Ieri am fost la un prieten si are : http://www.pcgarage.ro/boxe/genius/sw-hf21-1700/. Deci se auzeau genial. Parca mai clar ca unitrele si basul era net superior. Chiar asa a evoluat acest domeniu sau unitrele mele sunt pe langa ? Poti sa dai o definitie a termenului " se auzeau genial " sau ma rog ce inseamna pentru tine acest termen . Si daca tie ti s-a parut ca petardele alea genius se auzeau asa de genial, atunci mai bine lasa Unitrele in pace, sau le vinzi cuiva care stie sa le aprecieze, si numa bine din banii de pe unitra iti iei niste petarde cu sunet genial. Pozitia potentiometrului de volum nu este asa relevanta, depinde cum este atacat cu semnal ampliful...se poate atinge maxim de volum si cu potentiometrul la jumatate din cursa. Referitor la bas, eu potentiometrul de bas din amplifuri il tin la jumatate (ora 12) chiar si asa pe anumite melodii m-i se pare cam mult...ce e drept am un eq de unde ii dau bas, fara el sunetul imi pare cam "flat"... Mai conteaza si sursa de semnal...intr-un fel se aude cu o sursa de semnal (placa audio pc dedicata) de106dB, alt fel se aude cu doar 60dB (de pe un mobil). In orice caz potentiometrul de bas rotit aproape la maxim, asociat cu volumul la limita distorsiunilor forteaza ampliful in primul rand, probabil nici boxele nu sunt prea fericite... Chestia cu pozitia abutonului de bass tine pana la urma de gustul fiecaruia si de cat de educata e urechea . Eu de ceva vreme aprox. 2 ani ascult cu corectiile pe 0 si daca imi vine cheful de ceva bass pur si simplu apas butonul loudnes fara a umbla la corectii si pentru mine este arhisuficient . Editat Iulie 15, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
marius75 Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 Pai la bas cu potentiometrul rotit la jumatate este de fapt pe zero corectia basului (nu este nici amplificat, nici atenuat), la doua dintre amplifuri am si un buton care anuleaza corectorul de ton definitiv si am observat ca daca potentiometrul de bas e rotit la jumatate, nu se simte nici o diferenta daca acel buton este apasat (sau nu). Loudness-ul nu-l folosesc...doar l-am probat sa stiu daca merge... bubuie destul si fara Link spre comentariu
Andy414 Postat Iulie 15, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2015 "Genial" - mai bine ca Unitrele. La inalte putin mai ascutit pot spune, dar basul e mai bun, mai adanc la acel sistem Genius, cel putin asa percepe urechea mea. O sa ma exprim si dupa ce vin unitrele de la reparat. In nici un caz nu imi cumpar aia in schimbul unitrelor. Poate vor fi diferente mari dupa reparatii la unitre. Plus ca locul in care ascult eu la Unitre ( la tara ) e foarte intins si are un singur dulap, in timp ce Genius le-am ascultat intr-o camera de maxim 3x3 cu mai multa mobila si cu totul inchis ( geamuri, usi ), in timp ce la tara cu usa inchisa vad afara , sa nu mai vorbesc de geamuri care cad daca dau unitrele la maxim. Atat pot spune : la el in camera bas mai bun si mai adanc decat al unitrelor la tara. Nu am adus unitrele la el si nici nu cred ca o voi face Intrebare : De ce petarde ? Link spre comentariu
bmwh548 Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 Chestie de educatie (a urechii). Daca asculti preponderent muzica "bubuita" nu te vor satisface Unitrele (fara un subwoofer). Bubuiala pe care o auzi la mizeriile uzuale x.1 e de fapt abureala (cutia si tubul rezonator special proiectate pentru a "prelungi" sunetele relativ joase ca sa-ti creeze impresia de bass), iar inaltele ascutite sunt o alta tampenie fiind de obicei puternic distorsionate si cu un sunet metalic. Daca vei fi dispus sa iti educi urechea (cu reglajele corecte, cu muzica de calitate...) vei intelege pe urma la ce ma refer. Link spre comentariu
Dominicue Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 (editat) Pai la bas cu potentiometrul rotit la jumatate este de fapt pe zero corectia basului (nu este nici amplificat, nici atenuat), la doua dintre amplifuri am si un buton care anuleaza corectorul de ton definitiv si am observat ca daca potentiometrul de bas e rotit la jumatate, nu se simte nici o diferenta daca acel buton este apasat (sau nu). Loudness-ul nu-l folosesc...doar l-am probat sa stiu daca merge... bubuie destul si fara Corect in ce priveste pozitia butonului de bass la ora 12 = bassul nu este nici atenuat nici amplificat, insa chiar tu ai spus ca folosesti un eq intre amplif si sursa cea ce inseamna ca.......de fapt asculti bassul amplificat/accentuat introdus inainte de intrarea in corectorul de ton al amplifului si de acea la actionarea corectiei fiziologice Loudness ai prea mult bass Andy414 , ca sa poti intelege ce inseamna un sunet corect redat ai avea nevoie de o pereche de casti cat mai liniare un amplificator de casti bun ( liniar ) si bineinteles o sursa de semnal buna si ascultand setup-ul asta o sa intelegi cat de mult murdarim sunetul cu corectiile pe care le aplicam ( mai mult sau mai putin ) semnalului. Nenea ala din studio cand inregistreaza o piesa aplica si el destule corectii suntelului pana ajunge piesa sa sune bine, asa ca ce rost mai are sa adaugam in plus corectii care nu fac altceva decat sa denatureze si mai mult informatia . Editat Iulie 15, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
Vizitator chintix Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 (editat) Nu stiu daca gresesc, dar eu ascult cu 2 amplificatoare si cu 2 perechi de boxe. Am legat boxele mai puternice, la amplificatorul mai puternic, iar boxele mai "finute" la amplificatorul mai putin puternic. Semnalul catre amplificatorul mai putin puternic si implicit catre boxele mai "finute", l-am trecut printr-un eq, unde am accentuat putin frecventele inalte si pe cele medii un pic mai mult, decat pe celalalt. Totul reglat dintr-un mixer care face toata treaba in a regla volumul catre cele doua amplificatoare, proportional si cu sursa de semnal. Asa ca sunetul este foarte bun, cu conditia sa umblii la mai multe butoane decat la un sistem simplu. Caseta, DVD-ul, CD-ul, VHS-ul, banda de mag, calculatorul, suna absolut la fel, adica excelent. In linie mai exista si altceva, dar aici vorbim doar de amplificare si de boxe. Per total ascult in 10 difuzoare, indiferent de volum, se aude la fel de bine. Cu ajustarile de rigoare. Daca nu aveti o instalatie de inalta fidelitate, va recomand sa impartiti semnalul in doua, cu doua amplificatoare si cu doua perechi de boxe. Editat Iulie 15, 2015 de chintix Link spre comentariu
Dominicue Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 (editat) Nu stiu daca gresesc, dar eu ascult cu 2 amplificatoare si cu 2 perechi de boxe. Am legat boxele mai puternice, la amplificatorul mai puternic, iar boxele mai "finute" la amplificatorul mai putin puternic. Semnalul catre amplificatorul mai putin puternic si implicit catre boxele mai "finute", l-am trecut printr-un eq, unde am accentuat putin frecventele inalte si pe cele medii un pic mai mult, decat pe celalalt. Totul reglat dintr-un mixer care face toata treaba in a regla volumul catre cele doua amplificatoare, proportional si cu sursa de semnal. Asa ca sunetul este foarte bun, cu conditia sa umblii la mai multe butoane decat la un sistem simplu. Caseta, DVD-ul, CD-ul, VHS-ul, banda de mag, calculatorul, suna absolut la fel, adica excelent. In linie mai exista si altceva, dar aici vorbim doar de amplificare si de boxe. Per total ascult in 10 difuzoare, indiferent de volum, se aude la fel de bine. Cu ajustarile de rigoare. Daca nu aveti o instalatie de inalta fidelitate, va recomand sa impartiti semnalul in doua, cu doua amplificatoare si cu doua perechi de boxe. Pana la urma acest setup se doreste a fi un sistem bi amplificat ( daca toate cele 4 boxe sunt in fata ) si un fel de pseudo quadro ( daca boxele mari sunt in fata iar cele mici " finute " in spate), avantajul solutiei ar fi ca se poate gestiona mai bine puterea cat si tonalitatea pe fiecare set de boxe . Eu personal prefer sa ascult muzica stereo cu doua boxe ( front ) si la filme comut in modul suround, pe muzica nu-mi place suround deloc . Editat Iulie 15, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
Andy414 Postat Iulie 15, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2015 Am casti Pioneer SE-M531, se aud ok si pe inalte si pe bas ( dupa urechea mea ). Dar...... revin dupa ce imi vin Unitrele de la reparat si mai dezbatem cu sunetul. Nu ma mai exprim pana nu ascult la ele facute cum trebuie. Link spre comentariu
hvoicu Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 Uite aici difuzoarele , cu tot cu date: http://www.tonsil.ro . Link spre comentariu
Vizitator chintix Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 (editat) @Dominicue Nu exista front si nici rear. Si nici pseudo, ce vrei tu! Totul este pe fata, intr-o stereofonie absoluta. Totul este legat la left si right. Nu fac sorround de nici un fel. Ce dreaq, ai inteles? Spuneam ca lungesc banda de frecventa in mai multe difuzoare dedicate acestui scop. Nefortat de mania, de a da totul intr-un singur loc. A se intelege difuzoare. Cand am spus "finute", m-am referit la putere mai mica si la banda de frecventa mai ridicata decat boxele de forja, care-ti ridica cocosul de pe gaina. Nu este simplu ? Editat Iulie 15, 2015 de chintix Link spre comentariu
Dominicue Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 (editat) @Dominicue Nu exista front si nici rear. Si nici pseudo, ce vrei tu! Totul este pe fata, intr-o stereofonie absoluta. Totul este legat la left si right. Nu fac sorround de nici un fel. Ce dreaq, ai inteles? Spuneam ca lungesc banda de frecventa in mai multe difuzoare dedicate acestui scop. Nefortat de mania, de a da totul intr-un singur loc. A se intelege difuzoare. Cand am spus "finute", m-am referit la putere mai mica si la banda de frecventa mai ridicata decat boxele de forja, care-ti ridica cocosul de pe gaina. Nu este simplu ? Stimate coleg, mai usurel nu te inflama asa ca nu ai de ce, desi sunt mai tanar cu mult fata de dumneata, am inteles foarte bine ce faci matale acolo, batut in cap nu sunt si nici dumneata nu ai reinventat roata si mersul pe jos iar eu nici atat . Cred ca este loc pentru parerea fiecaruia . Cu stima . Editat Iulie 15, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum