Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconditionare boxe UNITRA 75

Andy414

Postări Recomandate

Da asa fie , nu pot contrazice ceva ce nu cunosc . O alta ciudatenie pe care am intalnit-o la boxele unitra este ca la unitrele de 140 w pe care le-am detinut avea tweter de 40 w, iar pe unitrale de 90 W tweter de 70 w. Cum naiba asta ? Pe boxe mai mari twetere mai mici .

Link spre comentariu

Mai simplu spus, un tweeter dat poate suporta o putere (sa zicem 10W) la 2khz si o cu totul alta putere la 4 sau 5khz (20-30W).

Cum spunea si Sesebe, depinde si cu ce panta este taiat la frecventa respectiva.

In al doilea rand, U90 au aparut dupa mai multi ani fata de U75, si este posibil ca si conditiile (frecventa, panta taierii, tipul de semnal, durata) in care au fost facute masuratorile sa fie diferite, asa ca modelele noi sa fie marcate cu putere mai mare. Ca asa cere piata (influentata de produsele extrem orientale).

Chinezii au facut asta de-a lungul anilor, iar cand au fost puse intrebari au explicat ca simpla schimbare a adezivului bobina-suport permite puteri mai mari... :)

Link spre comentariu

Am inteles , totul este facut din filtru .

Se pot folosi aceleasi twetere , la boxe de puteri diferite , numai ca filtru face repartiria. Am spus ca am avut si unitrele de 140, nu stiu daca gresesc dar la ele inaltele se auzeau mai putin tipatoare decat la unitrele de 75. Tweterele fiind identice la cele doua modele .

Link spre comentariu

Nu pot spune decat ce scrie pe ele . Cu siguranta certific ca unitrele de 75 si cele de 140 au tweterele de 40 W, iar unitrele de de 90 le au de 70 W.

La nevoie pot posta si poze cu ele.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Sunt curios daca cineva a avut un asemenea model ( cel care l-am prezentat mai sus ) , poate ne spune daca sunt diferente la filtru in comparatie cu modelul clasic !

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
Vizitator Sorescu Dragos

Salut,

Vreau sa reconditionez si eu 2 boxe unitra 75w, mai exact sa ii schimb toate dif, condensatoare la filtre.

Cele de bass am vazut ca sunt GND 25/40/8. as dorii sa imi comand GND 25/80/8 pentru bass, ce parere aveti s ar auzi ok? iar condensatoarele vreau sa le pun la 160volti sa reziste la putere mai mare.

Link spre comentariu

Tensiunea la condensatoare este cu totul irelevata in acest caz. Si la 63V sunt absolut suficiente, pt ca pe boxe nu vor fi vreodata peste 40V - hai, max 50V. Daca vrei sa obtii un plus de calitate pune condensatori de tip MKP.

Verifica daca parametrii TS ai difuzorului nou ales permit folosirea in cutia respectiva. Si apropo sunt GDN si nu GND.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări