tranzistoras Postat Ianuarie 22, 2016 Partajează Postat Ianuarie 22, 2016 NU vad care ar fi problema! este o boxa ca toate boxele, ii pun un amplificator si cam atat. Comparativ cu ce se gaseste pe piata pana in 1000 lei, cred ca se poate face o comparatie. Zic, nu stiu! Link spre comentariu
Andy414 Postat Ianuarie 23, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2016 Comparatii da se pot face, dar nu pana in 1000 de lei. Daca nu ai pretentii foarte mari atunci nu e nici o problema, dar nu prea cred ca o sa sune foarte corect/curat fara difuzoarele originale din ce s-a scris si prin paginile anterioare... Link spre comentariu
tranzistoras Postat Ianuarie 23, 2016 Partajează Postat Ianuarie 23, 2016 Ok, o recomandare difuzor?... poate face cineva? eventual original cam pe la ce pret, am vazut ca a cumparat cineva pe forum dar parca nu am observat si un link catre sursa si un pret. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Ianuarie 23, 2016 Partajează Postat Ianuarie 23, 2016 Se scot codurile celor originale (modelul), se da o cautare pe Google dupa "Tonsil" si se gaseste un site romanesc (unde e si catalogul Tonsil). Link spre comentariu
tranzistoras Postat Ianuarie 23, 2016 Partajează Postat Ianuarie 23, 2016 Colegu am pus si eu cateva intrebari, daca ai un raspuns ar fi ok, ca spirituali sunt destui iar texte de genul ca difuzoare sub nu stiu cate sute de euro nu se merita, nu ma impresioneaza. Voi suna eu la luni direct la furnizor daca este atat de complicat sa-mi dea cineva un pret. Merci! Link spre comentariu
bmwh548 Postat Ianuarie 23, 2016 Partajează Postat Ianuarie 23, 2016 Daca aia care au inventat WWW-ul asteptau si ei mura in gura acum nu mai aveai unde sa intrebi. E primul site romanesc ce apare la un search "Tonsil" pe Google: http://www.tonsil.ro Link spre comentariu
tranzistoras Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 Pentru cei care au nevoie: preturile pentru difuzoarele boxelor de 75W sunt: cel de inalte cam 85 lei, mediile cam 110 iar cel de bass cam 220 lei. Pentru cei spirituali si specialiti in goagal nu cred ca-s necesare, ei deja au cateva oferte de pret, dar inca nu se poat hotara la culoare! Link spre comentariu
Andy414 Postat Ianuarie 26, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2016 Gaseti SH mai ieftine si nu prea merita sa cumperi noi... Codurile daca inca nu le-ai gasit : Inalte : Tonsil GDWT 9/40/5 Medii : Tonsil GDM 10/60/2 ( pe ale mele nu se mai vede scrisul dar sunt destul de sigur ca astea sunt ) Bas : Tonsil GDN 25/40/3. Link spre comentariu
Vizitator justflorin Postat Februarie 3, 2016 Partajează Postat Februarie 3, 2016 (editat) Buna ziua. Am tot citit despre incinte de boxe si filtre si tot nu razbesc. Am 2 boxe Unitra de 75 W. Difuzoarele bas si medii nu mai au membrana. Au stat f mult. Le am de la un vecin si le-a tinut 20 de ani degeaba.Nu am mai reparat difuzoarele de bas si medii. Le-am inlocuit cu SAL SRP 2530 ptr bas si SAL SRP 1010 medii. Filtre am cumparat SAL 316A. In cateva ore de ascultare.....au pocnit condensatorii de 4,7 microF de pe filtre..... In plus ....se aude basul f infundat....si nu exista pic de profunzime. Problema aceasta o aveam inca de la inceput. Pe inalte am pus de la un prieten 2 tweetere de pe boxe tehnics diamantate ....zice el. Sunt cele patrate. Toate dif sunt pe 8 ohmi. Ma puteti ajuta va rog cu ceva sfaturi ? Deja nush ce sa le mai fac......le-am bagat si scos burete antifonic....si vata ....degeaba....parca mi se pare ca atunci cand ocup spatiul in cutie, ar fi ceva bas..... Mi-a zis un coleg de pe forum ca media s-a ars deoarece in schema acestor filtre, trebuia legat invers difuzorul de medie.Borna + a dif la - filtru si - dif la + filtru. Editat Februarie 3, 2016 de justflorin Link spre comentariu
Andy414 Postat Februarie 4, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2016 Am desfacut si difuzorul ala de medii. Am bagat diluant ca sa pot scoate ornamentul ca era lipit bune de suspensie aproape peste tot. A iesit relativ ok. Am desfacut tot difuzorul si... nu mai zic nimic.. vedeti pozele ( in link !! ). Ma mir ca merge cu bobina asa... http://postimg.org/gallery/1avxpx4aa/62a21145/ Link spre comentariu
quasimodo Postat Februarie 6, 2016 Partajează Postat Februarie 6, 2016 (editat) justflorin- cutiile sunt acordate dupa difuzoarele TONSIL , tu ai pus SAL , ai schimbat si filtrajul , plus ca filtrele alea mai mult ca sigur ca nu sunt construite dupa parametrii difuzoarelor alea ..........cum vrei sa sune bine in conditiile astea ? iar faptul ca a pocnit condensatorul acela ar trebui sa iti arate cat de calitative sunt SAL-urile....la banii pe care i-ai dat pe ele , gaseai sigur difuzoare second in stare buna. cand pui difuzoare la ghici in cutii la ghici ai sanse f mici sa sune bine ..........ori cauti difuzoarele originale + filtre UNITRA TONSIL , ori renunti , cauti parametrii SAL-urilor si faci cutii renuntand definitiv la cutiile UNITRA ..........eu as alege prima varianta! Editat Februarie 6, 2016 de quasimodo Link spre comentariu
Andy414 Postat Februarie 10, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2016 Nu-si da nimeni cu parerea din ce se vede in pozele din link-ul ala. Dupa mine nu prea e de bine..., dar nu stiu daca afecteaza tare sau nu sunetul... Link spre comentariu
mariuss_suciu Postat Decembrie 3, 2016 Partajează Postat Decembrie 3, 2016 Salutare, Cunostinte tehnice deosebite despre boxe nu am, asa ca vreau sa va cer o parere vizavi de o pereche de boxe Unitra de 75W. In ultimii ani, acestea nu au prea fost folosite, iar de azi sunt la mine. Dupa ce le-am lasat vreo ora sa cante la volum mic, am incercat sa vad cum se comporta la volum, insa cum incepe volumul, basii incep sa distorsioneze. Presupun ca au inceput sa se desprinda spire de pe bobine, si acesta sa fie motivul distorsiunii. Ma gandeam sa scot basii din incinte si sa ii conectez direct la iesirea amplificatorului, sa vad pentru scurt timp daca intradevar acestia distorsioneaza, sau filtru cauzeaza aceste probleme..... nu stiu daca abordarea mea e corecta, asadar astept sfaturi. Intentia mea este sa gasesc pe cineva in Timisoara care se pricepe la reconditionat difuzoare, si sa ma poata ajuta cu acestea. Puteti sa imi recomandati o persoana de incredere, sau credeti ca ar trebui sa abordez altfel problema? Multumesc. Link spre comentariu
CBI Postat Decembrie 3, 2016 Partajează Postat Decembrie 3, 2016 Sunt destule topicuri cu Unitre de toate natiile ,va rog folositi cautarea de sus din pagina sa le avem pe toate la un loc Link spre comentariu
paul_78 Postat Martie 28, 2017 Partajează Postat Martie 28, 2017 Va rog o lamurire ! Am intentionat sa schimb conchiturile la niste twetere de unitra 75 , le-am gasit , iar in momentul cand am specificat faptul ca vreau con chit ptr tipul meu de tweter s-a raspuns ca indiferent de modelul tweterului din gama de unitra bobina ( chit conul ) este identic . Pai daca este identic , de unde mai avem diferentele de putere ? La unitrale de 75 avem tweter de 40 W , iar la unitrale de 90 avem tweter de 70w ! Sper ca am facut o exprimare cat mai corecta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum