Vizitator Postat Iulie 11, 2015 Partajează Postat Iulie 11, 2015 (editat) Eu am spus de cursa inversa, super-meseriasule!!! Iar cursa inversa nu are sens decat cand functioneaza etajul de cadre. Nu poti vorbi de cursa inversa cand nu ai baleiaj vertical. Uite un tv la care am scos cablul cu semnalele video, catozii sant la 196v si cu pot de Ug2 putin trecut de jumatate apare cursa inversa. Iar unu care crede ca adormi cu osciloscopul facand masuratori! Cand nu ai imagine nu stapanesti mai bine montajul prin forme de unda? Crezi ca masori in 100 locuri? Pui rapid pe cele 2(numai 2) baleiaje si pe cele 2-5 alimentari pt riplu. Masurarea riplului cu oscul este mai rapida si mai precisa decat folosirea ESR-metrului. Asa ca nu mai plange pe cei ce pierd timpul pt ca este al lor, nu trebuie sa-ti dea dumitale socoteala pt ca nu i-ai angajat la firma. Blocarea catozilor la 180/200v are sens la o anumita valoare a Ug2, ca de aceea este potentiometrul pe trafo linii. Te asiguri ca la 180v tubul este blocat dar cat mai aproape de deschidere la o scadere usoara a tens pe catozi pt a putea avea o excursie cat mai mare a semnalului video. La tv cu automatic cut-off daca modifici Ug2 intr-un anumit interval, luminozitatea nu se modifica dar daca reglezi catozii prea jos la amplitudini mari acestia ajung la masa si se produce umra de culoare. La tv clasice orice modificare a Ug2 de la o anumita valoare se vede imediat la luminozitate. Deci iluminarea puternica si aparitia cursei inverse arata ca ai rezerva in emisia tubului chiar daca catozii sant la 200v. Stii ceva cu blocarea tubului, dar aceasta are logica numai de la o anumita valoare a lui Ug2. Urmeaza sa blochez si baleiajul, la inceput tai un fir spre bobina vert. REVIN: vezi poza 3 Editat Iulie 11, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iulie 11, 2015 Partajează Postat Iulie 11, 2015 (editat) "Pune o poza cu finalul cadre, nu ne spune noua ca auzi o frecventa de 50hz" Eventual si o poza cu pisica . Meseriasule cu osciloscopul , iti repet ca omul a scris ca a vazut ca se aprinde tubul . Se pare ca ti-e lene sa citesti sau tu nu stii cum se verifica un tub . Nu oricine are timp de pierdut cu osciloscopul pentru orice rahat care se verifica vizual . Hai ca deja pierd vremea cu increzutii care cred ca numai ei detin un osciloscop Editat Iulie 11, 2015 de Depanatoru Link spre comentariu
naetv Postat Iulie 11, 2015 Partajează Postat Iulie 11, 2015 "Pune o poza cu finalul cadre, nu ne spune noua ca auzi o frecventa de 50hz" Eventual si o poza cu pisica . Meseriasule cu osciloscopul , iti repet ca omul a scris ca a vazut ca se aprinde tubul . Se pare ca ti-e lene sa citesti sau tu nu stii cum se verifica un tub . Nu oricine are timp de pierdut cu osciloscopul pentru orice rahat care se verifica vizual si pisica unde este ? aici nu ai dreptate de loc - parerea mea - chiar este un defect unde este necesar osciloscopul si cind soliciti ajutor , este important sa spui tot ce ai facut - daca ai facut masuratori , nu sa intrebe fiecare pina si daca ai alimentat tv-ul , pentru ca este greu cu tastatura daca se aprinde tubul , gata este bun !!!! "am un tv hitachi cu lipsa imagine....nu am nici cursa inversa, BV functioneaza, filamentul ok, pe fiecare catod am 182V, la intrare RGB 0,8V, tensiunea B+ 110V, tensiunea TK 201V...am pus catozii la masa si imi functioneaza...nu cred ca sunt finalii video, are cate unul pe fiecare catod (CI-uri)....rog ajutor" scurt , concluzii poate bune dar cel care citeste de unde sa stie cum a ajuns la concluziile astea Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iulie 11, 2015 Partajează Postat Iulie 11, 2015 Cand omul zice ca apare imagine cu catodul la masa ii cerem poze cu oscilograme BV ca sa ne aflam in treaba ... cand daca era neclar se putea pune intrebarea ca la copii "sigur apare pe tot ecranul sau numai o dunga ?" . De parca n-ar fi destule defecte video , etc care sa justifice lipsa imaginii . Si in primul rand tubul uzat ... tinand cont de varsta unui CP375 Link spre comentariu
petreelectronic Postat Iulie 11, 2015 Partajează Postat Iulie 11, 2015 Sa va mai zic ca am patit si eu odata (nu mai stiu daca era CP375) si avea lumina si contrastul la minimum?.....nu va mai zic! Link spre comentariu
naetv Postat Iulie 11, 2015 Partajează Postat Iulie 11, 2015 "Meseriasule cu osciloscopul , iti repet ca omul a scris ca a vazut ca se aprinde tubul . Se pare ca ti-e lene sa citesti sau tu nu stii cum se verifica un tub . Nu oricine are timp de pierdut cu osciloscopul pentru orice rahat care se verifica vizual . Hai ca deja pierd vremea cu increzutii care cred ca numai ei detin un osciloscop Cand omul zice ca apare imagine cu catodul la masa ii cerem poze cu oscilograme BV ca sa ne aflam in treaba ... cand daca era neclar se putea pune intrebarea ca la copii "sigur apare pe tot ecranul sau numai o dunga ?" . De parca n-ar fi destule defecte video , etc care sa justifice lipsa imaginii . Si in primul rand tubul uzat ... tinand cont de varsta unui CP375 deci - tubul este bun , a fost verificat , dar poate este tubul uzat pina la urma cum ramine ? si poate tda8374 este pur si simplu defect , nu blocat 180V este pe modul final video dar tens 12V este ? pe jungla tensiuni OK ? poate sint arse tda 6106 toate 3 - ar fi bun macar unu sigur bun pe tda 6106 ce tensiuni mai sint ? Link spre comentariu
alex_serv57 Postat Iulie 11, 2015 Partajează Postat Iulie 11, 2015 0,8 volt e putin pe intrarile rgb . Pe pinii 18 si 22 ce tensiuni exista ? Link spre comentariu
Nicusor Lupu Postat Iulie 11, 2015 Partajează Postat Iulie 11, 2015 Posibil ca D404;D405 =1N4148 defecte sau pe placa TK diodele Zener D905 =12V ,D902=6V2 defecte ( ori tranzistorul Q901=2SA1015 defect ).Ar trebui verificat si semnalul SANDCASTLE cu osciloscopul. Link spre comentariu
catalin004 Postat Iulie 13, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2015 O sa fac verificarile iarasi....de la ultimele 2 postari...da am acelasi semnal BV pe osciloscop, am acelasi model de osc....d905 si 902 bune...o sa verific si sancastle in legatura cu placa tk nu am 12V...dar nici ca ar fi urma de el .... Link spre comentariu
dan cod Postat Iulie 13, 2015 Partajează Postat Iulie 13, 2015 Eu am pus la inceputo intrebare si nu s-a raspuns.la afirmatia ca si daca Screenul e la maxim nu se vede nimic pe ecran am intrebat ce tensiune este pe G2?Banuiesc ca filamentul e aprins si nu cautam degeaba acul in carul cu fan. Link spre comentariu
catalin004 Postat Iulie 13, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2015 Nea Dan am scris la inceput ca am filament...g2~160V....ma intreb de ce nu se citeste prima postare....deci am BV functional, cu screen la maxim (ug2=168V), si cu focus la maxim nu am imagine, nu am dunga alba ca si BV defect, la punerea catozilor la masa am culorile specifice de o intansitate f puternica, o data mi-a dat sursa afara....placa tk echbipata cu 3 CI-uri nu are nimic pe ea defect, tensiunea de 12V tk lipseste, pare sa fie lipsa din fabrica, am dat la filament o alta tensiune mai puternica si degeaba...pare sa am semnal video...raman in suspans cele 3 CIuri Daca am intensitatea puternica la punerea catozilor la masa ins ca am tubul bun?asu poate fi si uzat? Pentru cei care cred ca este defect bv...am deconectat finalul bv...ar trebui sa am dunga nu? nu am...o sa testez cu alt tub Link spre comentariu
dan cod Postat Iulie 13, 2015 Partajează Postat Iulie 13, 2015 Daca cu screenul la maxim ai doar 168V clar acolo ceva este defect.Poate soclul TK ,poate condul pe G2 verifica,poate chiar blederul sau treful de linii.Desfa catozii in gol si masoara tensiunea asa pe ei ca si asa ne putem da seama de uzura tubului. Link spre comentariu
catalin004 Postat Iulie 13, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2015 testat cu alt tub....nimic...ma inclin catre finalii video....tensiunile pe catozi nu ar trebui sa fie perfect egale toate tv-ul a fost al meu, inainte sal dau la client nu parea uzura la tub, stiu ca incepe prin a se incetosa, nu se duce din prima, am testat si tulul la alt tv si merge f bine...posibil ce ati zis dvs Link spre comentariu
dan cod Postat Iulie 13, 2015 Partajează Postat Iulie 13, 2015 Daca e intrebare ba da in principiu da aceeasi tensiune cu mici diferente dar trebuie vazut si cat este.Dar daca zici ca ai probat cu alt tub bun verifica soclul ,condul ce am zis mai sus. Link spre comentariu
catalin004 Postat Iulie 13, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2015 condul ok, soclul schimbat face la fel....foarte posibil trafo/blender.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum