Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CP375 lipsa imagine

catalin004

Postări Recomandate

am un tv hitachi cu lipsa imagine....nu am nici cursa inversa, BV functioneaza, filamentul ok, pe fiecare catod am 182V, la intrare RGB 0,8V, tensiunea B+ 110V, tensiunea TK 201V...am pus catozii la masa si imi functioneaza...nu cred ca sunt finalii video, are cate unul pe fiecare catod (CI-uri)....rog ajutor

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalin004

13

• dan cod

8

• naetv

6

• Depanatoru

5

Top autori în acest subiect

Adica se aude un zornait la frecventa de 50HZ in bobina de deflexie....daca maresc UG2 nu face nimic....cu ambele potentiometre la maxim nu face nimic....repet daca pun catozii pe rand la masa se vede Rosu, verde respectiv albastru iluminand foarte tare, foarte intens

Link spre comentariu

Cp 375 cu finalii video pe tranzistori nu am gasit pana acum.Daca cumva ati schimbat tubul si implicit si placa tk asta ar fi una din explicatii.

are ci 3 bucati

am un tv hitachi cu lipsa imagine....nu am nici cursa inversa, BV functioneaza, filamentul ok, pe fiecare catod am 182V, la intrare RGB 0,8V, tensiunea B+ 110V, tensiunea TK 201V...am pus catozii la masa si imi functioneaza...nu cred ca sunt finalii video, are cate unul pe fiecare catod (CI-uri)....rog ajutor

Link spre comentariu

Multumesc.Am citit in graba si am gresit.Imi cer scuze.In cazul asta sa se verifice G2-ul si sa se masoare si tensiunea FB pe placa tk,diodele D908,D909 si D910

Editat de cristybadea
Link spre comentariu

Ug2=168.8V, FB=3,3V...pe osciloscop pare sa am ceva semnal video, tensiuni RGB identice 0,8V, tensiunile pe tunuri catod identice toate(suspecta treaba)-stiu ca erau un pic diferite

Link spre comentariu

G2 168v?Nu cred sa deschida catozii cu tensiunea asta.Ar trebui cca 350v pe G2 (parca asa imi amintesc)ca la tensiunea asta se deschid catozii la sasiul asta

Link spre comentariu

Masuratul tensiunii G2 nu e prea concludent , depinde de voltmetrul folosit si tipul de traf , tensiunea obtinandu-se prin divizare cu rezistente f mari

Daca se aprinde tubul puternic cand se pun la masa catozii , eu as zice ca are G2 destul ... poate simte tub uzat , ar trebui probat cu altul

Link spre comentariu

Pune o poza cu finalul cadre, nu ne spune noua ca auzi o frecventa de 50hz.

Si nu prea stiu tv ca sa nu arate cursa inversa cand catozii sant blocati dar dai Ug2 la max.

Posted Image

Link spre comentariu

Daca zice ca se aprinde tubul cand pune la masa catozii , cum sa fie baleiajul ?! Sau nu-l credem . Cu catozii la +180V nu ai imagine , nici dunga orizontala in caz de BV defect , oricat G2 dai ... tocmai asa se blocheaza tubul , nu ? Sunt destule situatii cand chiar trebuie sa pui catodul la masa ca sa observi dunga orizontala ( ia 5 sec ) , ca cine sta sa se joace cu osciloscopul la defecte simple

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări