catalin004 Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 am un tv hitachi cu lipsa imagine....nu am nici cursa inversa, BV functioneaza, filamentul ok, pe fiecare catod am 182V, la intrare RGB 0,8V, tensiunea B+ 110V, tensiunea TK 201V...am pus catozii la masa si imi functioneaza...nu cred ca sunt finalii video, are cate unul pe fiecare catod (CI-uri)....rog ajutor Link spre comentariu
dan-a2 Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Sunet ai ? > incearca cu alta memorie (noua, FF ) !! Link spre comentariu
catalin004 Postat Iulie 10, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2015 da am sunet....o sa incerc imediat Nu merge cu memorie goala.... Link spre comentariu
elmar Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 E posibil să aveţi tubul cinescop uzat....încercaţi să alimentaţi filamentul cu o tensiune mai mare si dacă aveţi imagine asa...tubul e epuizat! Link spre comentariu
naetv Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 BV functioneaza - adica ? de unde concluzia asta ? daca se mareste U G2 ce se intimpla ? un osciloscop si urmarit semnal de la jungla la CI finali video Link spre comentariu
catalin004 Postat Iulie 10, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2015 Adica se aude un zornait la frecventa de 50HZ in bobina de deflexie....daca maresc UG2 nu face nimic....cu ambele potentiometre la maxim nu face nimic....repet daca pun catozii pe rand la masa se vede Rosu, verde respectiv albastru iluminand foarte tare, foarte intens Link spre comentariu
dan cod Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Ce tensiune ai pe G2? Link spre comentariu
cristybadea Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Cp 375 cu finalii video pe tranzistori nu am gasit pana acum.Daca cumva ati schimbat tubul si implicit si placa tk asta ar fi una din explicatii. Link spre comentariu
naetv Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Cp 375 cu finalii video pe tranzistori nu am gasit pana acum.Daca cumva ati schimbat tubul si implicit si placa tk asta ar fi una din explicatii. are ci 3 bucati am un tv hitachi cu lipsa imagine....nu am nici cursa inversa, BV functioneaza, filamentul ok, pe fiecare catod am 182V, la intrare RGB 0,8V, tensiunea B+ 110V, tensiunea TK 201V...am pus catozii la masa si imi functioneaza...nu cred ca sunt finalii video, are cate unul pe fiecare catod (CI-uri)....rog ajutor Link spre comentariu
cristybadea Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 (editat) Multumesc.Am citit in graba si am gresit.Imi cer scuze.In cazul asta sa se verifice G2-ul si sa se masoare si tensiunea FB pe placa tk,diodele D908,D909 si D910 Editat Iulie 10, 2015 de cristybadea Link spre comentariu
catalin004 Postat Iulie 11, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2015 Ug2=168.8V, FB=3,3V...pe osciloscop pare sa am ceva semnal video, tensiuni RGB identice 0,8V, tensiunile pe tunuri catod identice toate(suspecta treaba)-stiu ca erau un pic diferite Link spre comentariu
cristybadea Postat Iulie 11, 2015 Partajează Postat Iulie 11, 2015 G2 168v?Nu cred sa deschida catozii cu tensiunea asta.Ar trebui cca 350v pe G2 (parca asa imi amintesc)ca la tensiunea asta se deschid catozii la sasiul asta Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iulie 11, 2015 Partajează Postat Iulie 11, 2015 Masuratul tensiunii G2 nu e prea concludent , depinde de voltmetrul folosit si tipul de traf , tensiunea obtinandu-se prin divizare cu rezistente f mari Daca se aprinde tubul puternic cand se pun la masa catozii , eu as zice ca are G2 destul ... poate simte tub uzat , ar trebui probat cu altul Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 11, 2015 Partajează Postat Iulie 11, 2015 Pune o poza cu finalul cadre, nu ne spune noua ca auzi o frecventa de 50hz. Si nu prea stiu tv ca sa nu arate cursa inversa cand catozii sant blocati dar dai Ug2 la max. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iulie 11, 2015 Partajează Postat Iulie 11, 2015 (editat) Daca zice ca se aprinde tubul cand pune la masa catozii , cum sa fie baleiajul ?! Sau nu-l credem . Cu catozii la +180V nu ai imagine , nici dunga orizontala in caz de BV defect , oricat G2 dai ... tocmai asa se blocheaza tubul , nu ? Sunt destule situatii cand chiar trebuie sa pui catodul la masa ca sa observi dunga orizontala ( ia 5 sec ) , ca cine sta sa se joace cu osciloscopul la defecte simple Editat Iulie 11, 2015 de Depanatoru Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum