Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum functioneaza un encoder mecanic ?

rzone

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rzone

2

• Blind

1

• aeromania

1

Top autori în acest subiect

Cati pasi are?Teoretic ar trebui sa realizeze logica binara.1=001,2=010,3=011,4=100,etc.In cazul clasic, 1 reprezentand contact inchis intre central si ceilalte terminale, iar 0 contact deschis.Semneaza cumva inceputul unei ture si vezi cate pozitii are.Din poza resulta centralul plus plus inca trei.Deci contact cu 8 poziti 000-111.EditatCeea ce am descris mai sus tine de alt tip de comutator.Citind mai bine postul tau ar realizat ca este vb de un buton de volum.Nu este un buton de volum clasic.Iti imaginezi un volul digital cu up si down.Asa ai si in comutatorul tau dar fiecare switch(up,down/) este actionat prin rotire de rotita comutatorului.

Link spre comentariu

Pe el nu scrie nimic, are doar o sigla stantata pe spate pe care n-am mai vazut-o. Insa i-am legat niste leduri pe cei doi pini exteriori si daca-l invirt suficient de incet se vede cum se aprinde un led inaintea celuilalt :oky: si e cel care da directia de rotatie :supz: deci e cuadratura In ritmul asta in curind tre sa dau o bere... :yawinkle: Tnx!Ca observatie: nu se comporta simetric, adica la rotatia in sens antiorar se vede clar defazajul, insa in sens orar se aprind cam in acelasi timp (din cite am vazut cu ochiul liber) dar se sting pe rind.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări