Vizitator xsorinn Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Buna ziua , detin un sony cdx-gt20 care stie doar mp3(cd) si radio . As vrea sa ii montez o intrare aux pe un jack de 3.5 mm . Las link cu manualul service al casetofonului , as vrea daca se poate explicatii foarte banale deoarece sunt incepator dar vreau sa invat . http://www.site cu continut explicit.ro/34920552.7 Multumesc. Link spre comentariu
mircea888 Postat Iulie 11, 2015 Partajează Postat Iulie 11, 2015 Ca sa poti sa creezi o intrare AUX trebuie sa renunti la una din sursele existente: adica radio si CD. Ca exemplu, daca renunti la partea de radio, se poate deconecta semnalul care venea de la tuner si poti sa-i dai tu semnal din exterior direct in circuitul de volum (IC401). Adica atunci cand dai pe radio va fi de fapt intrarea AUX. Altfel nu ai cum sa selectezi sursa AUX, adica tu ori asculti pe radio ori pe CD, nu mai ai alta sursa de intrare pe care sa o poti modifica. Asa vad eu problema dupa 2 min de gandire, o fi si alte solutii, poate modulator FM, etc. Eu am facut o modificare asemanatoare la un FORD RDS5000, unde am renuntat la partea de casetofon in favoarea unei intrari AUX. Link spre comentariu
Vizitator xsorinn Postat Iulie 11, 2015 Partajează Postat Iulie 11, 2015 Se poate sa imi desenati sau aratati unde trebuie sa ma leg cu jack-ul de 3.5 ? Am facut poze la tot ansamblul si , cred eu la modulul de radio . As vrea sa anulez partea de radio si sa ma leg la aceasta . Link spre comentariu
mircea888 Postat Iulie 11, 2015 Partajează Postat Iulie 11, 2015 Integratul IC401 de care ziceam este de tip SMD, deci este montat pe cablaj pe partea cu lipiturile. Gasesti IC401 pe schema (vezi schema de la pagina 23 si desenul cablajului de la pagina 22). Trebuie intrerupte traseele care se duc la pinii 6 si 7 ai integratului IC401, ca sa nu tai cablajul poti sa scoti condensatorii C404 si C405, astia sunt tot de tip SMD, probabil capsula destul de mica (0603). Dupa ce intrerupi traseele, te legi la pinii 7 si 8 cu semnalul de la canalele L si R, masa o poti lua de oriunde de pe planul de masa (chiar si de pe cutia de tabla de la tuner). Ideal ar fi ca semnalul audio sa-l introduci tot prin intermediul a doi condensatori de 0.1uF - 1uF (nu e critica valoarea). Daca nu ai sculele si cunostintele necesare atunci mai bine mergi la un electronist sa iti faca modificarea. PS: cea mai buna solutie ar fi sa pui un comutator fizic, care sa-ti permita sa legi fie semnalul de la tuner fie cel de la mufa AUX. Link spre comentariu
Vizitator xsorinn Postat Iulie 11, 2015 Partajează Postat Iulie 11, 2015 (editat) Cam asta am reusit sa fac , am localizat condensatorii respectivi dar inca nu i-am scos , o solutie alternativa pentru a opri semnalul radio ? Masa pentru ce imi trebuie ? La jack am doua fire , l si r presupun . Este bine ce am lipit acolo ? Am testat si se aude muzica din telefon( unde am pus jack-ul )dar se aude in acelasi timp si fasaitul de la radio . Se aude si relativ incet sunetul provenit din telefon , sa fie din cauza faptului ca merge si radio in acelasi timp ? Editat Iulie 11, 2015 de xsorinn Link spre comentariu
mircea888 Postat Iulie 12, 2015 Partajează Postat Iulie 12, 2015 Nu e chiar bine cum ai facut, in felul asta ai mixat semnalul de la radio cu semnalul AUX. Ca sa scapi de fasaitul de la radio trebuie sa dai afara condensatorii si sa te legi cu firele de semnal dupa ei... exact asa cum am desenat eu. Varianta 2 ar fi sa tai traseele dintre tuner si condensatori si apoi sa te legi la pinii din stanga ai condensatorilor. Mufa jack are 3 fire, L, R si masa ! Masa e de obicei camasa de ecran a firului. Semnalul audio are ca referinta masa, e ca si cum ai avea doua faze la priza dar fara nul... Poti sa iei masa de la orice lipitura care duce la planul de masa.... pinii mecanici ai tunerului, etc Chiar la tuner este un pin notat GND, ala e pin de masa. Link spre comentariu
Vizitator xsorinn Postat Iulie 12, 2015 Partajează Postat Iulie 12, 2015 Am scos cei doi condensatori , trebuie sa ma leg in locul lipiturilor din dreapta lor? M-am legat asa si nu a mers , poate nu am facut ceva bine .. Link spre comentariu
mircea888 Postat Iulie 12, 2015 Partajează Postat Iulie 12, 2015 Dupa ce i-ai scos, trebuie sa legi firele canalelor L si R la lipiturile din dreapta, exact cum am aratat eu cu sagetile. Ai conectat si masa de la mufa jack la masa casetofonului ? am explicat mai sus unde se poate conecta masa. In poza de mai jos ti-am facut un alt exemplu bun de conectare, mufa antenei are vreo 4 pini conectati la masa, eu ti-am indicat doar unul, poti folosi pe oricare. Link spre comentariu
Vizitator xsorinn Postat Iulie 12, 2015 Partajează Postat Iulie 12, 2015 Un sfat pentru a pune din nou cositor in acele spatii? Din prea mult lipit si dezlipit s-a luat cositorul din acea zona si observ ca nu prea adera .. Link spre comentariu
mircea888 Postat Iulie 12, 2015 Partajează Postat Iulie 12, 2015 Daca s-a exfoliat cablajul nu prea ai ce sa-i mai faci. Asta e din cauza caldurii excesive, probabil nu ai letcon termostatat. Doar cu niste fire subtiri sa lipesti direct pe pinii integratului sau pe trasee (dupa ce razuiesti vopseaua verde cu o lama). Eu ti-am zis ca trebuie sa ai scule adecvate si un pic de experienta ca sa iasa bine, acuma sper sa iti iasa si asa. Link spre comentariu
Vizitator xsorinn Postat Iulie 12, 2015 Partajează Postat Iulie 12, 2015 SI , exact unde as mai putea lipi pe placa firele ( sau macar sa incerc alt loc) pentru a functiona cum doresc eu ? Imi poti desena (arata) pe o poza unde as putea sa incerc sa lipesc / leg firele ? Link spre comentariu
mircea888 Postat Iulie 12, 2015 Partajează Postat Iulie 12, 2015 Urmareste cele doua trasee care pleaca de la condensatori C404 si C405 spre integrat, vezi la ce pini ai integratului IC401 ajung. Poti sa lipesti oriunde ai loc pe traseu sau direct pe pinii integratului. Link spre comentariu
Vizitator xsorinn Postat Iulie 14, 2015 Partajează Postat Iulie 14, 2015 Pana la urma m-am legat la mufa de citire de la cd , pastrand si functia de cd ( cu un jack de 3.5 mm , scade semnalul de la cd aproape la minim ) . Sa ma leg pe traseele alea imi pare destul de greu , am un pistol de lipit relativ maricel , nu ma risc sa stric si altceva. Multumesc pentru ajutor . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum