Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cablu stereo 20 metri

Ionut

Postări Recomandate

Buna seara! Am o intrebare, ce cablu si ce conectori pot folosi pentru o conexiune de 20 de metri intre un videp proiector si mixer? Am incercat bineinteles cu cablu stereo ecranat de aprox 2mm,mufa jack 3.5 si 2xRCA insa am un zgomot foarte mare. Va multumesc!

Link spre comentariu

Daca ai posibilitate incearca si cu un cablu mai scurt, de 1-2 metri si vezi daca face tot la fel. Eu cred ca de fapt problema e o bucla de masa prin impamantare. Banuiesc ca semnalul video de la video proiector merge in calculator (laptop) iar semnalul audio merge in mixer. Iar impamantarea le "uneste" pe toate printr-o bucla de masa.

Link spre comentariu

As incerca un audio-sender, transmite radio.

Multumesc dar costurile se ridica mult prea mult!

Daca ai posibilitate incearca si cu un cablu mai scurt, de 1-2 metri si vezi daca face tot la fel. Eu cred ca de fapt problema e o bucla de masa prin impamantare. Banuiesc ca semnalul video de la video proiector merge in calculator (laptop) iar semnalul audio merge in mixer. Iar impamantarea le "uneste" pe toate printr-o bucla de masa.

Video proiectorul este conectat prin hdmi la un receiver pt a viziona meciuri pe ecran mare . Nu am cum sa incerc cu cablu mai scurt. Receiverul este situat si el la vreo 10 metri de video proiector.
Link spre comentariu

Mixerul nu are intrare de semnal digital? 

Cablul ecranat e mizerie din asta actuala in care ecranul e tras paralel cu firul cald, dar nu il imbraca? 

Link spre comentariu

Incearca un mic amplificator (0.2-0.5W) la sursa si o rezistenta mica la receptie (100ohm) pe fiecare canal. Eu astfel am folosit un cablu telefonic cu 4 fire, fara ecranare si a mers multumitor pentru mai mult de 10m.

Sau foloseste iesirea de casti de la mixer in loc de amplificator.

Editat de one
Link spre comentariu

Cam cit ai fi dispus sa investesti intr-un astfel de cablu? Ai verificat cu multimetrul daca este bun cablul?

Pt aplicatii de genul  acesta (lungimi mari si medii zgomotoase), trebuie sa-ti faci singur cablul folosind componente de calitate.

Eu as folosi cablu de genul acesta: 

post-178603-0-74558800-1436522337_thumb.png

http://www.tme.eu/ro/katalog/#id_category=113337&page=1&s_field=niski_prog&s_order=ASC&visible_params=2%2C529%2C423%2C663%2C657%2C673%2C661%2C2517%2C671%2C32%2C665%2C674%2C686%2C18%2C672%2C683%2C662&used_params=661%3A27157%2C27097%2C25328%3B671%3A16047%2C3123%3B673%3A24741%3B , cite unul pt fiecare canal, si as conecta unul din firele centrale la semnal si unul la GND, iar ecranul l-as conecta numai intr-un capat, capatul dinspre amplificator.

@moderator: daca se considera reclama, stergeti linkul va rog si lasati numai poza.

Link spre comentariu

Am rezolvat. Problema era de la videoproiector. Semnalul audio era mult prea slab!

Au.... abia dupa ce am postat am vazut ca s-a raspuns la topic. Mii de multumiri tuturor celor ce m-au sfatuit!

Incearca un mic amplificator (0.2-0.5W) la sursa si o rezistenta mica la receptie (100ohm) pe fiecare canal. Eu astfel am folosit un cablu telefonic cu 4 fire, fara ecranare si a mers multumitor pentru mai mult de 10m.

Sau foloseste iesirea de casti de la mixer in loc de amplificator.

Asta si urma sa fac, un amplif de aprox 1w pentru semnalul audio ce vine din reciver catre videoproiector. Multumesc!

Cam cit ai fi dispus sa investesti intr-un astfel de cablu? Ai verificat cu multimetrul daca este bun cablul?

Pt aplicatii de genul  acesta (lungimi mari si medii zgomotoase), trebuie sa-ti faci singur cablul folosind componente de calitate.

Eu as folosi cablu de genul acesta: 

Posted Imagecablu.png

http://www.tme.eu/ro/katalog/#id_category=113337&page=1&s_field=niski_prog&s_order=ASC&visible_params=2%2C529%2C423%2C663%2C657%2C673%2C661%2C2517%2C671%2C32%2C665%2C674%2C686%2C18%2C672%2C683%2C662&used_params=661%3A27157%2C27097%2C25328%3B671%3A16047%2C3123%3B673%3A24741%3B , cite unul pt fiecare canal, si as conecta unul din firele centrale la semnal si unul la GND, iar ecranul l-as conecta numai intr-un capat, capatul dinspre amplificator.

@moderator: daca se considera reclama, stergeti linkul va rog si lasati numai poza.

Cablul folosit este unul destul de "ordinar" si subtire(1.7ron/metru) insa isi face treaba cu brio daca in loc de videoproiector pun un laptop sau un mp3.

Va multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări