Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VOLT-AMP China

Vizitator elecgigi

Postări Recomandate

Vizitator elecgigi

Va rog sa ma ajutati cu o schema sa adaptez la AMP sa masoare curentul negativ adica sa fie cu ZERO central.Era o schema demult in Tehnium sau in Conex.Vreau sa masor curentul de incarcare si descarcare acum.24v la invertor solar.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dxxx

1

• Ticu

1

• Vlad Mihai

1

Top autori în acest subiect

• 1 lună mai târziu...

Doua ampermetre identice, inseriate unul contra celuilalt or merge? nu am incercat, poate stiu alti membri de pe aici. Ampermetrele digitale arata cu minus daca sunt parcurse invers de curent. poate te ajuta si asa o sa vezi un -2A si stii ca e curentul de descarcare si 1A si stii ca e curentul de incarcare, depinde cum il pui in circuit.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Intrebarea nu e clar pusa, detaliile lipsesc...

Daca vrei sa masori curentul de incarcare (sens pozitiv, sa zicem de la stanga la dreapta) si cel de descarcare (sens negativ) asta se poate face cu un singur ampermetru digital.

Vei avea valori pozitive si stii ca este incarcare, iar in timpul descarcarii vei avea valori negative.

Masurarea doar a curentului (intensitate, masurata in Amperi) nu este insa suficienta, tensiunea pe baterie este egal de importanta, poate chiar mai importanta.

Iti trebuie si tensiunea si intensitatea ca sa te lamuresti asupra starii bateriei si a ansamblului celula fotaovoltaica + invertor.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator elecgigi

Salut citeste catalogul la MAX4377, e o solutie buna de citit curentul in ambele sensuri. problema e cu gasirea acestui circuit in tara.

Multumesc ptr.raspuns am rezolvat cu voltmetru ICL7107
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări