Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

defect cursa inversa monitor Agietron

Vizitator nbn

Postări Recomandate

Eu nu prea mai stiu ce a spus....

Nici macar nu stiu daca are osciloscop care i-ar fi foarte folositor la depanarea baieiajelor.

Vara trecuta am reparat si eu un monitor antic de la comanda unei masinarii de asta automata dar cu osciloscopul in juma de zi am facut-o.

Nu inteleg de ce nu apeleaza la un atelier de reparatii dotat cu mester experimentat. Nu cred ca se pune problema de bani. In cele citeva zile in care masinaria nu a putut fi folosita cred ca s-au pierdut mai multi bani decit i-ar fi luat un mester dotat cu tot cei trebuie.

Poate ar trebui sa faca un rezumat cu ceea ce era defect, ce a masurat, ce a schimbat si ce nu merge inca.

ca sa verifici alimentarea finali video nu cred ca trebuie osciloscop - defectul initial , cel putin declarat , era poate si pe cadre "monitorul avea treisferturi din imagine decalata in partea de sus iar celalat sfert din imagine aparea jos cu dungile inclinate pe imagine" dar nu putea produce defectul "pe placa tk mai exact pe condenstorul 10uf la 250 si sunt 1.8v care duce pe rezistentele de la R G B"

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

9

• sesebe

7

• naetv

1

• flomar60

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator Bogdan Nica

Am comandat ic original tda1170s ieri dar am gasit un tda1170n lam montat si se vede ok numai ca nu reusesc sa stabilizez imaginea definitiv din semireglabilul v hold se mai da usor peste cap in rest monitorul se vede perfect... sunt 100% de acord cu ce a spus sesebe numai ca in aceasta companie se vrea performanta maxima dar cu investitii zero si eu ca angajat trebuie sa-mi castig painea cu ajutorul masinii respective si din disperare de acuza am incercat sa o repar.analizand datasheetul ic am vazut in schema de test ca difera cateva rezistente si un semereglabil de la 47 la 100 ohmiDaca aveam si osciloscop era mai usor

Link spre comentariu

Mai Bogdan, tu nu ai acolo semnalul de sincro V. Ti-ar trebui un osciloscop ca sa fii sigur dar concluzia mea asta este : nu ai impulsuri de sincro V. De ce nu le ai, asta nu pot sa aflu numai din 2-3 postari cu problema. Trebuie sapat ca sa afli de ce. Degeaba invirti de semireglabilii aia si poti schimba cite integrate vrei, nu integratul este problema.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Daca ai sa conectezi o casca inseriata cu un condesator de 0.1-10U  si cu o rezistenta de 1-2k in pinul 8 de la tda2593, ar trebui sa se auda impunlsurile de sincro V.

Asta pina gasesti un osciloscop.

Link spre comentariu
Vizitator nbn

am verificat tensiunile pe sursa si ma 117.8v 84.4v 11.1v 4v 1v am inlocuit TDA 1170s de la ST si imaginea este putin mai stabila dar daca reporesc monitorul se misca usor jos-sus

Tensiuni TDA1170s 1-5.5v 2-26.1v 3-1v 4-12v 5-26.3 6-6.6 7-6.7v 9-3v 10-2v 11-0.7v 12-4.6v

este posibil sa fie defect semireglabilul de v hold sau tda2593?

Link spre comentariu

Mai Bogdan, tu nu ai acolo semnalul de sincro V. Ti-ar trebui un osciloscop ca sa fii sigur dar concluzia mea asta este : nu ai impulsuri de sincro V. De ce nu le ai, asta nu pot sa aflu numai din 2-3 postari cu problema. Trebuie sapat ca sa afli de ce. Degeaba invirti de semireglabilii aia si poti schimba cite integrate vrei, nu integratul este problema.

Ai verificat prezenta semnalului de SicroV?

Cu osciloscop sau macar ca mai jos?

Daca ai sa conectezi o casca inseriata cu un condesator de 0.1-10U  si cu o rezistenta de 1-2k in pinul 8 de la tda2593, ar trebui sa se auda impunlsurile de sincro V.

Asta pina gasesti un osciloscop.

Ai verificat si continuitatea traseului din pinul de iesire sincroV (cadre , frame out, pinul 8)  de la TDA2593 pina in pinul de intrare la TDA1170?

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Vizitator nbn

Am verificat astazi traseul sincronizari verticale si am ramas nedumerit pt ca pe placa exista 2  variante A si B (A si B sunt 2 capse cu fludor) (in cazul meu este B) adica nu exista continuitate intre TDA 2593 si TDA1170s si nu inteleg cum sa realizat sincronizarea pana acum daca in conexiunea existenta semnalul sincrov (pinul8 TDA2593)nu este folosit, in schimb traseul B are 4v si trece prin J1 ajunge pe pinul 1 in H1(nu stiu ce rol are)  si din H1 pinul 2 merge in semureglabilul V Hold si de acolo in Pinul 8 TDA1170S, din punctul B merge si pe placa TK (cea de pe tub) si ramane acolo (pinul care ajunge pe placa nu mai are nici un traseu)

Schema v sinc

post-188492-0-20169700-1437392859_thumb.jpg

Editat de nbn
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări