loleksibolek Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 Intrebare pentru cei care folosesc:cat a costat toata instalatia si daca renteaza?S-a mai pus la inceputul topicului dar nu a dat nimeni nici un raspuns.: de genul m-a costat totul x lei().Intreb pentru ca asa cum a spus cineva la inceputul topicului nu mi se par rentabile in conditiile in care am bransament facut,platesc si 200 lei/luna la electricitate(deci in mare 1400 lei/an).Daca imi iau doua panouri de 250W obtin 500w ceea ce e un fas,ma costa panourile cat platesc energia un an de zile,mai am nevoie de invertor,acumulatori,cabluri etc si obtin o sursa care in conditii ideale imi da o jumatate de kw.In maxim cativa ani trebuie sa-mi schimb acumulatorii,daca mai am ghinion si pica si invertorul...Rog sa nu fie luata interventia mea ca pe o critica,dar mie mi se par nerentabile.Da,in conditiile cand asa cum s-a spus ai o cabana izolata e ok sau cand o faci ca hobby.Asa mi-am facut si eu un panou de 20w si incarc un acumulator mic de la care am niste becuri cu leduri in caz ca pica reteaua.Folosit in interval de un an cam 10-20 minute. Link spre comentariu
digix Postat August 30, 2015 Partajează Postat August 30, 2015 Am un cablu electric izolat care contine 7 fire rasucite din aluminiu, sectiunea totala 17.80 mm2. Ma gandesc sa-l folosesc pentru conectarea unor panouri fotovoltaice aflate la 20-25m de controller. Aveti ceva experiente cu cablurile din aluminiu la fotovoltaice ? Link spre comentariu
verde Postat Septembrie 1, 2015 Partajează Postat Septembrie 1, 2015 Am un cablu electric izolat care contine 7 fire rasucite din aluminiu, sectiunea totala 17.80 mm2. Ma gandesc sa-l folosesc pentru conectarea unor panouri fotovoltaice aflate la 20-25m de controller. Aveti ceva experiente cu cablurile din aluminiu la fotovoltaice ? Ce intensitate [amperi] si tensiune [volti] va trece prin el? Iti recomand cupru litat sectiune de aproximativ 12mm2 la 30-50A, la distanta de 25m ,de aluminiu la instalatii fotovoltaice nu am auzit , orice fel de pierdere ar trebui evitata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum