Vizitator xsorinn Postat Iulie 6, 2015 Partajează Postat Iulie 6, 2015 Buna ziua , am cumparat cateva butoane cu led si as dori daca se poate sa ma indrumati cum se alimenteaza becul lor . Sunt de tipul acesta : https://www.google.ro/search?q=montare+buton+cu+bec&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=15OaVdPiJIaT7Abgv5SYAw&ved=0CAYQ_AUoAQ#tbm=isch&tbs=rimg%3ACa1Q5bnVh8MLIjhYJ0s4at0CeNSfrE46HBbr-TklTP93RN9IOTI9BntMi_1jN6lpDX2CNls3q-y14gwR0jCsctaw10SoSCVgnSzhq3QJ4ESUGHwRqKe7FKhIJ1J-sTjocFusRCbkqQsk_1NmkqEgn5OSVM_13dE3xHEuzbzwij1lyoSCUg5Mj0Ge0yLESdvK8kNamvoKhIJ-M3qWkNfYI0RX5mBmlo4tf0qEgmWzer7LXiDBBGjp_16Hr0bOpyoSCXSMKxy1rDXRETLrT2j0_1W5B&q=buton&imgrc=Mo419P9k3h0nAM%3A Stiu cum se monteaza functia pentru buton , dar nu stiu cum se alimenteaza corect becul pentru a functiona cand este butonul pe pozitia ON . Link spre comentariu
Vizitator Robert Necula Postat Iunie 15, 2016 Partajează Postat Iunie 15, 2016 Mai sus este alimentare la 12v, cum arata o alimentare la 220v, am incercat sa leg ground-ul la impamantare si la nul, in ambele situatii a bubuit becul din interior(care dupa mai multe cautari pe google este un fel de neon) Link spre comentariu
validae Postat Iunie 15, 2016 Partajează Postat Iunie 15, 2016 Vedeţi că în cazul întrerupătoarelor de 12V lumina este produsă de un led cu rezistenţă de limitare.La cele de 230V lumina este produsă de un beculeţ cu descărcare în gaze, tip Neon. Şi acesta are o rezistenţă de limitare, în mod normal nu se arde dacă e alimentat la 230V.Să nu faceţi confuzia de a monta un buton cu led (pentru 12V) la reţea, se arde ledul instantaneu. Link spre comentariu
Electronicserver Postat Iunie 16, 2016 Partajează Postat Iunie 16, 2016 Cum adica ai conectat ground la impamantare si nul? Asa ceva nu se face. Spune ce si cum ai conectat, ce vrei sa faci, o schita, o poza. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 17, 2016 Partajează Postat Iunie 17, 2016 (editat) Vedeţi că în cazul întrerupătoarelor de 12V lumina este produsă de un led cu rezistenţă de limitare.La cele de 230V lumina este produsă de un beculeţ cu descărcare în gaze, tip Neon. Sunt si cu LED la 230Vca. Cele pentru tablouri de automatizari, lampi de semnalizare, butoane sau chei, au LED inclus. Pune o poza cu butonul folosit. Poti masura cu un aparat de masura care este contactul si care este becul. Editat Iunie 17, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
validae Postat Iunie 17, 2016 Partajează Postat Iunie 17, 2016 E foarte adevărat că sunt și butoane iluminate pentru 230V ce utilizează leduri, dar beculețul cu Neon este de departe cel mai eficient, fiindcă consumă mult mai puțin decât ledurile.Ca o comparație, ledul consumă cel puțin câțiva mA, iar beculețul cu Neon câteva sute de uA. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum