voicu85 Postat Iulie 5, 2015 Partajează Postat Iulie 5, 2015 Va salut detin un motor trifazic de 0,75 kw pe care doresc sa il pun pe un strung Tos mn80 ,dar nu cunosc toate firele care ies din el, motorul va fi montat pe un convertizor de frecventa intrare 1x 220 si iesire 3x 220. cunosc urmatoarele fire W,Z,V,Y mai sunt inca doua dar nu stiu cum trebuiesc legate,o sa revin si cu o poza, multumesc anticipatPoze cu motorul Link spre comentariu
daniel_88 Postat Iulie 5, 2015 Partajează Postat Iulie 5, 2015 Normal trebuia sa aveti 6 fire afara, nu 5...Sincer nu am avut tangente cu modelul asta de motor. Link spre comentariu
flomar60 Postat Iulie 5, 2015 Partajează Postat Iulie 5, 2015 Citeste aici :http://www.elforum.info/topic/71028-cum-identific-capetele-triunghiului-la-un-motor-trifazat/page-2?do=findComment&comment=1198681... si te vei lamuri...Bafta! Link spre comentariu
daniel_88 Postat Iulie 5, 2015 Partajează Postat Iulie 5, 2015 (editat) Scuze, asa am inteles din primul post, mea culpa . Daca nu le ai separate intrarile si iesire (adica 3 cu 3), e un pic mai nasol.Trebuie sa folosesti o baterie sau o sursa de tensiune relativ mica (3-6 V), alegi firele cu un multimetru setat pe continuitate, le separi trei cate trei, dupa care conectezi sursa de tensiune la capetele unei bobine (adica intre firele unde ai continuitate), si tot cu multimetrul cauti pe celelalte bobine in functie de polaritate intrarile si iesirile, cele cu + le marchezi de exemplu ca fiind intrari si celelalte iesiri. Repeti procedeul pentru fiecare bobina. Dupa ce sti care sunt intrari si iesiri, poti alege steaua, unind trei fire (care sunt fie intrari, fie iesiri, nu conteaza), si pe cele trei care ti-au ramas legi fazele de alimentare. Bafta. Am uitat sa precizez, ca multimetru e bun unul analogic, cu ac, iar bateria nu o tii conectata, doar dai impusluri scurte, iar polaritatea ti-o indica sensul de deplasare a acului. Editat Iulie 5, 2015 de daniel_88 Link spre comentariu
voicu85 Postat Iulie 8, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2015 Atasez cateva poze mai clare cu motorul, poate e mai usor de identificat asa Au ramas doar 2 fire necunoscute se cunosc V-W si Y-Z Link spre comentariu
89-CEC Postat Iulie 9, 2015 Partajează Postat Iulie 9, 2015 https://de.wikipedia.org/wiki/Stern-Dreieck-Anlaufschaltung 2 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum