Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pic cu led-uri

Vizitator Nedelcu Andrei

Postări Recomandate

Vizitator Nedelcu Andrei

Am vazut intr-o revista din strainatate un aparat (cu 9 leduri cu posibilitate de marire ) care isi schimba culoare de la alb la rosu albastru galben etc, 256 de culori care erau controlate de un microcontroler care se poate lega si la pc! Are cineva asa ceva ?!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Cauta pe Google documentatie + scheme de unde sa furi idei despre LED-uri RGB. Va trebui sa gasesti un tabel de timpi (cat sa tii aprins fiecare led in parte) pentru a crea iluzia de nuanta a culorii(culorilor).Eu imi amintesc de ceva facut cu oscilatoare triunghiulare care faceau pe un singur led variatii de culoare, dar era cu potentiometre si circuite CMOS.Bafta!

Link spre comentariu

salut

ceea ce cauti tu e la http://www.electroniquepartique.com nr 276, anul 2003.

circuitul este cu PWM si mere oky.

eu am facut ceva similar dar cu 3 oscilatoare triunghiulare, cu frecvente diferite. in felul asta culorile sunt random.

am folosit led RGB. efectul este destul de misto, dar yo l-am lasat pe breadboard un timp si dupa aia nu l-am mai facut pe pcb.

cu picul cred ca o sa poti sa creezi efecte mult mai bune.

gasesti si in numarul 12/2003 de la conex. prezinta montajul ala de pe electroniquepratique.....

bafta!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări