Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Kit amplificator audio stereo AD2090

Postări Recomandate

Buna ziua,  Am achizitionat acest Kit amplificator audio stereo AD2090 dar nu imi functioneaza.  Am impresia ca sta in stand-by deoarce singurul LED pe care il are palpaie.

Cred ca acel LED ar trebui sa stea aprins continu.

Ca alimentare folosesc un traf 2X 12V si 3000mA

Am mai avut kit-uri audio ... la altele trebuia facuta o punte pentu a iesi din stand-by. Asta nu am vazut sa aiva asa ceva ... 

O zi frumoasa si multumesc anticipa t!!!

Specificatii:

Tensiune de alimentare: 2 X 20V AC
Putere RMS: 2 x 150W
Raspuns in frecventa: 20Hz – 30KHz
Raport semnal/zgomot: 80dB
condensatori de filtraj: 2x6800uF 50V
Finali: 2 X 2SC3858
  2 X 2SA1494
T.H.D: 1%
Dimensiune:255 x 183x 67mm

Schema nu am la el :(Posted Image

Editat de allez001
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Tensiunea e prea mică, nu va conecta în veci releul, chiar dacă ampliful va funcţiona cît de cît, fără vlagă şi hîrîit.

Schema e total simetrică, cu ceva muncă se poate perfecţiona.

Editat de zal
Link spre comentariu

da dar 12 x 2 = 24 V  iar dupa condensatorii de filtraj trebuie sa ajunga undeva la 36 V, sau cel putin asa ajungea dupa redresare cu condensatori de 10000uF stiu asta pt ca inainte l-am folosit la alta aplicatie  ,  amperajul stiu ca e mic.... dar deocamdata nu am altul. Si macar 25W  cred ca ar trebui sa duca  

masurat cu multimetru AC direct la bornele traf. ( fara punte ) am 24 V , 

Pe hartiuta kit-ului am AC power 26V-28V.

Oare sa nu mearga pentru 2V

Editat de allez001
Link spre comentariu

12Vca redresat şi filtrat dau vreo 16V curent continuu, deci alimentezi doar la +/-16V ampliful în loc de minim +/-30V. Releul e de 24Vcc. Acolo trebuie alt traf.

Sper că nu ai crezut în reclama cu 2x150W.

Editat de zal
Link spre comentariu

Alimentarea acelui kit este SIMETRICA . Din cate am inteles traful tau are 2x12Vac in secundar . Din 2x12Vac se obtin cam +/-16Vcc. Pai la tensiunea asta nici nu il misti ,cum a spus si @Zal . Din cate vezi si tu in specificatiile pe care le-ai dat iti trebuie un traf cu doua infasurari secundare de minim 20Vac (sau 2x20Vac) . La 2x20Vac se obtin cam +/-25-26Vcc .

Link spre comentariu

12Vca redresat şi filtrat dau vreo 16V curent continuu, deci alimentezi doar la +/-16V ampliful în loc de minim +/-30V. Releul e de 24Vcc. Acolo trebuie alt traf.

Sper că nu ai crezut în reclama cu 2x150W.

aveti mare dreptate dle.zal si eu sunt foarte greu de convins cu scheme de enspe mii de wati.de fapt eu ma iau dupa tensiunea de alimentare si asta spune totul despre puterea pe care o va scoate,

Link spre comentariu

Ca solutie de compromis ar merge traf-ul din al doi-lea link, cu bataile de cap de rigoare ... ecranare / amplasare in carcasa etc etc .

Totusi ar fi de preferat un toroidal putin mai fortos, de exemplu un 2x26Vca - 500VA

Editat de Dominicue
Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări