Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

kit tda7294 nu da sunet

Tomsa Cosmin

Postări Recomandate

Am facut recent un kit cu tda 7294 dupa o schema de pe net

Problema e ca nu da sunet in difuzor. 

daca contcatez difuzorul la kit sa aude un bazait de 1 secunda. 

Iar condensatori de la puntea redresoare raman incarcati cu tensiune si daca pun multimetru tot scade tensiuneacu 0.3  volti pe secunda

integratu este luat de pe mivarom posibil sa fie defect? sau am gresit eu ceva?

post-246101-0-78428200-1435996814_thumb.jpg

post-246101-0-60541400-1435996823_thumb.jpg

Editat de Tomsa Cosmin
Link spre comentariu

daca acel kit luat de pe net functioneaza atunci fa o clona dupa el si gata,daca nici atunci nu merge sigur ai bulit integratul.

Link spre comentariu

Salut,

Posteaza schema si valorile numerice ale tensiunilor masurate pe fiecare pin al integratului fata de masa. Altfel nu are nimeni cum sa te ajute la depanare.

S-ar putea sa ai noroc si sa fie o lipitura rece sau un scurt pe cablaj, dar fara masuratori e greu de spus.

Link spre comentariu

nu aici ma refer

dincolo

Posted Image

unde vine varful la sageata dib cat am putut urmari pe cablaj este st-by si cercul mare este in

Editat de Emil 1986
Link spre comentariu

nu aici ma refer

dincolo

Posted Image

unde vine varful la sageata dib cat am putut urmari pe cablaj este st-by si cercul mare este in

post-246101-0-34265300-1436035835_thumb.jpg

Editat de Tomsa Cosmin
Link spre comentariu

Nu ca asta e singura problema: da bine cu smirghel dupa corodarea cablajului, lipeste imediat (cuprul oxideaza relativ repede daca e netratat) sau da-l (acopera-l) cu flux lichid, foloseste fludor cu plumb si flux/sacaz SI invata sa lipesti. Toate mustatile alea denota ca nu stii sa lipesti. Nu te descuraja, se invata cu timpul. Vezi clipuri pe Youtube si antreneaza-te inainte sa treci la proiecte mai complicate decat licuricii cu LED-uri.Spor la treaba!LE: nu stiu daca traseele mai sunt continui, cablajul pare corodat prea mult sau oxidate.Si 2: cand corodezi cu perimetrul, ai grija sa-l inlaturi caci fie creezi o frumusete de bucla, fie faci conexiuni nedorite intre tot ce atinge acel perimetru. Al tau pare intrerupt, caci cablajul e supracorodat.

Editat de thunderer
Link spre comentariu

Nu este conectat deloc. Am sal pun mâine si revin. Mulțumesc

Nu ca asta e singura problema: da bine cu smirghel dupa corodarea cablajului, lipeste imediat (cuprul oxideaza relativ repede daca e netratat) sau da-l (acopera-l) cu flux lichid, foloseste fludor cu plumb si flux/sacaz SI invata sa lipesti.Toate mustatile alea denota ca nu stii sa lipesti. Nu te descuraja, se invata cu timpul. Vezi clipuri pe Youtube si antreneaza-te inainte sa treci la proiecte mai complicate decat licuricii cu LED-uri.Spor la treaba!LE: nu stiu daca traseele mai sunt continui, cablajul pare corodat prea mult sau oxidate.Si 2: cand corodezi cu perimetrul, ai grija sa-l inlaturi caci fie creezi o frumusete de bucla, fie faci conexiuni nedorite intre tot ce atinge acel perimetru. Al tau pare intrerupt, caci cablajul e supracorodat.

Am sa dau placa cu pasta decapanta sa lipeasca mai bine. Iar in legatura cu lipiturile este de vina varful letconului, este cam maricel pentru asa ceva dar ma descurc cum pot.Mersii

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări