tehtronics Postat Iulie 4, 2015 Partajează Postat Iulie 4, 2015 (editat) Poti pune o rezistenta 10-12kohmi/10W in paralel cu C509(220uF/160V) si B+ nu va mai urca in st.by. atat de mult. Nu e cea mai eleganta metoda, dar ... Scuze, Dane ... am postat simultan Editat Iulie 4, 2015 de tehtronics Link spre comentariu
raducioiu Postat Iulie 11, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2015 revin cu acest subiect,deoarece am scimbat integratul sursa si tz-ul cu buz91af si imediat ce l-am alimentat a facut buz-ul "sarma".c-ul de 1,8n/2kv a fost verificat pe capacimetru si este bun(am crezut ca el este cauza) Link spre comentariu
raducioiu Postat Iulie 11, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2015 (editat) in cele din urma am montat sursa ups001,am conectat firul verde al acestei surse la optocuplor(pt a primi si ea comanda de st-by;astfel u1 ascazut si ea de la 170v la 135v),si am montat in paralel pe u1 o rezistenta 33k/3w si tens a scazut pana la 125v(nu e o scadere prea semnificativa dar am considerat ca e bine sa o las ca sa existe o sarcina "de rezerva" pe bara u1) si tv-ul fction. normal.tin sa precizez ca intr-adevar dupa ce am "curatat" primarul sursei din tv nu am mai avut acea manifestare cu sfaraitul sursei in st-by,chiar daca u1 crestea la 170v,doar ca nu o puteam lasa sa fie atat de mare si am recurs la masurile de mai sus.multumesc tuturor,absolut toti mi-ati fost de ajutor la rezolvarea acestui defect. Editat Iulie 11, 2015 de raducioiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 11, 2015 Partajează Postat Iulie 11, 2015 CITAT: in cele din urma am montat sursa ups001,am conectat firul verde al acestei surse la optocuplor Eu numesc acestea exprimari vagi. Cum a fost conectat firul verde? S-a umblat la pinii 3-4 de la opto TV? Depanare fara teorie... nu mai vreau off... Firul verde de la UPS ajunge prin dioda la pinul 1 al uc3842. Pt a controla iesirea acest pin trebuie tras spre zero. Acest lucru se poate realiza punand colector opto la fir verde si emitor opta la masa intrare (- de la 300V). Am observat in diverse scheme ca puneau cam 220 ohm intre pin 1 si colector tranzistor. In felul acesta stabilizarea poate fi preluata de bucla din TV si nu cea de pe UPS. Dar se poate face o schema de rezervare, Se regleaza din UPS separat 118-120V si apoi din semireglabilul din Tv se face 117V. Dar trebuie vazut ca valoarea curentului livrat de opto din tv este suficient pt ce cere pin 1 din UPS. Si atunci nu ar fi nevoie de rez suplimentara, dar numai testand se poate vedea comportarea sursei. Link spre comentariu
raducioiu Postat Iulie 12, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2015 scuze,exprimarea a fost vaga,am conectat firul verde la colector opto si emitor opto la masa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 12, 2015 Partajează Postat Iulie 12, 2015 Parca este altceva... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum