Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

11ak 30 - arde BU - montaj Darlington

catalin004

Postări Recomandate

eu nu am montat nici odata 2 tranzistori eu cumpar de la miv....rom bu808 alien sau jv si nu ma complic sa montez doua si sint ok ca pret si ca calitate am montat in cel putin 100 de tve-uri si nau fost probleme

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalin004

13

• Depanatoru

7

• elmar

5

• dan cod

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am luat si eu de la miva bu808 si cu el facea scanteii intre firul care vine in tub si celelalte sau cu radiatoarul,si dupa 4-6 ore,nu continue s-a ars,acum am pus altul recuperat si vad ca nu mai face scantei,care sa fi fost cauza?

Link spre comentariu

Schema asta nu va place? 

Prima data am  facut modifcarea la un ak30  acum un an si jumatate.....Nu a mai revenit la reparat de atunci....

Modificarea se justifica doar daca ai prins un lot de BU808 defecte , sau nu ai deloc pe moment si te grabesti sa finalizezi reparatia

Link spre comentariu

folosesc bu 808 de la miv. de ani buni,si nu am avut niciodata probleme.

fiecare cu norocul lui,personal am cumparat de cca 3ori cel putin 8-10buc pe comanda,ultima oara am, luat teapa cu 7-8 buc si am renuntat la a mai cumpara 808 c5388, am trecut pe 2buc st1803dxx fara probleme sau retururi

Link spre comentariu

Eu pun C5388 luat de pe maica domnului. Am mai multe bucati la activ inclusiv al meu, merg bine de peste 2 ani. Cu BU808 am avut si eu probleme, am avut unul care a cazut din nou dupa 4 luni, in conditiile in care toti condensatorii din circuitul de comanda au fost schimbati. Am pus C5388 si acolo si merge de 6 luni, si mai bine.

Link spre comentariu

Cred ca problema sta asa:-daca a avut montat BU208 si a mers asa, inseamna ca pe colectorul tranzistorului driver tens. este de 1,7-1,9v, iar cel care a facut modificarea fie a suntat rezistenta de 33 ohmi care vine din 14v, fie a scos-o de pe placa, asa ca eu cred ca acolo e buba-oricum tens pe colectorul STX 112 ar trebui sa fie 2,3-2,5v. Verifica cu atentie pista aceasta si posteaza rezultatul. Succes!

cu stima!

PS  inca ceva, vezi sa nu fie suntata si dioda smd D619.

Editat de mircea65
Link spre comentariu

Cu Bu 208 a mers un an de zile? Nu stiu ce sa cred, eu am incercat odata  cu BU 508D ,era intr-o duminica si nu mai aveam nici un bu 808dfi si nu a mers dar cu un bu 208.... nu stiu totusi  vorba colegului  cornel 1962 cu prima ocazie am sa incerc.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

vad ca nu mai am probleme cu acest tv...in schimb am un altul acelasi model, care avea BV defect (finalul)....l-am schimbat si mi l-a pocnit imediat....am gasit condul de 100u/35 de pe reactie uscat edfinitiv....acum am pus TDA8174A in locul la TDA8174AW, care sunt identice pin la pin si curent, in schimb parca se incinge prea tare...tensiunea este de 26,2V...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări