Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

11ak 30 - arde BU - montaj Darlington

catalin004

Postări Recomandate

Daca ar merge s-ar putea folosi BU508 ... acuma vrem sa reinventam apa calda ... probabil la unii le joaca feste memoria

Daca se supraincalzeste montajul inlocuitor BU808 corect facut ( nu cu ceva stifturi ) trebuie verificat in primul rand filtrajul la driver , e un 470uF miniaturizat ...

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalin004

13

• Depanatoru

7

• elmar

5

• dan cod

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Diferenţa de putere totală disipată  dintre cele doua tranzistoare BU208 si BU508(capsulă de plastic) e de 100W!

BU208(capsulaTO-3)-150W si BU508A(isowatt 218)-50W...

Editat de elmar
Link spre comentariu

Fara comanda destula puterea disipata creste de "n" ori , exact ca in cazul cand se usuca condensatorul de 10uF . Chiar cu un radiator imens ma indoiesc ca duce sursa puterea pierduta aiurea . Asta ar fi ciobania absoluta . Exista BU508 neizolat care duce teoretic macar 100W , daca te simti in stare foloseste-l si comunica rezultatul :rade:

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu

Cu c-ul din bază de 47uf si dacă se nimereşte un BU208 cu amplificare mai mare...acel ”n” ori putere disipată ar putea fi egală cu 2...si s-ar încadra in puterea unui astfel de tranzistor...bineînteles că totdeuna e indicat ca să se folosească BU808DF...dar eu vreau să explic cum ar functiona cu un BU208D ...asa cu s-a menţionat mai sus...

Link spre comentariu

Pai nu e vorba ca trece de 100W disipatia , ci ce radiator trebuie sa folosesti ca sa fie relativ rece inchis in televizor , la numai 20W sa zicem ... Fara radiator sunt egali 2 tranzistori de 50W si 150W . Si e exclus sa fie numai de 2 ori mai mare disipatia cand nu e comandat calumea tranzistorul in baza

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu

Folosesc aceeasi schema cu diferenta ca nu am rezistenta deloc intre E-al primului tranz si B-celui final(adica fara cea de 39ohmi), pe osciloscop nu par probleme, am verificat

Am pus si eu mai de mult 508, nu merge....208 nu am incercat dar cred ca turcii (chinezii) au gandit cand au pus Darlington...o sa verific si 470u, dar din ce stiu astea nu au etaj driver

Editat de catalin004
Link spre comentariu

driverul e format (la acest sasiu) din tranz. Q601(STX112-trz.Darlington)...deci ,nu are traf driver ca la majoritatea tv-urilor CRT ...iar filtrajul acestui etaj e un condensator de 100uf!(C645)

Link spre comentariu

Se alimenteaza din sursa cu tensiunea de 14V care e filtrata cu C833 470uF/16V ... Unele mai au inca un filtru suplimentar intre cele doua rezistente inseriate dar la multe nu e pus ( sunt mai multe versiuni de sasiu ) . Oricum se usuca principalul de 470uF

Link spre comentariu

o sa verific acum C833 ...C645 este bun....

o sa verific acum C833 ...C645 este bun....sa-i pun rezistenta inte Esi B? cea de 39?v-am zis ca nu am montat-o dar nici la celelelate nu le-am montat

Link spre comentariu

Am schimbat C833, am schimbat si pe cel dintre rezistente 100u...am suplimentat radiatorul, acum o sa-i pun si rezistenta si il bag la probe

toate cele bune si spor la bere si la gratare

Link spre comentariu

o sa verific acum C833 ...C645 este bun....

o sa verific acum C833 ...C645 este bun....sa-i pun rezistenta inte Esi B? cea de 39?v-am zis ca nu am montat-o dar nici la celelelate nu le-am montat

eu aici vad rezistenta de 390 omi si nu de 39omi cum spui tu

post-223979-0-37113100-1436086257_thumb.jpg

Link spre comentariu

ma refeream intre Emitorul primului tranzistor si Baza celui de-al doilea....insa nu a mers, l-am lasat toto fara....montajul este identic cu schema atasata de dvs

am bu508A si 1803DFX...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări