Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

11ak 30 - arde BU - montaj Darlington

catalin004

Postări Recomandate

Salutare...am un ak30 la reparat la care am facut montajul lui nea Tony Marginean, imi arde BU final, D1555, am facut acest montaj la multe tv dar nu am avut problema aceasta...condul l-am pus de 22u, am verificat si pe cel de recuperare si pe cel de intoarcere linii si sunt buni....B+ = 111V...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalin004

13

• Depanatoru

7

• elmar

5

• dan cod

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

eu unul cand fac treaba asta schimb si conzii din sursa preventiv fara sa-i mai masor,bineinteles cu unii noi,si mie unul nu mi sa intamplat sa am probleme,bine acum nu spun ca este chiar asta cauza.

Link spre comentariu

Am esr-metru....condul din sursa este f bun....m-am gandit sa maresc radiatorul fiind 2 tranzistori...o sa incerc si cu un 808

Link spre comentariu

nu am intalnit asemenea defect la 11ak30 decat din cauza bu808 sau c5388 de proasta calitate,asa ca am incercat scheme darligton precum si varianta cu 2 spire dupa traf un ba159 si o rezistenta la unele a mers ok la altele se incalzeau destul de tare,asa ca am apelat la metoda mea personala la care multi au strambat din nas, 2 tranzistoare puse in paralel pe acelasi radiator b-b c-c e-e  ex. d1555   st108df,de atunci nu am mai avut probleme ,si am facut peste 20 buc 11ak30 cu aceasta metoda,

Link spre comentariu

Daca ai osciloscop,fa cum zice domnul Nostalgic.De fapt apr ca nici nu se concepe depanare fara el.Pune sonda in baza,chiar si in colector daca merge.Eu pt colector folosec o vechitura cu domeniul maxim pe verticala de 15v/div nu ma indur de cel mai nou

Link spre comentariu

eu am avut un tv cu acest sasiu la reparat cu doi ani in urma si am vazut montat in locul lui bu808 un bu208 bineinteles pe un radiator separat ,recunosc ca am ramas uimit sa vad treaba asta si mam mirat cum de a functionat asa,ce sa mai pun la socoteala ca si clientul a spun ca a mers mai bine de un an de zile si lam crezut dupa stratul de praf care era depus in el si basca era si in camera la copii,va dati seama ca a mers foarte mult si mai mult pe post de bec,eu unul nu mi-am gasit explicatia nici in ziua de azi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări