Costin Aurel Baluta Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 (editat) Salutare, detin o pereche de incinte Technics Sbt-100, acestea lucreaza cu un Sa-Gx130,sunetul este foarte placut,mai ales ca sunt un impatimit al bass-ului,coboara mult in frecventa mai ales cu functia Loudness on (bass greu si puternic,patruzator il simt in ''bojoci'' . buun zilele trecute am observat ca nu au deloc material fonoabsorbant ... ce m-am ganndit in urmatoarele secunde? cum ar suna daca as amplasa un pic de Material sintetic, ok am fugit la magazin HI-Fi pe Giurgiului sector 4. si mi-am luat 2 setuuri... zis si facut.. l-am aplasat asa cum se observa si in poza (pe peretele paralel al difuzorului si jos) Dupa o mica auditie am observat ca joasele suna altfel Bass-ul acela sa diminuat nu mai este asa frecvent si in schimb vocile au prin viata,sunetul s-a schimbat radical sunt alcatuite din 2 way, 2 speaker,bass reflex -vocile sunt mult mai existente si tw la fel. Nu stiu ce sa zic imi place cum se aude,inainte de acest experiment nu duceam volumul mai mult de jumatate,acum trec cu el peste jumatate... Intrebarea me este ce a facut acest material sintetic sa amplifice in aceasta masura Mediile si Inaltele? multumesc Editat Iulie 3, 2015 de Costin Aurel Baluta Link spre comentariu
VTP Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 Nu prea raspund iubitorilor de basssssssssssssssssss! Fac o exceptie! Energia frecventelor joase care nu mai sunt asa pregnante este disipata sub forma de caldura in materialul fono. Schimbandu-se raportul presiunilor intre joasa si medie inalta, media si inalta sunt mai pregnante. Materialul fono nu are, in cazul acesta legatura decat cu absorbtia energiei undelor de joasa frecventa. Link spre comentariu
Costin Aurel Baluta Postat Iulie 3, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2015 (editat) Gracias d-le VTP,am inteles acum m-am lamurit, dar daca as positiona altfel mterialul adica: sa-l mut de pe peretele paralel al difuzorul pe unul din peretii laterali ar avea acelasi efect?ma gandesc ca materialul fiind in spatele difului absoarbe mai multa energie.. multumesc mult Editat Iulie 3, 2015 de Costin Aurel Baluta Link spre comentariu
Dominicue Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 (editat) ............ sa-l mut de pe peretele paralel al difuzorul pe unul din peretii laterali ar avea acelasi efect?ma gandesc ca materialul fiind in spatele difului absoarbe mai multa energie.. Te opreste cineva sa incerci ????? amplasarea altfel a materialului fonoabsorbant in incinta ???? Sau????........... ai impresia ca pana si colegul nostru VTP ar putea sa-ti spuna sau sa-ti garanteze ca amplasarea materialului intr-un anume fel o sa-ti schimbe sunetul nu stiu cum . Dai drumul si incearca nu mai astepta aprobarea cuiva . Editat Iulie 3, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
VTP Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 In principiu, incinta ar trebui sa aiba din constructie material fono care sa evite formarea de unde stationare ce produc coloratii ale sunetului. Un strat de circa 2-3 cm de material tip minet pe toti peretii ar fi fost benefic de la inceput. Acum te poti multumi cu materialul pus conform figurii si un strat subtire pe toti peretii paraleli ar fi un minimum. In mod sigur basul ar diferi, dar in mod pozitiv. Basul acela "placut" e de fapt un bas de calitate subcritica. Cum de gustibus ...................... pune-l cum iti place sunetul. In principu: o incinta de calitate este ascultata si tunata de fabrica, astfel ca interventia asupra ei nu duce la nimic bun in ceea ce priveste calitatea sunetului. Insa in aceasta categorie ma refer la incinte scumpe, in care s-a investit munca, experienta, bani si timp. Restul sunt incinte cu preturi diferite care acopera toata gama de posibilitati financiare ale clientilor, si, dau, cat s-a investit in ele in limita pretului de cost! 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum