dsasorin Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 Salut baieti. Am nevoie sa construiesc (sau poate gasesc gata facut de cumparat) un amplificator audio (frecv de iesire 50Hz). Adica nu Hi-fi. (nu ma intereseaza nici zgomot, nici THD, doar parametrii electrici de iesire conteaza - il folosesc in alta aplicatie) Insa vreau ca semnalul de iesire sa fie de 100V @0.5A / (zeci,sute de Hz) Deci banuiesc ca alimentarea integratului este peste 100V. Stie cineva ce integrat as putea folosi, sau daca nu se poate, atunci o schema pe tranzistoare ? merci. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 si anume la ce aplicatie vrei sa-l folosesti?sau e secret maxim? Link spre comentariu
dsasorin Postat Iulie 3, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2015 nu este secret, dar nu vreau ca discutia sa se abata de la subiectul principal. am nevoie de un astfel de amplificator pentru servici. vreau sa bag un semnal mare, de 50 Hz, intr-un regulator. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 pai daca tot nu spui ce va face acel amplif,stie cineva ce idee sa-ti dea? Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 (editat) Aveti nevoie si de componenta continua la iesire? În caz ca nu, puteti eventual folosi un amplificator pentru radioficare, cu iesire prin transformator. Eventual luati legatura cu DJLeco , sa vedeti daca va poate adapta unul din modulele lui pt tensiune mare si curent mic. Sau cu membri specializati în electronica industriala, de ex dl. Matei. La AEM au existat în trecut generatoare de putere pt ceea ce doriti dvs. dar nu stiu cine ar putea sa va ofere informatii. Eu nu mai am schemele. Editat Iulie 3, 2015 de franzm Link spre comentariu
dsasorin Postat Iulie 3, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2015 Deci eu am un semnal de 5V /mA @ 50Hz si vreau sa il fac de 100V / 0.5A @ 50Hz . Daca ziceam ca vreau amplif de 70W /4ohm, sigur primeam 2000 de sfaturi nepotrivite pentru ce vreau eu. Si uite cum discutia se duce in alta parte. Merci franzm de pont. Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 Sau, pur și simplu , un transformator ridicător la ieșirea unui amplificator audio ”standard” . Sigur , sunt detalii de discutat dacă decizi pentru această soluție. Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 Cu 2 amplificatoare ca aici: http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lme49830.pdf , legate in punte, poti obtine cam 115V tensiune efectiva, daca le alimentezi la +-90V. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 Ceea ce fac eu, nu poate oferi 100Vrms la iesire decit cu 2 module in punte. Se poate incerca un amplificator in clasa AB cu bias foarte jos alimentat pe la +/- 150Vcc cu un curent limitat la iesire dar nu se justifica pretul. Cel mai bine un amplificator de 2-300W cu traf ridicator, mai ales ca frecventa este 50Hz. Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 Daca ai un amplificator de 300W/8 Ohmi, poate fi folosit un transformator de retea 220V/90V (minim 300W), ca sa nu fie fix la limita amplitudinii maxime. Tensiunea o reglezi din Volum. Trebuie NEAPARAT un circuit de protectie pe iesire, macar diode la V+ si V-, altfel la prima intrare in clipp a amplificatorului se pot arde finalii, mai ales fara sarcina. Totusi, pentru 0.5A 100V poate fi folosit si un amplificator cu putere mai mica, sa zicem 80-100W. Pentru frecvente mai mici de 50Hz, traful trebuie bobinat "putin" diferit comparativ cu unul de retea, adica trebuie marit numarul de spire*volt. Link spre comentariu
flomar60 Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 Sau cumpara asa ceva: Dupa parerea mea corespunde cerintelor: ...indiferent ce solutie va adopta , ceva banuti vor trebui... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum