RealAlex Postat Iulie 2, 2015 Partajează Postat Iulie 2, 2015 (editat) In ce masura se poate folosi AMS1117 in aplicatii auto? Stiu ca in industria auto se folosesc componente speciale ( cu plajele de temperatura si tensiune mai mari decat a celor pt aplicatii normale https://en.wikipedia.org/wiki/Load_dump ). Dar incerc si eu ca tiganul sa fac o adaptare pentru ca deja am acest stabilizator. si curentul furnizat de el imi este de ajuns pt la ce vreau eu sa-l folosesc, ideea este ca orice modificare ma costa x1000. Alex. Editat Iulie 2, 2015 de RealAlex Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 2, 2015 Partajează Postat Iulie 2, 2015 Cu 15V tensiune maximă la intrare este total nerecomandat , nici măcar nu prea ai cum să-l protejezi de supratensiuni . Exista însă suficiente regulatoare cu 25 -35V la intrare care nu înțeleg de ce ar costa x1000... Link spre comentariu
RealAlex Postat Iulie 2, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2015 x1000 pentru ca trebuie sa cumpar 1000 Buc. Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 2, 2015 Partajează Postat Iulie 2, 2015 Ințeleg că va fi o aplicație comercială .... În acest caz NU-ul de mai sus este de 1000x mai categoric. Link spre comentariu
RealAlex Postat Iulie 3, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2015 Multumesc pentru raspuns. Poti recomanda un stabilizator liniar, de maxim 0.3 A, pentru o asemenea aplicatie? Multumesc. Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 (editat) Din păcate nu pentru că nu ai dat un minim de detalii - trebuie să fie fix ( ce tensiune ) sau ajustabil , trebuie să fie - eventual - low drop, trebuie să aibă anumite performanțe suplimentare - zgomot , stabilitate în timp și cu temperatura , etc. Dacă totuși este un stabilizator obișnuit atunci poți folosi seria 78xx sau LM317 în capsula corespunzătoare . În data sheet - uri sunt menționate eventuale certificări auto. Pentru o protecție adițională la supratensiuni se poate adăuga un TVS de 20-22V . O răcire corespunzătoare trebuie asigurată ; se va avea în vedere o temperatură ambiantă mai ridicată în funcție de locul concret unde va fi amplasat montajul. EDIT . Multe automobile au deja în schema electronică circuite de limitare a supratensiunilor . După caz , stabilizatorul tău le poate valorifica sau nu. Nu pot da exemple concrete. Editat Iulie 3, 2015 de UDAR Link spre comentariu
RealAlex Postat Iulie 3, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2015 M-am decis asupra lui LM2937 . Se pare ca este ideal pentru ce am eu nevoie. Multumesc pentru suport. Alex. Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 4, 2015 Partajează Postat Iulie 4, 2015 Dacă prețul nu este un inconvenient , atunci este o alegere bună . Succes. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum