Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AMS1117 pentru auto

Postări Recomandate

In ce masura se poate folosi AMS1117 in aplicatii auto? Stiu ca in industria auto se folosesc componente speciale ( cu plajele de temperatura si tensiune mai mari decat a celor pt aplicatii normale https://en.wikipedia.org/wiki/Load_dump ). Dar incerc si eu ca tiganul sa fac o adaptare pentru ca deja am acest stabilizator. si curentul furnizat de el imi este de ajuns pt la ce vreau eu sa-l folosesc, ideea este ca orice modificare ma costa x1000.

Alex.

Editat de RealAlex
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• RealAlex

4

• UDAR

4

Top autori în acest subiect

Cu 15V tensiune maximă la intrare este total nerecomandat , nici măcar nu prea ai cum să-l protejezi de supratensiuni . 

Exista însă suficiente regulatoare cu 25 -35V la intrare care nu înțeleg de ce ar costa x1000...

Link spre comentariu

Din păcate nu pentru că nu ai dat un minim de detalii - trebuie să fie fix ( ce tensiune ) sau ajustabil , trebuie să fie - eventual - low drop, trebuie să aibă anumite performanțe suplimentare - zgomot , stabilitate în timp și cu temperatura , etc. 

Dacă totuși este un stabilizator obișnuit atunci poți folosi  seria 78xx sau LM317 în capsula corespunzătoare . În data sheet - uri sunt menționate eventuale certificări auto. 

Pentru o protecție adițională la supratensiuni se poate adăuga un TVS de 20-22V . O răcire corespunzătoare trebuie asigurată ; se va avea în vedere o temperatură ambiantă mai ridicată în funcție de locul concret unde va fi amplasat montajul.

EDIT . Multe automobile au deja în schema electronică circuite de limitare a supratensiunilor . După caz , stabilizatorul tău le poate valorifica sau nu. Nu pot da exemple concrete.

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări